Dodaj do ulubionych

Santa Susana - hotel Caprici Verd

IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 21.08.03, 09:37
Witam!

Szukam informacji na temat tego hotelu i miejscowości Santa Susana.

Dziękuję za wszystkie wypowiedzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: fugasi Re: Santa Susana - hotel Caprici Verd IP: *.chello.pl 23.08.03, 11:52
      hotel usytuowany w spokojnej części S. Suzana a właściwie na jej początku i 100
      m. od plaży do której trzeba dojść przejsciem podziemnym pod linią kolejki
      biegnącą wzdluż wybrzeża. Miejscowość jest połączona z Margrat del Mar do
      której idzie się pieszo 10, 15 min. Margrat del Mar to dość rozrywkowe i
      chałaśliwe miejsce także Santa Suzana będąca spokojną dzielnicą hotelową może
      jest lepszym rozwiązaniem. Sam hotel jest dobrego standardu, ładne pokoje, duże
      wygodne łóżka, basen zewnętrzny i wewnętrzny i dobre jedzenie (duzy wybór).
      Jedno co mi przeszkadzało w tym hotelu to, że jak przystało na duży hotel jest
      dość chałaśliwy. Parter to jedna wielka chala gdzie jak zbierze się więcej osób
      to chałas może byc męczący zwłaszcza wieczorem.
      • Gość: minek Re: Santa Susana - hotel Caprici Verd IP: *.ld.euro-net.pl 26.08.03, 00:05
        A już traciłem nadzieję ;-))

Jak jest z możliwością zaparkowania samochodu w pobliżu hotelu. Czy jest
        parking hotelowy, czy też jakaś posesja na której można parkować. Jak z
        parkingami płatnymi? (koszt)

W której części hotelu najlepiej wybrać pokój (wg Ciebie). Czy w tym dłuższym
        skrzydle z widokiem na basen (i chyba morze też) jest najkorzystniej?

I jeszcze jedno pytanie o plażę w pobliżu hotelu - czy dno morskie ma stromy
        spadek, czy są też odcinki łagodnie opadające?

Z góry dziękuję.
        • Gość: fugasi Re: Santa Susana - hotel Caprici Verd IP: *.chello.pl 26.08.03, 11:57
          Byłem tam w tamtym roku i z tego co pamiętam to jest tam plac przy hotelu na
          którym samochody parkowały ale ja nie byłem tam samochodem i niestety nie
          zainteresowałem się tym czy jest to hotelowe miejsce, jednak jeśli jeszcze ten
          parking istnieje to jest to spory plac i napewno znajdzie się miejsce dla
          Ciebie.

Hotel zbudowany jest w kształcie litery L i dłuższa jego część ma widok boczny
          na morze. Jeśli masz wybór to nalepiej bierz pokój jak najdalej od
          środka "litery". Tam jest coś na kształt patio, otwarta przestrzeń miedzy
          parterem a piętrami z widokiem na szklany dach. Widok dość fajny ale chałas z
          parteru dobiega do pokoi usytuowanych wokół tej strefy. Dalej są korytarze i
          jest juz wyciszone. Poza tym najfajniejsze są pokoje od strony basenu im wyżej
          tym lepiej. Pokoje leżące w dłuższej części po przeciwnej stronie od basenu
          mają widok na ten parking własnie o ktorym Ci wspomniałem. W krótszej części
          pokoje wybiegają na basen i morze a po przeciwnej stronie na pola uprawne i
          góry.

Plaża najbliżej hotelu jest taka sobie tzn. są tam odcinki piasku ale też jest
          trochę skał i dość nieprzewidywalne zejście do morza. Lepsza plaża jest poza
          miasteczkiem (10 minut pieszo z hotelu) łącząca S. Suzana z Pineda del Mar.
          Szeroka piaszczysta i lużna. Zejście do morza niestety jak i w pozostałej
          części miasteczka dość gwałtowne.

Pozdrawiam
          • Gość: minek Re: Santa Susana - hotel Caprici Verd IP: *.ld.euro-net.pl 27.08.03, 01:01
            Naprawdę, wielkie dzięki! :-)

minek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka