Dodaj do ulubionych

ceny zywnosci

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.07, 22:24
czy ktos sie orientuje jakie sa ceny zywnosci w Hiszpanii?czy warto cos zabrac
ze soba z Polski?
dziekuje za wszelkie info
Obserwuj wątek
    • Gość: mugino Re: ceny zywnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 23:42
      raczej nic nie bierz...tam ceny sa podobne jak u nas...,sa takie supermarkety
      jak u nas..wiec po co targac przez cala europe to co masz tam na miejscu?:)
      • Gość: andzia Re: ceny zywnosci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.07, 06:41
        Dziekuje :-))
        nigdy nie bylam w Hiszpanii dlatego zapytalam
        Jedzenia z Polski targac nie lubie,ale czasami niektore rzeczy moga byc
        kilkakrotnie drozsze niz u nas stad moje pytanie

pozdr.
        • Gość: bigos z burakow Re: ceny zywnosci IP: 89.129.135.* 20.07.07, 09:40
          Tu sie zdziwisz, jak zobaczysz, ze niektore sa kilkakrotnie tansze. Inna sprawa, czy alkohole i oliwa z oliwek sa artykulami pierwszej potrzeby na wakacjach...
    • Gość: alex38 Re: ceny zywnosci IP: *.171.81.244.crowley.pl 20.07.07, 15:09
      Jeżeli masz wynajęty apartament i ograniczony budżet to moim zdaniem warto
      zabrać ze sobą trochę rzeczy, oczywiście takich, które nie popsują się po
      drodze - paczkowane. W polsce są tańsze sery i wędliny i napewno
      smaczniejsze.Byłam w tym roku w Hiszpani i napewno zabrałabym: j.w., kawę,
      herbatę, przyprawy i gotowe dania z torebek np. sos do spahetti bolonese Knorr.
      Jeżeli chodzi o ceny w marketach to wiele z nich jest w tej samej cenie: mleko,
      coca cola, woda 5L - 0,50 Euro. Dużo droższe to: masło, śmietana, pieczywo (nie
      widziałam chleba tańszego niż 1 Euro, chleb tostowy ok.0,80). Zdecydowanie
      tańsze alkohole. Można przyjąć, że pobyt w apartamencie (nie biorę pod uwagę
      dojazdu) + własne gotowanie wyjdą taniej niż pobyt nad morzem w Polsce z
      wyżywieniem np. w smażalniach. Pozdrawiam i życzę udanego wypoczynku.
      • Gość: mugino Re: ceny zywnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 23:18
        zgadzam sie z alexem poza jedna kwestia ja bym nic nie bral z polski bo po to
        sie tam jedzie min.aby sprobowac hiszpanskiego jedzenia,np.u nas hiszpanska
        paczkowana szynka kosztuje ok 180zl kg tam wychodzi taka sama po ok 40-
        50zl,mozesz spokojnie tam jechac ogolnie ceny w hiszpanii cie nie
        zaskocza...tak jak mnie zaskoczyly ceny francuskie :/
        • Gość: andzia Re: ceny zywnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 17:53
          Bardzo dziekuje za wszelkie informacje
          pozdrawiam serdecznie
          Anka
      • Gość: Doda W PL są lepsze sery????? W zyciu!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.07, 18:37
        Hiszpańskie sery są IMHO wysmienite, o niebo lepsze od polskich!
        oczywiscie nie kupisz np. białego twrogu jak u nas, ale nie po to sie jedzie na
        wakascje, zeby jesc polskie jedzenie. Próbuj miejscowego zarcia! :)

Nie widze sensu brania herbaty - w carrefourze lub mercadonie malą paczke Earl
        Grey mozna kupic juz za 50 centów. To mit, że w Hiszpanii nie ma w sklepach
        herbaty!
        Smietana i maslo sa dużo droższe? Smietana w kartoniku 49 centów, masło
        (prawdziwe) ok. 90centów.

Zdecydowanie tańsze alko?
        Wino - owszem, tansze niz w Polsce. Ale np. wodka Danzka 0,5l - 7euro - wiec na
        pewno nie jest zdecydownie taniej.
    • kakofoniks zywnosc- tanie zakupy 01.08.07, 14:43
      obowiazkowo udaj sie na targ mercado
      ceny zaleza od jego polozenia - przynajmniej w madrycie.

niedalego Nuevos Ministerios - okolo 2 km jest duze mercado i ceny sa bardzo
      niskie a owoce czesto sprzedawane na... palety :D

Z supermarketow Eroski jest troche tansze od El corte inglese i w mojej opini
      maja lepsze pieczywo ;)

Przy skromnym zyciu - minimalna kwota za jaka przezyjesz tydzien to okolo 20-25
      euro - oczywiscie zakladajac ze sama gotujesz i nie kupujesz drogich rzeczy np
      hamonda bejoty.

• a.nancy Re: zywnosc- tanie zakupy 01.08.07, 15:04
        > obowiazkowo udaj sie na targ mercado
        (...)
        > Z supermarketow Eroski jest troche tansze od El corte inglese
        (...)
        > hamonda bejoty.

eee... o czym ty mowisz i po jakiemu?
        • ulti_x Re: zywnosc- tanie zakupy 01.08.07, 15:15
          > > hamonda bejoty.

No co, chłopak lubi pianina i zdaje sie w swoim ukochanym eroski trafił na
          chińska podróbkę Hammonda - "hamond", model be-jot który jest mi raczej
          nieznany :).

Cytując Gustlika z 4-pancernych: "A słonia Elefanta tam żeś nie widział"

Ulti_x

• Gość: Doda Re: zywnosc- tanie zakupy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.07, 18:40
          > Hamonda bejoty

Posikałam się :))))) ROTFL
    • pawelo19 Re: ceny zywnosci 03.08.07, 11:44
      ja bylem w hiszpanii z karta Euro<26 i prawde mowiac na jedzenie wydawalem
      najmniej pieniedzy dzieki znizkom ktore oferuje karta (restauracje, fast-foody,
      bary itp.). Wiec na twoim miejscu wyrobilbym sobie taka karte:):)
      • Gość: Lena Re: ceny zywnosci IP: *.jachpol.net 04.08.07, 21:03
        Jak i gdzie się taka kartę wyrabia ?
        • Gość: hłe Re: ceny zywnosci IP: 212.244.81.* 04.08.07, 22:05
          w góglah :-)
        • pawelo19 karta 06.08.07, 10:51
          odsyłam na stronę www.euro26.pl tam znajdziesz wszelkie info jak i gdzie
          wyrobic karte, wyszukiwarke miejsc gdzie mozna wyrobic karte oraz kontakt (tel,
          e-mail itd.) aby z tymi ludzmi sie skontaktowac (dzwoniac latwiej dowiesz sie
          wszystkiego, nie bedzie koniecznoscia grzebanie na stronce:) ). karta nie jest
          droga, taki podstawowy pakiet (w sensie: znizki na caly swiat i ubezpieczenie
          na caly swiat) kosztuje 65zl - jest to karta dla osob uczacych sie, ale sa tez
          karty dla osob nie uczacych sie ale pracujacych. polecam wejsc na strone badz
          zadzwonic do biura. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka