Dodaj do ulubionych

wiza narzeczenska

17.11.05, 15:31
Mam pytanie. Ja i moja narzeczona zaczynamy skladac dokumenty o wize
narzeczenska. Ja wrocilem z USA 2 tygodnie temu gdyz mam jeszcze szkole do
skonczenia. Wiem ze procedura przyznania tej wizy troche trwa i wymaga sporej
papierkowej roboty. Moje pytanie jest, czy po otrzymaniu tej wizy, wyjechaniu
do USA, wzieciu slubu, jak czesto i na ile czasu bede mogl wracac do Polski z
moja zona. Ciagle bede musial skonczyc szkole i wiem ze bedzie konieczne abym
wrocil czasem do Polski. Dzieki wielki za jakiekolwiek informacje.
Obserwuj wątek
    • Gość: eee Re: wiza narzeczenska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 16:40
      skladajac dokumenty juz po slubie, dorzucasz dokument AOP (Advance of Parole).
      Jego zalatwienie trwa przewaznie kilka miesiacy. Potem mozesz wyjechac ze
      stanow ze spokojna glowa ze cie wpuszcza spowrotem. Oczywiscie musisz wrocic w
      jakims terminie, ale nie wiem dokladnie w jakim. Moze pol roku, ale nie mam
      pojecia.
      A sprawa z wiza K1, wcale nie trwa tak dlugo, jezeli podlegasz np. pod Vermont
      to moze trwac nie wiecej niz 3 miesiace. Oczywiscie zalezy od tego czy dobrze
      wszystko wypelnisz. I czy nie zgubia papierow gdzies po drdze, bo tak czesto
      bywa.
      • Gość: prawda Re: wiza narzeczenska IP: *.osiedle.net.pl 18.11.05, 20:02
        wlasnie otrzymalam wize narzeczenska. Jezeli sie przygotuje wszytkie papiery i
        potem jak ambasada wysyja ci kolejne pakiety informacyjne,masz wszytko
        naszykowane, to trwa to b. sprawnie. U mnie 4,5 miesiaca (moj narzeczony
        poglega pod Nebraske)
        pozdr
        • Gość: rektorek Re: wiza narzeczenska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 21:56
          Moja narzeczona mieszka w stanie Washington. Mam nadzieje ze maja tam dobrze
          rozwninia i sprawnie dzialajaca biurikracje. Dzieki za info.
      • Gość: rektorek Re: wiza narzeczenska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 21:58
        eee, no spoko. Czyli tak naprawde zaczne sie o to martiwc jak juz tam bede.
        Dzieki wielkie.
        • mazurka313 Re: wiza narzeczenska 19.11.05, 00:41
          wiza k to pryszcz w porownaniu do papierkowej biurokracji ktora zaczyna sie
          potem po slubie
          • anek81 Re: wiza narzeczenska 19.11.05, 14:55
            A jak mój narzeczony mieszka w stanie Illinois w Chicago to ile trwa procedura
            wizy narzeczeńskiej?
            • Gość: kama Re: wiza narzeczenska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 16:48
              tak jak wspomniala "prawda" ona podlegala pod Nebraske. Chicago podlega pod
              Nebraske. Wszystko zalezy od tego czy dobrze wypelnisz dokumenty.
              Mial juz zaprzysiezenie twoj narzeczony? Nie bylo problemu z tymi papierami co
              od niego chcieli?
              Pozdrawiam
              • anek81 Re: wiza narzeczenska 19.11.05, 16:53
                jeszcze nie miał przysięgi, mial egzamin 2 listopada więc jeszcze czeka... :-(
                I jestem ciekawa kiedy wkońcu będzie miał tą przysięge... pozdr i dzięki za
                odpowiedź :-)
                • Gość: ee rrr Re: wiza narzeczenska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 19:03
                  mojej znajomej maz, rok temu zdal egazmin w Chicago. Po 13 dniach od egzaminu
                  mial zaprzysiezenie. Wiec nie martw sie, zaprzysiezenie bedzie mial niedlugo.
                  Pozdrawiam.
                  • Gość: rektorek Re: wiza narzeczenska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 21:15
                    o jakim zaprzysiezeniu mowa, bo po raz pierwszy o tym slysze. Thx
                    • Gość: eerrkama Re: wiza narzeczenska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 22:48
                      o zaprzysiezeniu na obywatela.
                      • w357 Re: wiza narzeczenska 19.11.05, 23:27
                        Gość portalu: eerrkama napisał(a):

> o zaprzysiezeniu na obywatela.

I ,że nie będzie więcej okłamywał rządu USA, a jak napatoczy się wróg, to
                        weżmie w ręce broń i wiernie będzie bronił "Kraju" i "The Constitution of The
                        United States of America":-)
                        • Gość: rektorek Re: wiza narzeczenska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 21:56
                          Niestety w tym roku wyjezdzam jeszcze raz na WAT z wiza J-1, a nie jak
                          planowalismy razem z narzeczona na wize k. Czy lepiej bedzie jesli wezmiemy
                          slub jak tam bede w czasie wakacji, czy powinienem wrocic do Polski i pozniej
                          zlozyc dokumenty o wize narzeczenska?? Czy ktos wie jak to poprawnie
                          rozwiazac?? I jesli wezmiemy slub jak tam bede na J-1 to gdzie i jak to
                          wszystko pozalatwiac, bo wiem ze wiele osob tak tobi ze lci na WAT, bierze slub
                          i nie wraca. THX

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka