Gość: kiki IP: *.augustow.sdi.tpnet.pl 23.06.02, 17:45 słyszałam że na lotnisku wbijają wizy na okres 1 miesiąca, czy wiecie coś na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: M Re: wiza pobytowa IP: *.mtlrel01.nj.comcast.net 23.06.02, 20:29 Gość portalu: kiki napisał(a): > słyszałam że na lotnisku wbijają wizy na okres 1 miesiąca, > czy wiecie coś na ten temat Ja tez to slyszalam, ale przylecialam tu dokladnie miesiac temu i dostalam pobyt na pol roku... Zalezy od pogody i humoru pracownika INS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista Re: wiza pobytowa IP: *.muma.stlu.chcgil24.dsl.att.net 24.06.02, 17:51 Taka jedna studentka przyleciala do Chicago 14-go czerwca i dostala wize na pol roku. Jej chlopka przylecial na FL i to samo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snafu wytłumaczcie mi proszę... IP: *.pl 27.06.02, 22:22 jak to jest z tym "wbijaniem" wiz. Oglądam ten swój paszport i oglądam i nie mogę zrozumieć o co wszyscy pytają. Za każdym razem, kiedy przylatuję immigrations wbija pieczątke z datą przylotu. I wszystko. Nie ma żadnych klauzul, zastrzeżeń, terminów itp. Na pieczatce jest co prawda rubryczka 'Admitted until' - ale nigdy nikt tam niczego nie wpisuje !?! Mam wlepioną w paszport wizę B1/B2 na 10 lat (ważna jeszcze przez 7 lat). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista Re: wytłumaczcie mi proszę... Do snafu IP: *.muma.stlu.chcgil24.dsl.att.net 02.07.02, 16:02 Gość portalu: snafu napisał(a): > jak to jest z tym "wbijaniem" wiz. > Oglądam ten swój paszport i oglądam i nie mogę zrozumieć o co wszyscy pytają. > Za każdym razem, kiedy przylatuję immigrations wbija pieczątke z datą > przylotu. I wszystko. Nie ma żadnych klauzul, zastrzeżeń, terminów itp. Na > pieczatce jest co prawda rubryczka 'Admitted until' - ale nigdy nikt tam > niczego nie wpisuje !?! > > Mam wlepioną w paszport wizę B1/B2 na 10 lat (ważna jeszcze przez 7 lat). Podczas lotu do USA stewardeski rozdaja karty do wypelnienia. Jedna z nich to I- 94. 1/3 tej karty zostaje podbita data do ktorej masz wize w USA, a potem spinaczem wpieta do Twojego paszportu. 2/3 czyli reszta zostaje u urzednika INS. Przy wylocie ta swoja 1/3 oddajesz liniom lotniczym z ktorych uslug korzystasz. Linie lot. oddaja potem ta kartke INS-owi, a INS ma dowod ze opusciles USA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: wiza pobytowa IP: *.met.pl 27.06.02, 23:13 jak przylatujesz oprocz stepelka w paszporcie dolaczja ci kartke na ktorej jest napisane na jak dlugo masz pobyt! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snafu Re: wiza pobytowa IP: *.pl 27.06.02, 23:35 Jesteś pewna ? Oczywiście, przypinają zszywaczem kawałek tego formularza wjazdowego, oczywiście ich nie mam, bo przy wyjeździe ktoś go sobie zabiera (albo i nie ??). Dziwię się tylko, ponieważ z zasady starannie oglądam wszelkie "official" papierki i stemple i zauważyłbym, gdyby na przypiętej kartce wpisano coś takiego ?? A może z typu wizy wynikają jakieś generalne zasady traktowania przyjeżdżających ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLO I Re: wiza pobytowa IP: 209.2.60.* 28.06.02, 23:22 Od 25.06 jestem w NY. powiedzialem ze jade do rodziny np. chicago i teksas. Dostalem pobyt do 24.12 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANETA Re: wiza pobytowa IP: *.dyn.optonline.net 29.06.02, 04:58 Z tego co ja wiem i slyszalam to dalej daja wize na 6 miesiecy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: wiza pobytowa IP: *.lnh.md / *.lnh.md.webcache.rcn.net 01.07.02, 03:03 25 czerwca na lotnisku Newark wbili mi 6 miesiecy pobytu, az do 24 grudnia 2002. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: wiza pobytowa IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.02, 10:06 przepis o skroceniu wiz pobytowych do miesiaca ma wejsc po wakacjach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarecki Re: wiza pobytowa IP: *.radio.opole.pl 30.07.02, 14:50 czy to pewne ze po wakacjach? czy tylko przypuszczenia i plotki? Odpowiedz Link Zgłoś