09.02.05, 13:53
Gdzie w Krakowie można usunąć naczyniaka? Mój problem 'towarzyszy' mi już od
28 lat, czyli od dnia urodzenia :o(. Byłam już na trzech zabiegach z laserem
w prywatnej klinice, ale niestety jedna wizyta to koszt 250zl (planowanych
zabiegów mam 10-15). Kwota jest to więc olbrzymia!! Czy mozna usunąć znamię
za bardziej rozsądną cenę?
pozdrawiam Małgosia
Obserwuj wątek
    • olga326 Re: naczyniak 09.02.05, 14:20
      Gosiu,
      Mogłabyś napisać, jakim laserem masz usuwane znamię i jakie są efekty tych
      zabiegów? Jak duży jest ten naczyniak i gdzie położony? Moja córka 2,5 roku ma
      naczyniak na policzku i nad górną warga, lekarz stwierdził, ze ten z policzka
      usunie się ładnie, natomiast nad górną warga (jest głębiej położony) pozostawi
      ślady. Problem w tym, ze musze czekać do 3 roku życia, bo lekarz anestezjolog
      nie chce podjąć się znieczulenia wcześniej. Lekarz stwierdził, ze moja córka
      potrzebuje 6 zabiegów. Usuwać będziemy laserem barwnikowym najprawdopodobniej w
      Monachium (mieszkamy w Niemczech).
      Pozdrawiam
      Olga
      • gosia761 Re: naczyniak 09.02.05, 22:22
        Ars Medica ul. Warszawska 17 , tel:(0-12) 423-38-34,Kraków - to prywatna
        przychodnia lekarska w której miałam wykonywane zabiegi. Z efektów byłam bardzo
        zadowolona. Sam zabieg natomiast nie jest przyjemnym doświadczeniem mimo
        stosowanego miejscowego znieczulenia. Przez kilka dni skóra wygląda jak po
        niewielkim oparzeniu, ale z czasem wszystko się goi. W miejscu gdzie użyto
        laser nie mam nawet najmniejszej blizny....
        Jeśli chodzi o moje znamię, to szczęście w nieszczęściu jest ono umiejscowione
        na plecach pod prawą łopatką (6x7cm). Jest płaskie w kolorze zbliżonym do bordo.
        Jeśli chodzi o rodzaj laseru to szczerze mówiąc w tej chwili już nie pamietam
        co to był dokładnie za typ urządzenia( ostatni zabieg miałam 3 lata temu),
        dlatego powyżej podałam adres i nr telefonu gdzie można uzyskać informacje.
        Trzymam za Was obie kciuki :o).
        pozdrawiam Gosia
        • olga326 Re: naczyniak 10.02.05, 14:02
          Pamietam, ze dr. Wyrzykowski podawal komus na forum adres panstwowej kliniki-
          chyba Polanica, gdzie moglabys leczyc sie za darmo. Poszukaj na postach lub
          spytaj bezposrednio dr. Wyrzykowskiego. W Gdansku, gdzie przyjmuje, tez maja
          laser ale nie barwnikowy, chyba argonowy, jak sie nie myle. Zdaje sobie jednak
          sprawe, ze dojazd to tez koszty leczenia plus caly dzien (a jak ktos pracuje to
          tez stanowi problem) ale moze w ogolnym rozrachunku wyjdzie taniej. Zycze
          powodzenia.
          Olga
          • olga326 Re: naczyniak 10.02.05, 14:40
            Gosiu,
            Znalazłam:
            Laser KTP maja w Klinice W Polanicy i leczą
            tam z NFZ. Konsultacje w Środy po telefonicznym uzgodnieniu. (074 8681295).

Dzwoniłam do Krakowa, maja już podpisana umowę z NFZ, możesz się dalej leczyć
            tam bezpłatnie. Potrzebujesz zaświadczenia od dermatologa, ze twoje znamię to
            naczyniak plaski.
            Pozdrawiam
            • gosia761 Re: naczyniak 10.02.05, 16:00
              Wielkie, wielkie dziekuje za ta wiadomosc!!! :o))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka