Gość: Tiger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.03, 17:05 Prosze o opinie na temat tego miasta czy jest tam co robić? Jakieś ciekawe miejsca a może miejsce gdzie można fajnie zjeść albo pobawić się. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alinaw1 Re: Santa Susana 14.09.03, 19:15 Parę lat temu byłam w Santa Susana. Mnie generalnie takie miejsca nie zachwycają. Miasteczko podobne do innych na Costa Brava- szeroka plaża, pełno knajpek, dyskoteki, kramy, sklepy, kolejka itd. Na szczęście nie co parę dni zmieniałam miejsce pobytu, więc nie skazywałam się na jedną lokalizację, Jeśli lubisz gwar, betonowe hotele i tłumy - to wspaniałe miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tig Re: Santa Susana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.03, 22:42 Hmmmm... tak bardzo za tłumem nie przepadam. Myślałem, że wskażecie może jakieś ciekawe miejsca warte odwiedzenia, jakiś pub z miłą atmosferką, gdzieś gdzie można posiedzieć przy jakiejś ciekawej muzycce (byle nie techno itp). Jakiś reagge-rock bar??? Lepiej już gdzieś odrazu uderzyć niż się szlajać przez kilka dni i szukać czegoś ciekawego. Czekam na wasze propozycje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tig Re: Santa Susana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.03, 10:22 no i sru wielkie dzięki za pomoc!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tossa Re: Santa Susana NIE!!! IP: *.int.warszawa.sint.pl 15.09.03, 12:31 St Suzanna jest pieszczotliwie zwana przez tubylcow "kurort dla Slazakow" dlaczego nie bede sie rozpisywal, ale faktem jest ze bardzo duzo jest tu naszych ze Slaska :). ST suzanna jako taka nie jest warta podobnie jak Malgrad czy LLoret dla turystow chcacych poznac "smak" Katalonii. Faktem jest ze blizej stad do Barcelony, i piszczysta dluga plaza (od tego miejsca geograficznie konczy sie Costa Brava i sam Malgrad i St Suzanna juz nie naleza do Costa Brava, ktora charakteryzuje sie zatoczkami i gorkami. Jesli komus zalezy : plaza, bufet, disco - niech se jedzie. Jesli komus zalezy Katalonia, kultura, dobre jedzenie, urok sredniowiecza i starozytnosci, romantyczne zatoczki itp itd to najblizsza miejscowosc w okolicy to TOSSA DE MAR! Super miejsce bywalem tam 4 lata z rzedu (pierwszy raz Katalonie wlasnie rozpoczalem w ST Suzannie, potem bez sentymentu tamtedy przejezdzalem) Tossa jest swietnym miejscem wypadowym zarowno na Barce jak rowniez do Andorry, czy lezace na wschod od niej miasta "naprawde katalonskie" a nie centra hotelowe jakim jest St Suzanna. Pozdrawiam i goraco polecam Tosse. Jesli indywidualnie (tak jezdzilem) to dokonalym punktem i tanim jest Hotel Delfin (chociaz ostatnio dobudowali pod nim kregielnie wiec lepiej okna nie od ulicy) 3 lata nie bylem juz w ESP (zdradzilem ja na korzysc grekojezycznej czesci Europy, ale do Tossy zamierzam wyjechac, bo bez niej i Barcelony jakos mi smutno w zyciu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia tam byla la siesta IP: *.nsm.pl 15.09.03, 15:06 w santa susana bylam na wieczorku hiszpanskim la siesta. odbywalo sie to w starej fermie hiszpanskiej... byly popisy tancerek, tancerzy flamenco, spiewal tenor itp. podziwiajac popisy mozna bylo popijac nieograniczona ilosc sangrii (wliczona w cene biletu) zza niewielka doplata mozna bylo zamowic zarcie.. i mimo tego ze mam 15 lat i ogolnie nie kreca mnie takie widowiska bardzo mi sie podobalo! naprawde polecam!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: === a gdzies pomiedzy St Suzanna a Autopista.. IP: *.int.warszawa.sint.pl 15.09.03, 16:02 Jest taka atrapa zamku sredniowiecznego, gdzie urzadzaja walki rycerskie i pokazy tancow flamenco. Dostaje sie butelke wina na glowe i kurczaka bez sztuccow (no dla tych bardziej wymagajacych moze sie znajda) I tez fajne.. jak to sie nazywalo Medival.. cos.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Santa Susana IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 16.09.03, 14:22 Ja szczerze Ci polecam Santa Susana i hotel Alhambra***+ Jest tam fantastyczne jedzenie, bliziutko do plaży, miła obsługa znająca jako tako polski język. Atmosfera świetna! Nic tylko jechać!!! Odpowiedz Link Zgłoś