Gość: green card IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 12:15 Witam Panstwa chcialem sie dowiedziec kiedy sa wyniki losowania loterii wizowej?? kiedy kontaktuja sie z osobami wylosowanymi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sylwek Re: GREEN CARD KIEDY WYNIKI??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.05, 13:02 od Maja do Lipca 2005 poinformuja wylosowane osoby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: GREEN CARD KIEDY WYNIKI??? IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.01.05, 13:09 No tak, niby pisza ze od maj ado lipca. Jednak z tego co słyszałam wszystkie osoby które zostały wylosowane w zeszłym roku dostały powiadomienia już jakoś w połowie maja. Dlaczego to pisze? Bo chciałabym sie upewnić ze faktycznie wiekszość z nich wysyłana jest już w maju i raczej w lipcu niczego już nie powinnam sie spodziewać. Bardzo mi na tym zależy! Dlatego prosze o odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T Re: GREEN CARD KIEDY WYNIKI??? IP: 195.94.203.* 11.01.05, 13:51 Ja zawiadomienie dostałem na początku lipca 2004 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: GREEN CARD KIEDY WYNIKI??? IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.01.05, 14:42 chcialam sie zapytac czy w trakcie oczekiwania na wyniki losowania można załatwiać wizę H1B. Czy jedno nie wyklucza drugiego. Ponieważ chciałabym zacząć załatwiać to w czerwcu bo zależy mi na wyjeździe we wrzesniu. Jak musialabym czekać do lipca to byłby to dla mnie problem. Myślałam ze wszystko wysyłają juz w maju (: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T Re: GREEN CARD KIEDY WYNIKI??? IP: 195.94.203.* 11.01.05, 15:36 W/g mnie nie ma zależności pomiędzy loterią a wizą turystyczną. Jeżeli natomiast wygrasz loterię i dostaniesz wizę inigracyjną to wtedy (ale dopiero wtedy)anulują Ci wizę turystyczną (chyba). Nie czekaj na wyniki tylko składaj o promesę turystyczną. Pozdrawiam T Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: GREEN CARD KIEDY WYNIKI??? IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.01.05, 16:10 Tylko że H1B to nie jest wiza turystyczna tylko pracownicza. I z nia wiazą sie pewne koszty. Ale dzieki za odpowiedź. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
swieru121 Re: GREEN CARD KIEDY WYNIKI??? 02.02.05, 02:05 jak dostac wize h1b? jak to zalatwic i jakie sa wymagania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aguleczka Re: GREEN CARD KIEDY WYNIKI??? IP: 81.15.254.* 11.01.05, 22:21 Ja zaś zawiadomienie dostałam w połowie lipca tj dokładnie 22 lipca,więc naprawde z tym jest różnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: GREEN CARD KIEDY WYNIKI??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 04:07 a czy ktos wie kiedy losują? bo moze by tak potrzymac kciuki w ten dzien? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uzek.OLEKSY Re: GREEN CARD KIEDY WYNIKI??? IP: *.client.comcast.net 03.02.05, 06:03 Lepiej trzymaj szmate...i wycieraj, wycieraj... Moze przyda ci sie jak wylosujesz green card. Odpowiedz Link Zgłoś
swieru121 Re: GREEN CARD KIEDY WYNIKI??? 03.02.05, 16:07 ja moge trzymac szmate nie ma sprawy tylko zeby za to jakos zaplacili. czy naprawde tam jest tak strasznie? jesli tak to dlaczego jest tam tylu polakow Odpowiedz Link Zgłoś
cracovian Re: GREEN CARD KIEDY WYNIKI??? 03.02.05, 16:16 A kto mowi, ze jest strasznie? Jesli tu przyjedziesz i do szkoly nie pojdziesz to bedziesz albo mlotek albo szmate trzymal. Ale zyc na pewno sie da :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateusz Re: GREEN CARD KIEDY WYNIKI??? IP: *.pl / 193.24.200.* 03.02.05, 22:34 Mam pytanie//MOze mi ktos powiedziec?kiedy jest losowanie green card lottery??.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwek Re: GREEN CARD KIEDY WYNIKI??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.05, 23:35 bede wysylac zgloszenia do wylosowanych osob od Maja do Lipca 2005 roku (loteria 2006) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malgosia pytanie o pieniadze IP: *.udn.pl 04.02.05, 09:41 w ktoryms z watkow ktos napisal, ze dosc liczna rodzina wykosztowala sie na zielona karte, a w koncu jej nie dostali. moje pytanie wiec jest takie - i zwracam sie tu do osob dobrze zorientowanych - kiedy placi sie za zielona karte? po wylosowaniu a przed rozmowa, kiedy jeszcze nie wiadomo czy sie ja na pewno dostanie? nie pytam o oplaty za badania tylko o calosc. gdzies tu przeczytalam, ze to niestety jest dosc wysoka oplata dlatego sprawa jest bardzo istotna, bo jesli np. mam sprzedac samochod albo sie zapozyczyc dla 4 osob, a potem odejsc z kwitkiem to chyba zrezygnuje z tej "zabawy". pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T Re: pytanie o pieniadze IP: 195.94.203.* 04.02.05, 10:47 Przed rozmową z konsulem Odpowiedz Link Zgłoś
sylwek07 Re: pytanie o pieniadze 04.02.05, 14:08 co Ci moge odpisac na ten Twoj post,tylko tyle ze do tej pory nie wiemy dlaczego nie dostali tych wiz..sama musisz rozwazyc czy to co napisalas w aplikacji jest prawda,czy macie jakas wizje na zycie w USA itp.zycze powodzenia na rozmowie i pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś