espuma 23.12.04, 22:26 hej mam prosbe...chcialam jechac na W&T nie mam koncepcji z jakiego biura...proszcie piszcie z jakiego biura byliscie a napewno mi pomozecie...bo w koncu sie na cos zdecyduje...:)))z gory dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Chomik Czy to dobry pomysl? :) IP: *.toya.net.pl 23.12.04, 22:40 Wiem, ze to trudny wybor, a i czas ucieka... Ale Twoj pomysl nie jest najlepszy. Bo skad wiesz, czy za chwile nie zleca sie pracownicy biur i beda Cie zapewniac i zachecac, ze to biuro jest dobre, a tamto beee? Proponuje Ci zatem wziac sprawe we wlasne rece, wczytac sie w UMOWY poszczegolnych organizatorow, sprawdzic ile bedzie Cie ta cala przyjemnosc kosztowac - i mowie zwlaszcza o ukrytych cenach! Dalej: porozmawiac ze swoimi znajomymi, chyba ze jestes pionierka na tym polu :) A przede wszystkim pamietac, ze nie da sie nie popelnic bledow, ale wyjechac warto! Odpowiedz Link Zgłoś
evrin Re: W& T-pomozcie.. 23.12.04, 23:04 Moze warto poczytac opinie na www.usa.info.pl Przynajmniej bedziesz wiedzial z jakich biur nie jechac:) A Chomik ma oczywiscie racje - przejdz sie po biurach, porownaj oferty. Odpowiedz Link Zgłoś
espuma Re: W& T-pomozcie.. 24.12.04, 09:49 dzieki bardzo tak tez zrobie...:)))a moze jeszcze jakies opinie bedze wdzieczna:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: W& T-pomozcie.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.04, 11:30 Nie polecam Almaturu, bałagan, stale rosnące koszty, niemoc wielka pań z biur. Korzystałam, odradzam. Złe opinie ma też JDJ, ale to tylko znam ze słyszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: killer queen Re: W& T-pomozcie.. IP: *.toya.net.pl 25.12.04, 16:48 Ja byłem na W&T w tym roku właśnie z Almaturu ijestem bardzo zadowolony! Przejrzałem wcześniej inne oferty i ta wydała mi się najlepsza. Za rok jadę znowu i ponownie z nimi. Opłaty wcale nie skoczyły. Odpowiedz Link Zgłoś
toolie Re: W& T-pomozcie.. 27.12.04, 12:41 Ja bylam z Columbus Club. Z tego, co wiem,to jedno z drozszych biur, ale dotrzymali wszystkich warunkow i bylam bardzo zadowolona. Zostalo mi polecone przez kolezanke, ktora byla rok wczesniej. Teraz ja polecam:) Odpowiedz Link Zgłoś
bober0 Re: W& T-pomozcie.. 19.01.05, 18:45 Jesli mozesz to napisz jak to wychodzi finansowo. Z tego co licze to koszty jakie trzeba poniesc w tym biurze mniej wiecej rownaja sie z zarobionymi pieniedzmi, czyli w sumie wychodz sie na 0. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sic Re: W& T-pomozcie.. IP: *.bsn1.pl / 212.244.184.* 20.01.05, 07:49 do bober: na 0 to wychodzisz w najgorszym wtypadku. w sumie to trzeba sie starac by wyjsc ba zero. jesli potrafisz pracowac i bedziesz szukac pracy to mozna zarobic sporo. w sumie z moich doswiadczen to jesli pojedziesz na 2 miesiace to spokojnie powinienes juz zarobic na gorke. ale i tak jadac tam bedziesz tam ze 3 mce jak nie wiecej. do espuna: w zeszlym roku jechalem z fajnego biura. ceny wszedzie sa podobne. tylko oferta rozni sie szczegolami. w campusach, JDJ (szczerze odracam syf jak cholera) innych duzych operatorach strasznie dlugo czekasz na zalatwienie formalnosci: pozwolenie na prace,wiza itp (2 lata temu czekalem na zalatwienie wszystkiego ponad 3 mce). w tym biurze bylem mocno zaskoczony formalnosci trwaly od mometu podpiasania umowy ok 3-4 tyg. po tym czasie mialem wize i pozwolenie na prace. po za tym biuro nie kupuje ci biletu do usa co mocno zmniejsza koszty i ulawia zadanie jesli bedziesz chciala zmienic date wylotu. firma nazywa sie chyba "studenet express usa" ale nie jestem pewien w tej chwili. firma jest z sopotu ale dziala jeszcze w wawie i chyba lodzi przez jakies inne biura. jesli chcesz wiecej info na ten temat poszukam dokladniejsego kontaktu. wiem ze bede jechac z nimi w tym roku tez wiec samemu zalezy na ich namiarach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: W& T-pomozcie.. IP: 153.19.15.* 28.01.05, 15:28 Czesc. byla juz na tym programie 3 razy. W zeszlym roku przeszlam sie po wszystkich biurach i najciekawsza oferte ma Almatur (z ktorego jechalam). Kiedy bedziesz sie pytala o ten program zwroc szczegolna uwage jacy pracodawcy sa na targach, bo to jest najwazniejsze. Co z tego, ze bedziesz miala tani program, jesli na miejscu bedziech miala prace za 6$ i tylko 30 godzin tygodzniowo. Najlepiej jechac przez organizacje: CCCE (concile) i CHI oni zawsze maja dobre oferty. Przy podpisaniu umowy zwracaj uwage na cene biletu lotniczego i nie wiez jak ci w biuze mowia, ze bedzie ponizej 600$, bo pozniej inaczej sie okaze. Odradzam YTP, oszukuja na kazdym kroku. Almatur ma tani program (580$) i biletu tanie (ponizej 600$ - ja placilam 520$ do NY), babki sa niemile, ale maja przynajmniej normalnych sponsorow. Niestety za targi pracy zdzieraja, az 600zl. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś