Dodaj do ulubionych

Santa Susana - hotel Caprici?

IP: *.xdsl.centertel.pl 29.07.09, 22:46
Ze zgrozą przeczytałam na forum,że smrodek z kanału czuć w hotelu -
czy to prawda? O jakie zresztą kanał chodzi?
Jaki nr pokoju byłby najlepszy, żeby nie było czuć tego smrodku i
żeby balkon niee wychodził na kanał tylko na drugą stronę?
Czy wszystkie pokoje mają balkony i widok na morze?
Czy w pokojach jest suszarka i żelazko?
Czy posiłki są smacze i urozmaicone?
Czy pokoje są duże czy raczej malutkie?
Jak często zmieniane są ręczniki?
Jakie są wasze opinie na temat tego hotelu, bo na forum prawie nic
nie znalazłam.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: aga Re: Santa Susana - hotel Caprici? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.09, 12:34
      witam bylismy w tym hotelu koniec czerwca do 05.07.jesli chodzio
      ten "smordek"nie jest tak źle,my akurat mieliśmy pokój widok na
      kolejkę,którą mozna było dojechać do barcelony,ogólnie pokoje są
      niezbyt duże brak suszarki i żelazka w pokojach,ogólnie bardzo
      czysto pokoje są codziennie sprzątane.Jeśli chodzi o jedzenie to
      każdy znajdzie coś dla siebie bo jest bardzo urozmaicone dużo
      ryb ,ogólnie jesteśmy zadowoleni życzę miłego wypoczynku .
    • Gość: ana Re: Santa Susana - hotel Caprici? IP: *.chello.pl 30.07.09, 16:40
      Ten "smrodek" jest niestety spowodowany wybijającą kanalizacją
      odpływową. Zwyczajnie kanalizacja nie wytrzymuje i wylewa. Ale to
      zjawisko spotykane. Nie przejmuj się nie jest to smród tylko
      "smrodek" od którego jak wiadomo jeszcze nikt nie umarł.
    • Gość: ANA Re: Santa Susana - hotel Caprici? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.09, 15:31
      Hotel jest super, prawie na plaży. Pokoje wychodzą na 4 strony, na morze, miasto
      i boki, m.in ten kanałek, wszystkie pokoje mają balkony, .
      ale nie martw się ten kanałek jest nieduży i szczerze mówiąc tylko jak się
      przechodziło między przejsciem podziemnym a wejściem do hotelu to trochę
      śmierdziało, ale naprawdę tylko troszkę, jakbyś miała lekki katar to nawet byś
      nie zauważyła.zresztą siedząc na basenie, który od jednej strony ma ten niby
      kanał a od drugiej morze nic nie czuć, więc nie ma co sobie tym głowy nawet
      zawracać.
      Pokoje fajne, 2 wielkie łózka, szafa, toaletka, łazienka, balkon, czysto,
      suszarki i żelazka nie ma(zresztą po co), codziennie sprzatane, reczniki
      wymianiane jak sama uznasz że brudny i zostawisz na podłodze. Obsługa w recepcji
      super.
      Co do numeru to my mieliśmy pokój od strony miasta i kolejki, nr chyba 3coś na
      IVpiętrze i był cudny widok na wzgórza, gdzie normalnie ludzie mieli swoje domy,
      wieczorem również wyglądało to niesamowicie. Miasto wieczorem tez super oswietlone.
      Posiłki bardzo dobre, ogromne urozmaicenie.
      Polecam ten hotel, jest naprawdę super, i jako jeden z 3 bodajże położony tak
      blisko plaży, z jednej strony masz basen z palmami , z drugiej morze. Rewelacja
      a i jeszcze ten widok jak przechodzi się przez część lobby w kierunku baru
      zewnętzrnego, po bokach wszystko przeszklone, po lewej widzisz wszystko co się
      dzieje na basenie a na przeciwko morze... jakbyś od razu szła na plaże, super
      • Gość: luna bardzo dziękuję IP: *.xdsl.centertel.pl 31.07.09, 22:41
        Dziękuję Ci bardzo, poprawiłaś mi humor i już zaczynam się cieszyć
        na ten wyjazd. Pozdrawiam
      • Gość: gość Re: Santa Susana - hotel Caprici? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.14, 14:42
        mam pytanie odnośnie tego przejścia podziemnego czy osoba na wózku inwalidzkim będzie mogła z niego skorzytsać? Bo gdzieś czytałam że sa wysokie schody i brak windy czy to prawda?
