Gość: gość IP: *.chello.pl 04.03.06, 22:37 witam i mam pytanie: czy do Antelope Canyon można się dostać indywidualnie, czy trzeba koniecznie wykupić wycieczkę? Jeśli ktoś tam był to bardzo proszę o odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: LasVegasMan Re: Antelope Canyon IP: *.dyn.sprint-hsd.net 04.03.06, 23:21 Do Antelope Canyon musisz kupic wycieczke. Teren jest zamkniety i indywidualnie sie nie dostaniesz. Mozna to zrobic w miejscowosci Page, Arizona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Antelope Canyon IP: *.chello.pl 05.03.06, 00:20 właśnie patrzyłem w necie i wycieczka z Page kosztuje ok.20 usd+ tax+ 6 usd. Można na miejscu wykupić,czy trzeba rezerwować przez internet? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LasVegasMan Re: Antelope Canyon IP: *.dyn.sprint-hsd.net 05.03.06, 06:01 Gość portalu: gość napisał(a): > właśnie patrzyłem w necie i wycieczka z Page kosztuje ok.20 usd+ tax+ 6 usd. > Można na miejscu wykupić,czy trzeba rezerwować przez internet? Mozna zalatwic na miejscu. Trzeba tylko byc wczesnie. O ile sobie przypominam, jest ich 3 dziennie. Moze sie myle. Najciekawsza jest przed poludniem, ale na ta radzilbym zrobic rezerwacje. Najciekawsze sa efekty w poludnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Antelope Canyon IP: *.chello.pl 05.03.06, 15:03 Dzięki za odpowiedź. Mam jeszcze jedno pytanie: czy Golden Eagle Pasport uprawnia do wejścia do wszyskich parków narodowych USA? Interesuje mnie: Bryce,Zion,Monument Valley i Antelope. Czy cena 65 usd to jest za samochód? czy od osoby? Pozdrawiam z Polski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Antelope Canyon IP: *.oc.oc.cox.net 05.03.06, 15:58 Golden Egle to chyba ci nie jest potrzebny, wystarczy zwykly National Park Pass za $50 ktory pozwala na wejscie do kazdego parku narodowego jak i Monuments. NP Pass obejmuje samochod i wszystkie w nim osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
souls_hunter Re: Antelope Canyon 05.03.06, 17:05 Z tego co pamietam to do lower Antelope Canyon mozna isc samemu i tez jest wart zobaczenia choc nie tak popularny jak upper. Lower jest po polnocnej stronie drogi i ciagnie sie do Lake Powell. Odpowiedz Link Zgłoś
viper39 Re: Antelope Canyon 05.03.06, 19:10 souls_hunter napisał: > Z tego co pamietam to do lower Antelope Canyon mozna isc samemu i tez jest wart > zobaczenia choc nie tak popularny jak upper. Lower jest po polnocnej stronie d > rogi i ciagnie sie do Lake Powell. > Entry Permit You must have a permit, called a "Navajo Permit," or "Entry Permit," to enter Upper and Lower Antelope. It’s a small, numbered ticket, issued by The Antelope Canyon Unit of Navajo Tribal Parks, and it has the official Navajo Parks & Recreation seal on it. One copy will be given to you and the other retained by the seller. Be sure this is the ticket you purchase Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pit Re: Antelope Canyon IP: *.westlb.pl 06.03.06, 12:32 zdecydowanie polecam, abys zarezerwowal przez internet !!! W zeszlym roku byly problemy z wolnymi miejscami. Poza tym staraj sie dostac na wycieczke przed poludniem, jesli bedziesz mial szczescie do slonca to efekty murowane. onephoto.net/info.php3?id=173918 Odpowiedz Link Zgłoś
04sonia Re: Antelope Canyon 06.03.06, 23:55 Witam, to nieprawda ze musisz miec wykupiona wczesniej wycieczke. Do Lower nawet takich zorganizowanych nie ma. Jedziesz pod wejscie placisz i wchodzisz bez zadnych problemow. Co do upper to owszem trzeba miec przewodnika ( tylko dlatego ze ludzie zaczeli pisac po skalach, wspinac sie itd.) ale to rowniez nie prawda ze musisz miec cokolwiek wykupione wczesniej. W Page jest pełno biur ktore organizuja takie wycieczki ale moim zdaniem to bez sensu, bo placisz duzo wiecej tylko za to ze przewioza cie z biura do canyonu (moze 2 mile). Najlepiej jest jechac pod samo wejscie i tam duzo taniej wykupic w budce u Indian. Ich samochody wyjezdzaja srednio co 30 - 40 minut. I jeszcze taka jedna rada. Do lower najlepiej isc przedpoludniem, a do upper ok poludnia bo wlasnie wtedy pojawia sie ten slynny promyk. Pozdrawiam i zycze udanego zwiedzania. Dla zainteresowanych linki z moimi zdjeciami z tego miejsca: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=91&w=34763131i www.agatkag.friko.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Antelope Canyon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 16:06 dzięki, a ile się płaci takiemu przewodnikowi za upper? Odpowiedz Link Zgłoś
04sonia Re: Antelope Canyon 08.03.06, 17:48 Przewodnicy chcą od 25$ do 30$, a u Indian płaci sie połowe tego. A naprawde nie ma między tymi dwoma wariantami zadnej różnicy, oprucz tego ze przewodnicy dowożą cie z centrum miasta, tak jak wczesniej napisałam ok.2 mil. Przewodnicy chcą od 25$ do 30$, a u Indian płaci sie połowę tego. I z przewodnikami i z Indianami idziesz do wejścia do Canyonu samochodami. Jednak przewodnicy maja swoje siedziby w centrum miasta czyli ok.2 mil dalej niż „budka” Indian która jest zaraz za ogrodzeniem Canyonu, wiec to jest jedyna różnica miedzy tymi wariantami. Mimo tego że z Indianami jest taniej to moim zdaniem tez lepiej. Mają oni kilka samochodów wiec wyjeżdżają naprawde często i przez cały dzień a nie tak jak z biur kilka razy dziennie. Upper jest droższy i masz limitowany czas jaki możesz być w środku ( co chwile wchodzą nowe grupy, wiec przewodnicy popędzają). Jeżeli juz tam będziesz warto jest jednak tez zobaczyć lower. Jest tańszy (nie pamietam dokładnie ile), chodzisz samemu, i możesz być w środku dopóki ci sie nie znudzi. Upper jest bardziej znany tylko przez "płomyk" jednak dolny jest ciekawszy- oczywiście moim zdaniem. Pełno zakamarków, co chwile jakieś drabiny, duze różnice poziomów, a upper jest "płaski" - jednak tez piękny. Naprawdę będąc tam zobacz obydwa naprawdę warto Pozdrawiam ---- moje zdjęcia z podróży po usa na www.agatkag.friko.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Antelope Canyon IP: *.chello.pl 11.03.06, 21:19 dzięki za odpowiedzi. mam jeszcze jedno pytanko: czy w Lake Powell można pływać? Odpowiedz Link Zgłoś