Dodaj do ulubionych

pytanie do dziewczyn!!!

20.05.07, 20:02
hej mam taki problem poniewaz mam naczyniaka na twarzy i zanim zaczne
je4zdzic na laser a mam zamiar zacząc w czerwcu doradzcie jaki puder bedzie
najlepszy do zakrycia nczyniaka jaki polecacie czy macie swoj staly puder:P
jakis matujący dobry co polecacie ??? pozdrawaim :P
Obserwuj wątek
    • viking-plus Re: pytanie do dziewczyn!!! 20.05.07, 23:52
      czeski dermakol, tani i wydajny- chyba nic nie kryje lepiej a konsystencja nie
      jest idealna
      • marta3331 Re: pytanie do dziewczyn!!! 26.05.07, 21:36
        mm ewenrualnie la roche possey(nie pamietam jak sie to pisze..) w malym
        okragaglym "sloiczku"-pudeleczku..kosztuje ok 50 zl.. jest drozszy od dermacolu
        ale nakladany gabeczką jest ok-chyba lepsza konsystencja niz dermacol..
        • topcia27 Re: pytanie do dziewczyn!!! 11.06.07, 13:59
          Zdecydowanie Revlon Colorstay, jest drogi ale kryje rewelacyjnie i nie robi
          maski na twarzy, nikt sie nie pozna, że coś jest na twarzy. Uwierz mi!!! Używam
          od lat:) Pozdrawiam
          • marta3331 do topcia:) 16.06.07, 01:16
            hej :)czy mozesz napisac cos wiecej o tym revlonie?
            tzn to jets jakis korektor,fluid.. jaka jest cena? ja mam naczyniaka na polowie
            twarzy wiec..potrzebuje czegos wydajnego i czegos co naprwde bedzie krylo.. la
            roche posey jest ok ale moze jest cos lepszego:)
            • topcia27 do marta3331 21.06.07, 08:08
              Revlon Colorstay (w słoiczku, nie mylić z tym Stay Natural tez w słoiczku, ale
              z taką pompeczką) jest to podkład z typu "nie ścierających się", w sklepie
              kosztuje ok 70zł, ale można go kupić za połowę ceny na allegro! Ja go nakładam
              na krem Nivea Soft, ładnie się rozsmarowuje. Nakładam na całą twarz jedną
              warstwę a tam gdzie jest naczyniak to jeszcze dodatkowo drugi raz. Następnie
              miejsce z naczyniakiem pudruje sypkim pudrem, żeby zmatowić i na to miejsce
              znów podkład ładnie rozsmarowuje. Mimo, że jest tego sporo to praktycznie nie
              widac na twarzy, że jest maska bądź gruba warstwa. Jest równiez bardzo trwały
              na ścieranie, można w nim nawet iść spać i jest ok. Ja stosuje jasny kolor nr 2-
              buff, ale wybór jest spory więc każdy znajdzie coś dla siebie. Pozdrawiam
              gorąco.
    • eiven264 Re: pytanie do dziewczyn!!! 11.07.07, 06:01
      Najlepszy do zakrycia tego typu zmian jest podkład Unifiance firmy La Roche
      Possay (srednie krycie) lub korektor Unifiance Touche-Pro tej samej firmy
      (bardzo mocno kryje).Produkty te mozna nybyc tylko w aptekach. Nie uczulaja,
      nie zapychaja, doskonałe nawet do cery wrazliwej czy trądzikowej.Polecam, bo
      sama ich uzywam do zatuszowania naczyniaka na brodzie, a przetestowałam juz
      dziesiatki podkładow. Colour Stay firmy Revlon niestety nie kryje tak mocno
      (mojego bladoróżowego naczyniaka nie kryje w 100%). Poza tym to dosc ciezki
      podkład i jesli masz cere problemowa (uczulenia, tradzik itp) - zdecydowanie
      nie polecam!
      • p.chili Re: pytanie do dziewczyn!!! 14.03.08, 12:01
        ja zdecydowanie polecam camuflaż firmy art deco - nr 2 do
        niwelowania czerwieni.
        Jest rewelacyjny !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka