Dodaj do ulubionych

ubezpieczenie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 13:56
Bardzo was prosze o wyjaśnienie /choć może akurat to forum nie jest najlepszym
miejscem , ale nie mam czasu szukać innego/ jak najlepiej załatwić sprawe
ubezpieczenia. Czy wystarczy tylko to które zapewnia biuro podrózy, czy należy
wypełnić formularz w NFZ , czy poprostu wykupić jakieś z PZU. Nadmienie że
jedziemy do Hiszpani z dwójką dzieci. Prosze potraktujcie moją prośbę poważnie
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: ubezpieczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 22:11
      no proszę , napiszcie coś , czas ucieka
    • Gość: wrrr Re: ubezpieczenie IP: *.aster.pl 03.07.09, 23:20
      Ja zawsze wykupuje dodatkowe ubezpieczenie. Przeważnie to załatwiane przez biuro
      podróży ma kwotę od której możesz się starać o zwrot (jakieś 200 zł) do tej
      kwoty, nawet jeżeli jesteś ubezpieczona nie zwrócą Ci. Jeśli masz dodatkowe
      ubezpieczenie to za drobne wizyty lekarskie płacisz z własnej kieszeni, ale po
      powrocie dostajesz zwrot pełnej kwoty wydatków. Jeżeli potrzebny jest pobyt w
      szpitalu, to dzwonisz na infolinię do Polski, mówisz gdzie jesteś i oni
      przejmują kontakty ze szpitalem.

Ja kupuję albo w Hestii albo Allianz Direct - najprościej przez internet. Możesz
      sobie wybrać różne warianty ubezpieczenia, ale to sama ocenisz który Ci
      najbardziej pasuje. Ja zawsze wybieram najbardziej zaawansowany, dopłacam trochę
      więcej ale jeżeli coś się stanie to stresu jest wystarczająco dużo żeby jeszcze
      myslec, czy mam ubezpieczenie na to zdarzenie. Plus też jest taki, że nie
      oglądasz się na rezydenta (wiemy jacy czasami są ...) tylko przejmujesz sprawy w
      swoje ręce i od początku wizyty u lekarza on wie, ze dostanie swoja kase za
      leczenie. Wtedy możesz spokojnie żądać zeby zajeli sie Tobą jak trzeba.

Niestety zdarzyło mi się mieć drobne wypadki we Włoszech i w Egipcie polecam
      zarówno Hestię i Allianz. Tak samo profesjonalnie się zaopiekowali i wypłacili
      odszkodowanie bez większych problemów (tylko trzeba udokumentować wydatki - za
      leki i transport opiekuna od i ze szpitala, np. taksówką z hotelu w niektórych
      pakietach też zwracają).

Oby jednak się nie przydało.
      • Gość: gość Re: ubezpieczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.09, 21:34
        Bardzo serdecznie dziękuje. Mam jeszcze 10 dni to napewno zdążę. Życze miłego
        wypoczynku i wiele serdecznośći

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka