Gość: syl5 IP: *.elpos.net 22.05.08, 20:22 Mam takie niedelikatne pytanie: Ile mniej więcej Euro trzeba zabrać aby spędzić tydzień w Andaluzji (Fuengirola) tzn. pozwiedzać, odpocząć i kupić trochę pamiątek? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
voyager747 Re: pieniądze:( 22.05.08, 21:01 Na takie pytania zawsze odpowiadam, że najlepiej wziąć kartę i w miarę potrzeb wypłacać, bo tak to ciężko skalkulować. Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha55555 Re: pieniądze:( 23.05.08, 13:59 popieram, zawsze lepiej miec przy sobie karte niz pozniej sie martwic czy stresowac. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
xulu Re: pieniądze:( 23.05.08, 11:17 50 euro na dzień i skromnie powinno ci wystarczyć -nielicząc noclegu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suzana Re: pieniądze:( IP: 77.210.119.* 23.05.08, 13:54 No tak,masz racje skromnieeeeeee. Odpowiedz Link Zgłoś
xulu Re: pieniądze:( 24.05.08, 09:55 celowo napisałem skromnie,dlatego ze jak wyjedziesz z cyfra z dwoma zerami tooo X) Odpowiedz Link Zgłoś
maria_antonieta Re: pieniądze:( 26.05.08, 15:52 Ujjj...widze, ze sie drogi Xulu stolujesz w Robles. Badz ewentualnie masz ubogie pojecie o Andaluzji. Sevilla- obiadek 10 euro, kolacyjka- 10, sniadanko- 2.5 A tutaj do autora postu: ¿ A po co Ci badziewne pamiatki?... www.cieplo.blogspot.com Odpowiedz Link Zgłoś
xulu Re: pieniądze:( 26.05.08, 18:37 pol godzinki w pewnym lokalu 60 euro kolacja 10 euro + kilka drinkow + kawka i równa sie 25 euro hmmmm..... badziewne pamiątki jak ktoś jedzie tylko raz na iberie i lubi pamiątki to warto cos do domu przywieść ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sandra Re: pieniądze:( IP: *.iwacom.net.pl 26.05.08, 20:03 No cóż, to trochę drogi ten jeden dzień w Hiszpanii... ja biorę 100 euro na 13 dni (razem z Francją) ale ja jadę na obóz więc wszystko mam zapewnione nie uważam, że potrzebne jest po 50 euro do wydania na dzień a autorka postu nie miała na myśli żadnych posiłków, pewnie ma wliczone w cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
maria_antonieta Re: pieniądze:( 26.05.08, 20:10 `Przywiesc moze swietne zdjecia i niezapomniane wspomnienia...na pzyklad. Byczek za 25 euro wydaje mi sie zbedny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sandra Re: pieniądze:( IP: *.iwacom.net.pl 26.05.08, 20:22 Pojęcie pamiątki jest względne... pamiątką mogą być nie tylko pierdoły o rozmiarze 5cm na 5 cm. Ja na pamiątkę chciałabym kupić sobie jakąś bluzkę bo np. nikt inny nie będzie miał takiej jak ja :) Odpowiedz Link Zgłoś
syl5 Re: pieniądze:( 27.05.08, 08:13 To prawda, że badziewia nie ma po co kupować ale jest przecież tyle fajnych innych rzeczy do kupienia! Jedzenie i spanie wliczone w cenę wycieczki, więc chodzi głównie o wydatki związane z podróżowaniem na własną rękę i na "różne niezbędne drobiazgi". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sandra Re: pieniądze:( IP: *.iwacom.net.pl 27.05.08, 18:26 Myślę, że na wycieczki i niezbędne drobiazgi wcale nie potrzeba tak dużo. Nie kierowałabym się opisami osób które chcą się pochwalić "ile to one nie wydają na dzień..." podam na własnym przykładze. Ja jak wspominałam jadę na obóz i mam np. wycieczkę fakultatywną do Barcelony za 20 euro. Czytałam też, że można wykupić wycieczki w miejscowych biurach podróży za cenę podobną do naszej lub nawet niższą a dodatkowo jeśli będziesz chciała to wystarczy tylko kupić bilet i przejechać się do pobliskiej miejscowosci- to już wogóle wyjdzie tanio. Jeżeli nie przepadasz za słodyczami to super bo ponoć na tym właśnie tam próbują sobie zarobić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syl5 Re: pieniądze:( IP: *.mofnet.gov.pl 28.05.08, 07:45 Dziękuję za pomoc:) Mi też kwota 50 Euro dziennie wydaje się przesadzona. Odpowiedz Link Zgłoś