Dodaj do ulubionych

Uwaga na Rainbow Tours

IP: *.aster.pl 14.07.07, 15:27
Na 2 tyg. przez wczasami RT zmienia termin wylotu i przylotu (kierunek
Malaga). Mieliśmy wylatywać o 5 rano wylatujemy o 14. Cały dzień stracony.
Mieliśmy wracać o 20 wracamy o 4 rano kolejny dzień stacony.
Pierwszy i ostatni raz z tym biurem.
Ps. I pracownicy biura proszeni są nie pisanie, że mają takie prawo, że siła
wyższa itp. Dziwne, że wszelkie zmiany są ze stratą dla klienta.
Obserwuj wątek
    • iberia.pl Re: Uwaga na Rainbow Tours 14.07.07, 15:32
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19&w=65903345&a=65903540
    • basiqk Re: Uwaga na Rainbow Tours 14.07.07, 22:45
      A kiedy ten wylot??? Ja lecę do Malagi 16 lipca i wczoraj pracownik biura
      potwierdził mi, że wylot jest o 5.20, a powrót o 19.50.
      Nic z tego nie rozumiem...
      • voyager747 Re: Uwaga na Rainbow Tours 14.07.07, 23:12
        To pewnie Prima Charter zmienił termin wylotu i tu Rainbow niestety nie ma zbyt
        wiele do gadania. A z kim lecicie z Prima Charter?
        • Gość: Greg Re: Uwaga na Rainbow Tours IP: *.aster.pl 15.07.07, 00:21
          To niech RT podpisuje takie umowy, które będą korzystne dla klienta. Niech
          zrekompensują niedotrzymanie umowy. Kochani podobno jestesmy w Europie. Ciekawe
          czy w innych obszarach: w banku, u dilera samochodowego itp. też jesteście tak
          wyrozumiali?
      • Gość: Greg Re: Uwaga na Rainbow Tours IP: *.aster.pl 15.07.07, 00:17
        Mój wylot 30 VII być może Ciebie to nie dotyczy. Miłego urlopu.
        • voyager747 Re: Uwaga na Rainbow Tours 15.07.07, 11:24
          Wyjaśnię Ci coś, 26 czerwca wracałem z Malagi i byłem z Itaką, ale połowa
          samolotu to klienci biura Rainbow. Część ludzi wracała do Katowic a część do
          Warszawy. Obydwa loty były przesunięte o jakieś 10 godzin. Miałem być w Polsce o
          24ej a byłem o 9ej rano.Mieliśmy wykwaterować się o 12ej w południe, a Itaka
          załatwiła nam przedłużenie hotelu do 24ej. To był lot z Prima Chareter i oni
          niestety tak mają. Jeżeli wykupujesz wycieczkę w biurze, które leci z PC to
          takie rzeczy mogą się zdarzyć i obojętne czy Itaka czy Rainbow. Ważne jest jak w
          takim momencie zachowuje się biuro, jeżeli przedłuża pobyt w hotelu to jest ok.
          Itaka tak zrobiła i nie wylewam swoich żali na forum,że samolot się spóźnił.
          Jeśli piszesz o tym,że wszyscy ludzie na forum są pracownikami biur, to znaczy
          ,że nie jesteś poważną osobą do dyskusji. Zakładanie wielu wątków na ten sam
          temat nazywa się spamowanie, poczytaj regulamin forum.Dodam jeszcze,że nigdy w
          życiu nie byłem na wakacjach z Rainbow.Ja jestem już po urlopie, wracałem 26ego
          czerwca z Malagi z PC i Itaką.Ale myślę,że we wrześniu też się gdzie wybiorę i
          na pewno nie napiszę o tym,czy biuro jest złe przed wyajzdem
          • Gość: Greg Re: Uwaga na Rainbow Tours IP: *.aster.pl 15.07.07, 11:55
            Błądzenie po wszystkich dyskusjach to jest natręctwo. Ciekawe, czy gdy kupujesz
            komputer w IBM, to jak się zepsuje przyjmujesz ich odpowiedź, że dany podzespół
            wyprodukował kooperant a nie oni. Jak odajesz garnitur do czyszczenia o
            zniszczą go, to jesteś wyrozumiały, bo przecież nie oni produkowali maszyny lub
            wytwarzali środki czyszczące.
            Dyskutuj o meritum a nie kwestiach mało ważnych. Meritum to jest standard
            obsługi, a zrzucanie winy na innych nic do tego nie ma. Jesli nie jeżdziłeś z
            RT to po co się wypowiadasz. Chętnie poczytam także coś pozytywnego o RT, w
            nadziei, że całkiem nie zmarnuję urlopu. Z tego powodu otworzyłem tę dyskusję,
            a spotkałem się z atakiem obrońców biur.
            • iberia.pl Re: Uwaga na Rainbow Tours 15.07.07, 12:06
              sluchaj kolego, akurat godziny wylotu to jeden z wielu czynnikow calego
              wyjazdu.Dla mnie najwazniejsze jest aby mieszkac w tym hotelu, ktory sobie
              wybiore i aby standard tego hotelu byl taki jak obiecywalo biuro w
              katalogu.Godziny wylotu to naprawde kwestia drugorzedna.
              W zeszlym roku moj wylot opoznil sie o 7 godzin i co?Poza tym,ze sobie
              ponarzekalam na Fishera nc wiecej zrobic nie moglam.Mialam za to opoznienie
              winic Exim Tours?Czy to wina biura, ze samolot mial awarie?
              Jedyne co mnie wkurzalo to brak informacji o ktorej bedzie wylot, bo co pol
              godziny byl komunikat, ze za pol godziny cos nam powiedza.

