Dodaj do ulubionych

po zabiegu

07.08.05, 12:48
Witam wszystkich!
Jestem po próbnym zabiegu laserem barwnikowym. Zabieg miałam zrobiony 5 dni
temu. Była to tylko próba na kawałku 5-6cm kwadradowych. Miejsce po zabiegu
wpierw zrobiło się szaro-granatowe, a po jakieś godzinie już było prawie że
czarne. Po dwóch dniach od zabiegu zrobiły mi się w miejscu po zabiegu
pęcherzyki. Wyglądaly jak pęcherzyki z ropą i z dnia na dzień robiły się
większe aż samoistnie pękły (ale jeszcze nie wszystkie). Lekarz powiedział, że
miejsce po zabiegu będzie się goiło około dwa tygodnie. Ale u każdego goi się
w innym czasie. Wszystko zależy od organizmu. Chociaż jestem dopiero 5 dni po
zabiegu już widać miejsca gdzie naczyniak jest dużo bledszy. Tak więc mogę
znów mieć nadzieję.
Pozdrawiam
Ania
Obserwuj wątek
    • gawryl7 Re: po zabiegu 08.08.05, 08:23
      A gdzie miałaś robiony zabieg? Pozdrawiam
      • czuczilek Re: po zabiegu 08.08.05, 15:08

Ja też 3 tygodnie temu miałam pierwszy zabieg i podobnie jak Tobie się ładnie
        wszystko goiło. Też wydawało mi sie że naczyniak zejdzie...tzn że będzie duuuża
        poprawa...no ale wszystko ładnie sie zagoiło...a naczyniak jest jasniejszy.Bez
        zadnych rewelacji ale widać różnicę. I wszyscy tak mówią że kilka dni po
        zabiegu wydaje sie że naczyniak zniknie...no ale niestety droga jest
        dłuższa...:-)
        Z tydzien mam kolejny zabieg i myśle ze będzie jeszcze lepiej.

A dużego masz tego naczyniaka? Całego go pokryli czy nie?
        Smarujesz jakąś maścią? ( ja smarowałam zeby sie lepiej i szybciej goiło )

Pozdrawiam Aga
        • aja24 Re: po zabiegu 10.08.05, 10:55
          Witam!

Zabieg miałam robiony w Niemczech w klinice w Kaiserslautern.
          Mój naczyniak jest dość duży, znajduje się na prawym policzku, nad prawą wargą,
          nachodzi na powiekę i nos (około 30-35cm kwadratowych). Zabieg to była tylko
          próba, około 5-6cm kwadratowych. Podobnie jak Tobie jednego dnia wydawało mi
          się, że jest duża różnica, ale jeszcze tak do końca nie wiem czy będzie poprawa,
          gdyż całe miejsce potraktowane laserem jeszcze się nie wygoiło. Pęcherzyki
          zamieniły się w strupki, ale nawet w miejscu, gdzie strupki zeszły jest jeszcze
          mocno czerwone, tzn. nie wygojone w środku. Punkty w miejscu, gdzie był zrobiony
          zabieg, na których nie było pęcherzyków, tylko skóra zrobiła się prawie czarna
          po zabiegu, robiły złudzenie, że są dużo bledsze, gdyż cała reszta potraktowana
          laserem była mocno czerwona. Teraz jest mi trudno powiedzieć czy bedzie duża
          poprawa. Muszę czekać aż wszystko ładnie się zgoi i potem będę mogła stwierdzić
          czy jest różnica.
          Mam jeszcze tylko kilka pytań: jaką maścią smarowałaś naczyniaka po zabiegu? Czy
          chodzi o maść EMLA? Ile ona kosztuje w Polsce? I czy można ją dostać bez recepty?

Pozdawiam
          Ania
          • czuczilek Re: po zabiegu 10.08.05, 11:15

Ja kolejny zabieg mam za tydzień...nie powiem bo u mnie widać
            różnicę...naczyniak jest jaśniutko rózowy:-) ale wydawało mi sie kilka dni po
            zabiegu że dużo zniknie...no ale...chyba trzeba być wytrwałym :-)
            Nie chodzi mi o maść znieczulającą o której piszesz( Emla ) tylko o maść którą
            sie stostuje po zabiegu żeby sie ładniej i szybciej goiło. Maść nazywa sie
            Auriderm i ja zapłaciłam za nią 80 zł. Ale starczy mi chyba na wszystkie
            zabiegi więc jest OK :-)
            Dawniej gdy naczyniaka próbowałam ukryć korektorem nic z tego nie wychodziło bo
            i tak go było widać, a teraz po jednym zabiegu moge go zatuszować...jednak ja
            wole nie mieć go wcale niż ciągle tuszować więc będe wytrwała :-)
            Ile płacisz za każdy zabieg?

Pozdrawiam
            Aga
            • aja24 Re: po zabiegu 10.08.05, 13:15
              Próbny zabieg miałam bezpłatny. Płaciłam tylko za konsultacje z lekarzem.
              Pozdrawiam
              Ania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka