Gość: minek IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 21.08.03, 09:37 Witam! Szukam informacji na temat tego hotelu i miejscowości Santa Susana. Dziękuję za wszystkie wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: fugasi Re: Santa Susana - hotel Caprici Verd IP: *.chello.pl 23.08.03, 11:52 hotel usytuowany w spokojnej części S. Suzana a właściwie na jej początku i 100 m. od plaży do której trzeba dojść przejsciem podziemnym pod linią kolejki biegnącą wzdluż wybrzeża. Miejscowość jest połączona z Margrat del Mar do której idzie się pieszo 10, 15 min. Margrat del Mar to dość rozrywkowe i chałaśliwe miejsce także Santa Suzana będąca spokojną dzielnicą hotelową może jest lepszym rozwiązaniem. Sam hotel jest dobrego standardu, ładne pokoje, duże wygodne łóżka, basen zewnętrzny i wewnętrzny i dobre jedzenie (duzy wybór). Jedno co mi przeszkadzało w tym hotelu to, że jak przystało na duży hotel jest dość chałaśliwy. Parter to jedna wielka chala gdzie jak zbierze się więcej osób to chałas może byc męczący zwłaszcza wieczorem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minek Re: Santa Susana - hotel Caprici Verd IP: *.ld.euro-net.pl 26.08.03, 00:05 A już traciłem nadzieję ;-)) Jak jest z możliwością zaparkowania samochodu w pobliżu hotelu. Czy jest parking hotelowy, czy też jakaś posesja na której można parkować. Jak z parkingami płatnymi? (koszt) W której części hotelu najlepiej wybrać pokój (wg Ciebie). Czy w tym dłuższym skrzydle z widokiem na basen (i chyba morze też) jest najkorzystniej? I jeszcze jedno pytanie o plażę w pobliżu hotelu - czy dno morskie ma stromy spadek, czy są też odcinki łagodnie opadające? Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fugasi Re: Santa Susana - hotel Caprici Verd IP: *.chello.pl 26.08.03, 11:57 Byłem tam w tamtym roku i z tego co pamiętam to jest tam plac przy hotelu na którym samochody parkowały ale ja nie byłem tam samochodem i niestety nie zainteresowałem się tym czy jest to hotelowe miejsce, jednak jeśli jeszcze ten parking istnieje to jest to spory plac i napewno znajdzie się miejsce dla Ciebie. Hotel zbudowany jest w kształcie litery L i dłuższa jego część ma widok boczny na morze. Jeśli masz wybór to nalepiej bierz pokój jak najdalej od środka "litery". Tam jest coś na kształt patio, otwarta przestrzeń miedzy parterem a piętrami z widokiem na szklany dach. Widok dość fajny ale chałas z parteru dobiega do pokoi usytuowanych wokół tej strefy. Dalej są korytarze i jest juz wyciszone. Poza tym najfajniejsze są pokoje od strony basenu im wyżej tym lepiej. Pokoje leżące w dłuższej części po przeciwnej stronie od basenu mają widok na ten parking własnie o ktorym Ci wspomniałem. W krótszej części pokoje wybiegają na basen i morze a po przeciwnej stronie na pola uprawne i góry. Plaża najbliżej hotelu jest taka sobie tzn. są tam odcinki piasku ale też jest trochę skał i dość nieprzewidywalne zejście do morza. Lepsza plaża jest poza miasteczkiem (10 minut pieszo z hotelu) łącząca S. Suzana z Pineda del Mar. Szeroka piaszczysta i lużna. Zejście do morza niestety jak i w pozostałej części miasteczka dość gwałtowne. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minek Re: Santa Susana - hotel Caprici Verd IP: *.ld.euro-net.pl 27.08.03, 01:01 Naprawdę, wielkie dzięki! :-) minek Odpowiedz Link Zgłoś