Dodaj do ulubionych

Laser bromkowo-miedziowy

25.11.13, 21:19
Dzisiaj na programie tvn style został wyemitowany program pt. "życie bez wstydu", w którym pokazano trzy osoby ze zmianami naczyniowymi. Zmiany zostały poddane leczeniu laserem bromkowo-miedziowym w klinice w Warszawie. Efekt leczenia był dla mnie, jako osoby, która próbowała już różnych zabiegów dość zaskakujący, tzn. naczyniaki były prawie niewidoczne. Nie jestem do końca pewna czy naczyniaki po leczeniu laserowym (u osób tych zostały wykonane około 3 zabiegi) zostały pokazane bez makijażu. To podobno jedyny taki laser w Polsce. Jutro o godz. 22:55 zostanie wyemitowana powtórka programu.
Czy ktoś z osób na tym forum próbował usunąć naczyniak płaski na twarzy tym laserem? Interesowałoby mnie również zdanie doktora Wyrzykowskiego na temat tego lasera.
Czy jest rzeczywiście lepszy niż laser pulsacyjno-barwnikowy?
Dla zaintersowanych podaję kilka linków:
www.triclinium.pl/pl/content/laser-bromkowo-miedziowy-4
www.marekwasiluk.pl/malformacja-naczyniak/
www.miastokobiet.pl/sposob-na-przebarwienia/
Pozdrawiam
Ania

Obserwuj wątek
    • aja24 Re: Laser bromkowo-miedziowy 27.11.13, 11:59
      Witam
      Ponieważ nie widziałam programu od początku obejrzałam wczoraj powtórkę. Pierwsza pani miała naczyniaka na twarzy, dokładnie po tej samej stronie co ja. Niestety efekty nie zostały pokazane, ponieważ pani ta po wykonanych trzech zabiegach została pokazana umalowana. Perfekcyjny makijaż został na pewno zrobiony przez profesjonalnych wizażystów.
      Pozdrawiam
      Ania
      • dwyrzyk Re: Laser bromkowo-miedziowy 28.11.13, 00:49
        Jeden z wielu laserów. Standardem w leczeniu malformacji kapilarnych jest laser pulsacyjno-barwnikowy. Pozdrawiam Dariusz Wyrzykowski

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka