Gość: andzia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.07, 22:24 czy ktos sie orientuje jakie sa ceny zywnosci w Hiszpanii?czy warto cos zabrac ze soba z Polski? dziekuje za wszelkie info Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mugino Re: ceny zywnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 23:42 raczej nic nie bierz...tam ceny sa podobne jak u nas...,sa takie supermarkety jak u nas..wiec po co targac przez cala europe to co masz tam na miejscu?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andzia Re: ceny zywnosci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.07, 06:41 Dziekuje :-)) nigdy nie bylam w Hiszpanii dlatego zapytalam Jedzenia z Polski targac nie lubie,ale czasami niektore rzeczy moga byc kilkakrotnie drozsze niz u nas stad moje pytanie pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bigos z burakow Re: ceny zywnosci IP: 89.129.135.* 20.07.07, 09:40 Tu sie zdziwisz, jak zobaczysz, ze niektore sa kilkakrotnie tansze. Inna sprawa, czy alkohole i oliwa z oliwek sa artykulami pierwszej potrzeby na wakacjach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex38 Re: ceny zywnosci IP: *.171.81.244.crowley.pl 20.07.07, 15:09 Jeżeli masz wynajęty apartament i ograniczony budżet to moim zdaniem warto zabrać ze sobą trochę rzeczy, oczywiście takich, które nie popsują się po drodze - paczkowane. W polsce są tańsze sery i wędliny i napewno smaczniejsze.Byłam w tym roku w Hiszpani i napewno zabrałabym: j.w., kawę, herbatę, przyprawy i gotowe dania z torebek np. sos do spahetti bolonese Knorr. Jeżeli chodzi o ceny w marketach to wiele z nich jest w tej samej cenie: mleko, coca cola, woda 5L - 0,50 Euro. Dużo droższe to: masło, śmietana, pieczywo (nie widziałam chleba tańszego niż 1 Euro, chleb tostowy ok.0,80). Zdecydowanie tańsze alkohole. Można przyjąć, że pobyt w apartamencie (nie biorę pod uwagę dojazdu) + własne gotowanie wyjdą taniej niż pobyt nad morzem w Polsce z wyżywieniem np. w smażalniach. Pozdrawiam i życzę udanego wypoczynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mugino Re: ceny zywnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 23:18 zgadzam sie z alexem poza jedna kwestia ja bym nic nie bral z polski bo po to sie tam jedzie min.aby sprobowac hiszpanskiego jedzenia,np.u nas hiszpanska paczkowana szynka kosztuje ok 180zl kg tam wychodzi taka sama po ok 40- 50zl,mozesz spokojnie tam jechac ogolnie ceny w hiszpanii cie nie zaskocza...tak jak mnie zaskoczyly ceny francuskie :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andzia Re: ceny zywnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 17:53 Bardzo dziekuje za wszelkie informacje pozdrawiam serdecznie Anka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doda W PL są lepsze sery????? W zyciu!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.07, 18:37 Hiszpańskie sery są IMHO wysmienite, o niebo lepsze od polskich! oczywiscie nie kupisz np. białego twrogu jak u nas, ale nie po to sie jedzie na wakascje, zeby jesc polskie jedzenie. Próbuj miejscowego zarcia! :) Nie widze sensu brania herbaty - w carrefourze lub mercadonie malą paczke Earl Grey mozna kupic juz za 50 centów. To mit, że w Hiszpanii nie ma w sklepach herbaty! Smietana i maslo sa dużo droższe? Smietana w kartoniku 49 centów, masło (prawdziwe) ok. 90centów. Zdecydowanie tańsze alko? Wino - owszem, tansze niz w Polsce. Ale np. wodka Danzka 0,5l - 7euro - wiec na pewno nie jest zdecydownie taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
kakofoniks zywnosc- tanie zakupy 01.08.07, 14:43 obowiazkowo udaj sie na targ mercado ceny zaleza od jego polozenia - przynajmniej w madrycie. niedalego Nuevos Ministerios - okolo 2 km jest duze mercado i ceny sa bardzo niskie a owoce czesto sprzedawane na... palety :D Z supermarketow Eroski jest troche tansze od El corte inglese i w mojej opini maja lepsze pieczywo ;) Przy skromnym zyciu - minimalna kwota za jaka przezyjesz tydzien to okolo 20-25 euro - oczywiscie zakladajac ze sama gotujesz i nie kupujesz drogich rzeczy np hamonda bejoty. Odpowiedz Link Zgłoś
a.nancy Re: zywnosc- tanie zakupy 01.08.07, 15:04 > obowiazkowo udaj sie na targ mercado (...) > Z supermarketow Eroski jest troche tansze od El corte inglese (...) > hamonda bejoty. eee... o czym ty mowisz i po jakiemu? Odpowiedz Link Zgłoś
ulti_x Re: zywnosc- tanie zakupy 01.08.07, 15:15 > > hamonda bejoty. No co, chłopak lubi pianina i zdaje sie w swoim ukochanym eroski trafił na chińska podróbkę Hammonda - "hamond", model be-jot który jest mi raczej nieznany :). Cytując Gustlika z 4-pancernych: "A słonia Elefanta tam żeś nie widział" Ulti_x Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doda Re: zywnosc- tanie zakupy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.07, 18:40 > Hamonda bejoty Posikałam się :))))) ROTFL Odpowiedz Link Zgłoś
pawelo19 Re: ceny zywnosci 03.08.07, 11:44 ja bylem w hiszpanii z karta Euro<26 i prawde mowiac na jedzenie wydawalem najmniej pieniedzy dzieki znizkom ktore oferuje karta (restauracje, fast-foody, bary itp.). Wiec na twoim miejscu wyrobilbym sobie taka karte:):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lena Re: ceny zywnosci IP: *.jachpol.net 04.08.07, 21:03 Jak i gdzie się taka kartę wyrabia ? Odpowiedz Link Zgłoś
pawelo19 karta 06.08.07, 10:51 odsyłam na stronę www.euro26.pl tam znajdziesz wszelkie info jak i gdzie wyrobic karte, wyszukiwarke miejsc gdzie mozna wyrobic karte oraz kontakt (tel, e-mail itd.) aby z tymi ludzmi sie skontaktowac (dzwoniac latwiej dowiesz sie wszystkiego, nie bedzie koniecznoscia grzebanie na stronce:) ). karta nie jest droga, taki podstawowy pakiet (w sensie: znizki na caly swiat i ubezpieczenie na caly swiat) kosztuje 65zl - jest to karta dla osob uczacych sie, ale sa tez karty dla osob nie uczacych sie ale pracujacych. polecam wejsc na strone badz zadzwonic do biura. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś