Dodaj do ulubionych

duzy naczyniak plaski

01.10.05, 23:11
czesc. Mam 19 lat i duzego naczyniaka plaskiego. Zajmuje cale lewe udo.
Leczylam go laserowo, ale nie bylo zadnych efektow. Teraz wyczytalam o
instytucie w Warszawie, ale zastanawiam sie czy takich rozmiarach naczyniaka
mam jakies szanse. Prosze o pomoc. Moze ktos leczyl juz tam swojego
naczyniaka???
Obserwuj wątek
    • agu7sia Re: duzy naczyniak plaski 14.10.05, 21:36
      witam chcesz się go pozbyć napisz na e-mail a podam ci numer do super lekarza
      który na naczyniaki proponuje masaże i za 3 lub cztery miesiące niebędziesz
      mieć ani śladu po naczyniaku agu7sia@gazeta.pl
    • arvena86 Re: duzy naczyniak plaski 21.11.05, 19:46
      Czesc,
      Też mam 19 lat, tylko naczyniak mam na twarzy. Jest on naczyniakiem płaskim i
      zajmoje oba policzki i brodę. Od kad skonczylam 5 miesiecy rodzice jezdzili ze
      mna wszedzie i robili wszystko co mozliwe. Nic nie pomoglo oprcz czasu, gdyz po
      urodzeniu byl on wrecz bordwy zas w miare wzrostu i rozciagania skory troche
      wyblakl. Mialam stosowany laser w prywatnej klinice w Lodzi, efektem byly tylko
      podraznienia i zadnego pozytywnego skutku. Naleze do Instytutu Matki i dziecka
      w Wawie, ale tam nic nie wymyslono nowego co by skutkowalo. Rowniez bylam w
      klinice wojskowej gdzie leczy sie podobne przypadki, lecz jedyne co w tej
      chwili wiem to to,ze naczyniak plaski jest nie do usuniecia. Ja po prostu sie
      maluje i w ten sposob tuszuje to pod kilkoma warstwami tapety. Na udzie masz
      ten komfort ze nie widac tego non stop, ale rozumiem,ze Ci to przeszkadza i zle
      Ci z tym. Moze to nie zbyt pocieszajace ale z naczyniakiem da sie zyc nawet
      jesli uslyszalam wiele przykrych rzeczy przez niego nabawilam sie wielu
      kompleksow to jest to czesc mnie i jedyne wyjscie to przyzwyczaic sie. Zawsze
      mozna tez probowac cos zrobic, wiem ze w stanach jest laser, ktory w jakims
      stopniu rozjasnia w zaleznosci od glebokosci naczynek. 3maj sie i sprobuj
      zaakceptowac sie taka jaka jestes.papa:)
      • marta3331 Re: duzy naczyniak plaski 22.11.05, 07:41
        witam:) kolejna osoba z naczyniakiem na twarzy... ja tez go mam na twarzy i tez
        mam 19 lat:) nie probowalas leczyc tego naczyniaka jakimis laserami?ja mieszkam
        w krakowie tu jest laser ktp do tej pory leczylam go nim...sa PEWNE chociaz
        male efekty ale roznica jest..teraz chce jechac do warszawy do sharley ale
        postanowilam sie dowiedziec czegos wiecej o tym instytucie..czy jest godny
        zaufania.. ale mysle ze tak:) a jakich kosmetykow uzywasz?ja uzywam janssen lub
        la rch possey...chyba nic nie widac..mam taka nadzieje przynajmniej...ale moze
        ty masz jakies lepsze..?tak pytam z ciekawosci:) mi jest ciezko przyzwyczaic
        sie do tego naczyniaka...nie potrafie chocbym probowala..na szczescie pomaga mi
        barzdo moj chlopak..mowi ze jemu to nie przeszkadza wcale..:)ale bede probowac
        wszelkich sposobow zeby sie tego pozbyc:>pozdr
        • mya.mya Re: duzy naczyniak plaski 24.11.05, 22:06
          Zdazylam sie do niego przyzwyczaic, ale nie poddaje sie. Jestem po 1 zabiegu w
          inst. Sharlery. Widze efekty, male ale sa :) Zycze sobie i wszystkim szybkiego
          zlikwidowania naczyniaka, zeby nikt juz nigdy nie czul sie gorszy tylko dlatego
          ze ma przebarwienie na skorze!!!
          • magdalenas99 Re: duzy naczyniak plaski 16.12.05, 11:28
            czesc a ja mam 30 lat i tez naczyniaka na lewym udzie i troche na lewym kolanie-
            próbowałam pare lat temu usuwac go laserem, ale nic to nie dało. Napisz czy u
            ciebie sa jakies efekty leczenia-prosze.Magda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka