Dodaj do ulubionych

do pani karolina klara

17.02.07, 18:29
witam serdecznie chcialabym zapytac gdzie panstwo macie zarezewowany nocleg w
gdansku dzwonilam po roznych pesjonatach ale jak popatrzalam na mape to
wszedzie jest bardzo daleko do medicover a nie wiem czy pozniej damy rade
trafic tam autem
Obserwuj wątek
    • karolinaklara Re: do pani karolina klara 18.02.07, 10:44
      jeszcze sie nie zdecydowalismy, czy bedziemy nocowac
      • alunia822 Re: do pani karolina klara 03.03.07, 13:31
        Witam panią pani Justyno,
        w związku z tym, że mamy dość znaczne uszkodzenie samochodu po próbie
        kradzieży, nie wiadomo czy zostanie on naprawiony do czasu ponownej wizyty w
        Gdańsku czyli 20 marca pozostaje nam podróż pociągiem, w związku z tym
        chciałabym się dowiedzieć czy naszymi wózkami da się przejeźdzac przez
        wagony??? Czy trzeba go składać?? Czy jeździcie państwo pośpiesznym w klasie
        I ??? My chcielibyśmy najlepiej intercity ale niestety wszystkie w stronę do
        Gdańska jadą przez Warszawę a nie przez Wrocław. Wiem, że chyba jest jakaś
        zniżka dla jednego z rodziców podróżujących z małym dzieckiem orientuje się
        pani jaka??? Dziękuję z góry za wszelkie info i pozdrawiam serdecznie. Alicja
        • karolinaklara Re: do pani karolina klara 03.03.07, 14:23
          Witam

Jeździmy pośpiesznym pociągiem, 2 klasą.
          Faktycznie są zniżki: nazywa się to bilet rodzinny oboje Państwo możecie jechać na tej zniżce (przysługuje ona dwóm opiekunom podróżującym z dzieckiem do lat 4),oprócz tego należy kupić bilet zerowy dla Julki (nic nie kosztuje, ale trzeba mieć taki).Wózek składamy, inaczej się nie da. Gondolę kładziemy w przedziale na siedzeniu, a stelażem blokujemy wejście - ostatnio dało radę :).Są specjalne przedziały dla matek z dziećmi, my nie korzystamy, bo jeżdzimy w trójkę + Karolina. W pociągu jest wygodnie, ale trzeba uważać na złodziei, bo kręcą się, szczególnie w nocy.
          Aha, gdyby pojawił się pomysł na trzeciego opiekuna, to polecam wziąć ze sobą emeryta, dla niego tez są jednorazowe zniżki na pociąg.

pozdrawiam Justyna
          • alunia822 Re: do pani karolina klara 03.03.07, 16:16
            No tak złodziejstwo jest wszędzie:(. Dziękuję, bardzo mi pomogłaś (jeśli to nie
            przeszkadza to proponuję przejście z pani na ty :) ) Mam jednak nadzieję, że
            samochód zdążymy naprawić do tego czasu, bo najbardziej się obawiam targania ze
            sobą tych wszystkich bagaży. Jednak z kolei z drugiej strony nie musielibyśmy
            się tak stresować samochodem. Jednym słowem i tak źle i tak nie dobrze;(.
            Pozdrawiamy serdecznie z deszczowego Rawicza;) Alicja, Bogdan i Julcia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka