Gość: Zosia IP: *.localdomain / 193.129.161.* 30.06.04, 10:21 ŁAtwo o nią czy trudno?? Ktoś może wie? Mam wizę studencką i chciałabym tam popracować kilka miesięcy. Bede wdzieczna za rady, Zoska Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Szybki Re: Praca na Hawajach?? IP: *.proxy.aol.com 01.07.04, 00:45 Mam nadzieje ze raczej cos znajdziesz bo na Hawaii to turystyka jest swietnie rozwinieta.Praca w restauracji,hotelu czy nawet prywatnie. Pozd. i powodzenia z Kaliforni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coxik Re: Praca na Hawajach?? IP: *.oc.oc.cox.net 01.07.04, 03:26 Szybki jak juz wyraznie musisz oglaszac wszystkim gdzie mieszkasz to chociaz pisz poprawnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Facecik Re: Praca na Hawajach?? IP: *.los-angeles-29-30rs.ca.dial-access.att.net 08.07.04, 06:59 Coxik, daj spokoj! Nie czepiaj sie Szybkiego! Gosc stara sie Wam zaimponowac, ze mieszka w Kalifornii!!! :-) Zreszta, czy my Polacy musimy az tak zwazac na poprawna pisownie nazw amerykanskich? Amerykanie wcale sie nie wstydza, ze pisza Warsaw, a nie Warszawa, Poland a nie Polska, etc... Bolesnie kalecza polskie imiona i nazwiska bez najmniejszej zenady. Zwrocmy im favour (albo, po amerykansku - favor). :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szybki Re: Do Facecik. IP: *.proxy.aol.com 10.07.04, 21:15 Nie mialem lub mam zamiar imponowac gdzie mieszkam,jest to faktem ze mieszkam w Kalifornii wiec moze mam pisac ze mieszkam w Nowym Jorku czy Dallas. Kolega ma racje ze po angielsku pisze sie favour a niestety w ameryce pisze sie favor. Jak to mowia w Polsce"WOLNOSC TOMKU W SWOIM DOMKU" Pozd. ze slonecznej Kalifornii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K48 Re: Praca na Hawajach?? IP: *.dc1.56k.execulink.com 06.07.04, 06:12 Musisz szybko mieć Pracę bo to Bardzo drogie miejsce i utrzymanie Kosztuje a Bilet z Polski to Pewno Fortuna. Wszystkie nawet słabsze prace obstawione Lokalnymi Rodzinami. Proponuję poszukać pracy przez Internet to da Ci możliwość sprawdzenia Angielskiego, bo Tam będziesz zdana na własne siły. Rodaków i Języka Polskiego Tam łatwo nie Usłyszysz. Powodzenia <-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mojito Ewentualna praca na Hawajach. IP: *.bondi.pl 06.07.04, 12:48 Czesc, na studenckiej wizie nie zatrudnia Ciebie wieksze hotele. Dzial Kadr (HR) jest zobowiazany zajrzec dokladnie w papiery. Alternatywa moze byc zatrudnienie w mniejszych hotelach lub restauracjach. One ewentualnie moga Ciebie zatrudnic. Tak jak wyzej wspomniano musisz miec troche pieniedzy aby przetrzymac okres poszukiwania pracy. Moga byc trudnosci z wynajeciem na taki krotki okres mieszkania. Niezbedny jest deposit. Miejsce drozsze niz reszta Stanow a wiec musisz miec troche kasy. Hotelowe wynagrodzenie po odciagnieciu podatkow moze nie pokryc Twoich kosztow utrzymania. Duzo lepiej wystartowac jako kelnerka w dobrej restauracji. Pozdrowionka i powodzenia, mojito. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nk Re: Ewentualna praca na Hawajach. IP: *.icpnet.pl 11.07.04, 00:44 Mozesz wyjasnic dlaczego na wizie wymiany, gdy masz pozwolenie na prace nie zatrudnia??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: za Re: Praca na Hawajach?? IP: *.sea1-4-5-077-049.sea1.dsl-verizon.net 06.07.04, 18:07 obsolutnie zostaniesz deportowana do Polski Odpowiedz Link Zgłoś