    • ggw1 Re: Santa Susana - hotel Caprici? 27.07.15, 14:30
      Witam, czy ktoś mógłby podzielić się aktualną opinią? Dziękuję :) Gosia GW
      • klaryma Re: Santa Susana - hotel Caprici? 27.07.15, 15:20
        byłam w tym hotelu w drugiej połowie czerwca więc niedawno. Osoba na wózku nie da rady - nie ma tam żadnej windy tylko dosyć strome schody z obu stron.
        Jeśli chodzi o smrodek to czuć go tylko przez chwilę, gdy przechodzi się z hotelu na plażę po prawej stronie. Nie jest to uciążliwe ani nie stanowi jakiegoś wielkiego problemu. W pokoju nic nie czułam (ostatnie piętro od strony stacji). Hotel jest m.zd. bardzo fajny, o ile ktoś nie zamierza w nim siedzieć cały dzień, bo w miejscowości nic nie ma, a plażą też nie jest jakaś super świetna. I jedzenie faktycznie nienajlepsze, taki fast food. Natomiast jako baza wypadowa do wycieczek, przeplatana co jakiś czas wypadem na plażę, jak najbardziej OK. Pokoje są bardzo czyste, fajna jest łazienka z dużą i wygodną kabiną prysznicową.
        • ggw1 Re: Santa Susana - hotel Caprici? 28.07.15, 11:49
          Dziękuję za info :) a czy mogłabym prosić jeszcze o informacje nt otoczenia hotelu? Czytałam, że przy nim zaczyna się deptak... sklepy, restauracje w pobliżu? Jest gdzie wyjść wieczorem? :)
          • klaryma Re: Santa Susana - hotel Caprici? 28.07.15, 11:54
            zależy co lubisz...Jest deptak prowadzący w zasadzie donikąd (mijamy głównie kolejne hotele), ciągną się wzdłuż niego małe sklepiki z kiczowatymi pamiątkami, trochę jedzenia i rozstawiane wieczorami kramy z "rzemiosłem" typu biżuteria, plecenie warkoczyków, rysowanie karykatur. Klimatycznych knajpek raczej tam nie ma. Niedaleko Caprici (krótki spacer za tę promenadę, pomiędzy polami) jest spory Carrfour oraz, jeszcze dalej w kierunku przelotowej szosy Lidl.
            • ggw1 Re: Santa Susana - hotel Caprici? 28.07.15, 12:08
              szkoda ... liczyłam, że będzie troszkę hiszpańskich knajpek w pobliżu gdzie można będzie zjeść coś fajnego i posłuchać muzyki, może potańczyć ... Czy w samym centrum Santa Susana też nic nie znajdziemy?
              Jeśli mogę jeszcze pozawracać głowę :) Czy korzystałaś z fakultetów od rezydenta, czy raczej postawiłaś na samodzielność? Co oprócz obowiązkowej Barcelony jest do zobaczenia w pobliżu?
              • klaryma Re: Santa Susana - hotel Caprici? 28.07.15, 12:26
                w moim odczuciu nie ma czegoś takiego jak centrum Santa Susana:) Jest tylko ten deptak, są wzdłuż niego jakieś knajpki - czy raczej kluby a nawet dyskoteki, ale dla mnie to nie były miejsca klimatyczne i z nich nie korzystałam. Być może w głąb ladu (w przeciwnym kierunku do plaży), jeszcze za Lidlem jest jakieś "centrum " miasteczka (jakiś park, jakaś wieża czy kościółek), co sugerowały mapki miejscowości, ale ja tam nie dotarłam.
                Z fakultetów nie korzystałam, dwa razy byłam na własną rękę w Barcelonie i raz pociągiem w przeciwnym kierunku w Figueres w muzeum Salvadora Dali (bardzo polecam). gdybym miała więcej czasu, na pewno pojechałabym pociągiem do Girony (po drodze do Figueres) i może wzdłuż wybrzeża stateczkiem (sprzedaż biletów i zaokrętowanie na plaży przy hotelu Caprici).
                • ggw1 Re: Santa Susana - hotel Caprici? 28.07.15, 12:42
                  dziękuję :)

Jaki jest koszt pociągu do Barcelony i Figueres? Bilety kupuje się u "konduktora"? W dwie strony od razu?
                  • klaryma Re: Santa Susana - hotel Caprici? 28.07.15, 12:52
                    bilety kupuje się naprzeciwko stacji w "informacji turystycznej" można od razu w obie strony. Co do cen, to nie mogę sobie przypomnieć, ale wydaje mi się, ze w obie strony to było coś ok. 15 euro. Polecam Ci stronę o nazwie Barcalena, prowadzoną przez Polaków mieszkajacych w Barcelonie - tam jest mnóstwo przydatnych informacji, w tym zwłaszcza co do komunikacji miejskiej i podmiejskiej. warto też ze strony Renfe wydrukować sobie rozkłady jazdy z i do Santa Susanna, łatwiej będzie zaplanować powrót np. z Barcelony wieczorem.
                    • ggw1 Re: Santa Susana - hotel Caprici? 28.07.15, 13:02
                      Bardzo dziękuję za wyczerpujące informacje :) życzę miłego dnia :)
                      • czarodziejka871 Re: Santa Susana - hotel Caprici? 28.07.15, 20:29
                        Byliśmy w hotelu Caprici na początku lipca - hotel usytuowany nad samym morzem- nie trzeba przechodzić pod kolejką, jedzenie w formie bufetu, bardzo dobre (oczywiście jak na jedzenie hotelowe), każdy znajdzie coś dla siebie. Do śniadania napoje zimne (woda i soki) oraz ciepłe (herbata, mięta, kawa Nescafe, kakao Nesquik) darmowe, do obiadu i kolacji płatne (np.butelka wody 0,5l 1,70 Euro). Koszt dokupienia obiadu to 10 Euro od osoby (dziecko połowa ceny), my kupowaliśmy w dniu przyjazdu i wyjazdu.
                        Minusem jak dla mnie jest brak lodówki w pokoju, ale dało się przeżyć. Doczepiłabym się do animacji, które były jak dla nas lekko żenujące (pierwszy raz trafiliśmy na tak kiepskie animacje).
                        Z hotelu jest dość blisko do Lidla i Caffefoura. Przy samym hotelu zaczyna się deptak prowadzący do kolejnych miejscowości (Malgrat de mar).
                        W Barcelonie byliśmy sami, wyszło nas to o wiele taniej. Za kolejką za 3 osoby dorosłe i dziecko w obie strony zapłaciliśmy 33,50euro, w Barcelonie bilet dziesięcioprzejazdowy to koszt niecałe 10euro. Zaliczyliśmy m.in Aquarium (bilety można kupić w recepcji hotelu, w tej samej cenie co na miejscu i nie trzeba tracić czasu na stanie w kolejce), Camp Nou, Segrada Familia itd. wszędzie jeździliśmy metrem.
                        W Santa Susanna polecam wybrać się na przejażdżkę tym małym żółto-niebieskim pociągiem, koszt to 4,50 euro za osobę dorosłą, przejażdżka trwa godzinę, a widoki piękne (kolejka jedzie do części mieszkalnej miasta, na tą wielką górę widoczną z plaży).
                        Co wtorek w miasteczku jest wielki rynek, zamykana jest cała ulica. Tam polecam kupować wszelkie pamiątki, ceny nawet 3-4 razy niższe niż w sklepach. Poza pamiątkami na rynku można kupić odzież, buty, torebki (przywiozłam kilka fajnych po całe 6euro ;)), zabawki, kosmetyki i wiele innych rzeczy.
                        • ggw1 Re: Santa Susana - hotel Caprici? 29.07.15, 10:08
                          Dziękuję :) proszę mi jeszcze tylko powiedzieć, na której stacji w Barcelonie wysiadaliście?
                          • czarodziejka871 Re: Santa Susana - hotel Caprici? 29.07.15, 11:35
                            Na Placu Katalońskim, tam zaraz zaczyna się LaRambla. Stacje pokazują się na wyświetlaczu nad drzwiami, więc trudno przegapić, zwłaszcza, że na Placu Katalońskim wysiada 80% podróżujących
              • Gość: pepe Re: Santa Susana - hotel Caprici? IP: 91.218.157.* 30.07.15, 16:22
                Oprócz Barcelony polecam wypad do Tossa de Mar. Jest to bardzo klimatyczne miasteczko z dobrze zachowaną średniowieczną starówką otoczoną murami. Niestety nie dojeżdża tam już kolejka podmiejska i trzeba się dostać statkiem (bilety na plaży przy hotelu) lub autobusem.
    • ggw1 Re: Santa Susana - hotel Caprici? 08.09.15, 12:55
      Witam, może ktoś wrócił niedawno z tego hotelu i mógłby podzielić się świeżą opinią?
      Wybieram się tam w październiku z Itaką, może ktoś korzystał z ich fakultetów?
      Dziękuję :-) Gosia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka