Gość: Marzena IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.07.07, 11:24 Jak oceniacie costa brva czy costa del sol? Planuję urpop w sierpniu i nie potrafię się zdecydować. W jakich hotelach byliście i z jakim biurem? Co warto zobaczyc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
natalka114 Re: costa brava czy costa del sol 23.07.07, 12:45 Myślę, że Costa del Sol to lepszy wybór, więcej tam piaszczystych plaż z pięknymi malowniczymi miasteczkami i bardziej słoneczny klimat. Warto wybrać się do Ronda ślicznego miasteczka, położonego nad przepaścią, możesz zobaczyć też prehistoryczne jaskinie jeśli lubisz oczywiście takie wycieczki. Costa Brava też jest ładna ale więcej tam plaż skalistych i stromych. Tu też masz wiele możliwości zwiedzania klasztory, pałace, ruiny zamków. Jeśli zdecydujesz się na Costa Brave to polecam ci miejscowość Lloret de Mar ( ładna szeroka plaża, mnóstwo barów, restauracji i dyskotek :) ) A jeśli chodzi o biuro z którym warto się wybrać to polecam ci www.airtour.pl Mają bardzo duży wybór hoteli w Hiszpani i ceny też mają bardzo dobre. Ja często jeżdżę od nich na wycieczki i jestem zadowolona. Pozdrawiam i życzę udanych wakacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzena Re: costa brava czy costa del sol IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.07.07, 13:20 Dziękuję bardzo za informacje. sama też śledzę opisy w katalogach i muszę się na coś zdecydować. A jaka pogoda jest tam o tej porze roku, czy upały są do zniesienia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzena Re: costa brava czy costa del sol IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.07.07, 13:21 Biura nie znam, ale zerknę na ich stronę internetową. Odpowiedz Link Zgłoś
mimi9949 Re: costa brava czy costa del sol 23.07.07, 15:11 Zdecydowanie Costa del Sol, ale będzie bardzo gorąco i tłocznie - sierpień to okres urlopów również dla Hiszpanów . Do zwiedzenia Sevilla ( bywa bardzo upalnie ),Cordoba, Giraltar, Ronda, Malaga, Granada-Alhambra - jeśli indywidualnie to trzeba bilety zamówić przez internet. Miejscowości nadmorskie to Torremolinos, Fuengirolla.Hiszpania jest dość droga, ale widoki,pyszne jedzenie i wino zrefundują wszystko. Nie możesz poczekać z urlopem do wrzesnia ? Chłodniej i mniej ludzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzena Re: costa brava czy costa del sol IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.07.07, 15:40 no nieststy urlopu przełożyć nie mogę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: costa brava czy costa del sol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.07, 15:53 czy faktycznie takie upały sa teraz w Hiszpanii? ogladałam podogde i w Barcelonie 26-27 stopni. Wybieram sie w sierpniu do Hiszpani ale b.górzystej a do Barcelony w weekend sierpniowy i tak sie zastanawiam nad ciuchami pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bożena Re: costa brava czy costa del sol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.07, 20:23 Jeżeli nie lubisz upałów to Costa Brava . Tu tez jest wiele ciekawych miejsc do zwiedzania :Barcelona, Girona, Figueras, Tossa de Mar, Blanes. Najładniejsza - długa i szeroka plaża i malownicze wybrzeże jest w Platja d,Aro . Piękniej jest na Costa del Sol. Tu na pobyt fajna jest Estepona , która łączy uroki typowego andaluzyjskiego miasteczka z atrakcjami nadmorskiego kurortu (dobry hotel ma w ofercie Travel Time Orbis). Na wycieczki warto się wybrać do Kordoby, Sewilli, Granady i Rondy . Odpowiedz Link Zgłoś