Widze, ze masz powazny problem w czytaniu ze zrozumieniem.A slowo OBIEKTYWIZM
              jest ci kompletnie obce.
              A teraz pokaz mi w ktorym miejscu napisalam, ze RT to megafantastyczne biuro?
              Akurat z tym biurem nigdy nie bylam wiec nie bede sie wypowiadac na temat
              standardu ich uslug.
              • Gość: Greg Re: Uwaga na Rainbow Tours IP: *.aster.pl 15.07.07, 12:19
                Z tego co wiem Fischer należy do RT. I co wtedy? To też nie jest ich wina?
                Jeśli masz małe oczekiwania w stosunku do usługodawców, to twój problem. Ale z
                tobą nie ma dyskusji bezkrytyczna obrona.
                Nie mam zamiaru bez końca atakować RT, chociaż od kilkunastu lat latania z
                innymi nie małem takiej sytuacji. W tym roku dałem się namówić (m.in. tymi
                prawie dwoma jakby dodatkowymi dniami)i mam za swoje.
                • iberia.pl Re: Uwaga na Rainbow Tours 15.07.07, 12:22
                  Gość portalu: Greg napisał(a):

> Jeśli masz małe oczekiwania w stosunku do usługodawców, to twój problem.

no wlasnie znow pudlo, jak mam ci wytlumaczyc,ze skoro za cos place -i kwota
                  nie ma tu znaczenia-to oczekuje, ze sie ktos z tej umowy
                  wywiaze??????????????????

> Ale z tobą nie ma dyskusji bezkrytyczna obrona.

???puknij sie w swoja pusta lepetyne......spojrz na swoje wypowiedzie.Ja w
                  przeciwienstwie do ciebie jestem OBIEKTYWNA, bo po prostu wiem troche wiecej
                  niz przecietny czlowiek na temat branzy turystycznej.

> Nie mam zamiaru bez końca atakować RT, chociaż od kilkunastu lat latania z
                  > innymi nie małem takiej sytuacji. W tym roku dałem się namówić (m.in. tymi
                  > prawie dwoma jakby dodatkowymi dniami)i mam za swoje.

To tez mnie zastanawia, niby taki jestes swiatowiec, oblatany itd, a nie
                  potrafisz swoim ciasnym rozumkiem pojac prostych rzeczy.
                  • Gość: Greg Re: Uwaga na Rainbow Tours IP: *.aster.pl 15.07.07, 13:03
                    "przeciwienstwie do ciebie jestem OBIEKTYWNA, bo po prostu wiem troche wiecej
                    > niz przecietny czlowiek na temat branzy turystycznej - megalomania!!! -
                    sprawdź w słowniku, co to znaczy.
                    Wiem, że ci zepsuję dzień... już nie bedę z tobą rozmawiał. Twoja frustracja i
                    natręctwo mają już podłoże chorobowe, ale jesli przestaniesz może jeszcze z
                    tego wyjdziesz. Po 8 godz. nędznej pracy wyjdź na spacer, spotkaj się ze
                    znajomymi, albo z kimś z rodziny... może to pomoże.
                    Skoro los cię pokarał ja do tego ręki przykładał nie będę, a poza tym jest tyle
                    ciekawych rzeczy, że nie ma sensu spierać się ze współczesnym hreczkosiejem -
                    sprawdź w słowniku.
            • voyager747 Re: Uwaga na Rainbow Tours 15.07.07, 13:08
              Dalsza dyskusja z Tobą nie ma sensu, bo Ty już wiesz swoje przed wyjazdem,
              szkoda czasu. Akurat z tym IBM, to dobrze trafiłeś...Ludzie, którzy czytają to
              forum pewnie wiedzą dlaczego :)Wypowiadam się bo bronię zdrowego rozsądku i Ty
              mi nie zabronisz. Weź sobie na wakacje duży notes i notuj wszystkie usterki i
              niedociągnięcia biura, na 100% Twoje wakacje będą udane. To nie jest atak
              obrońców biur, tylko zdanie ludzi, którzy dużo jeżdżą i mają jako takie o tym
              pojęcie.
              Bez odbioru.
    • Gość: ta sama Re: Uwaga na Rainbow Tours IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.07, 10:08
      wylot jest o 4 dnia nastepnego w stosunku do dnia zakonczenia imprezy, wiec nie
      tracisz ostatniego dnia!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: web Re: Uwaga na Rainbow Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 11:15
        na dzisiaj sie godziny zmieniły, to sie chyba greg wqrzy:))) chyba, że leci
        innego dnia, trudno doczytac.
      • Gość: Greg Re: Uwaga na Rainbow Tours IP: *.aster.pl 16.07.07, 11:47
        Dziękuję za informację. W biurze podróży dopiero na moją sugestię, żeby
        sprawdzili dokładnie potwierdzono, że wylot jest we wtorek. Formum założyłem po
        informacji z biura, które podało mi dokładne daty i godziny.
        Jeśli o mnie chodzi to nie będę dalej dyskutował uznając, że pół dnia, które
        stracę można wliczyć w koszty ryzyka tego typu imprez.
        Mam nadzieję, że nie będzie dalszych niespodzianek.
        Pozdrawiam i życzę udanych wakacji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka