Dodaj do ulubionych

mamy z okolic Chicago?

19.06.06, 05:48
Czesc
Czy sa na naszym Forum mamuski z okolic West Chicago, Schaumburg,
Streamwood, Bartlett..... Mieszkam w West Chicago i chcialam sie dowiedziec
czy sa w naszych okolicach jakies ciekawe miejsca do ktorych warto zagladnac
z malym brzdacem. Jak spedzacie czas ze swoimi pociechami w te gorace dni?
Osobiscie chodze z synkiem na basen ktory jest bardzo blisko naszego domu i
do malutkiego zoo ktore jest w Wheaton. (Spacerki, parki i oczywiscie wyjscia
do sklepow mamy w malym palcu i to u nogi).

Jak macie jakies ciekawe propozycje to chetnie je sprawdzimy bo nie lubimy
siedziec w domu. Chociaz na backyard tez jest wesolo...

Dziekujemy!!! mama Kasia i Marus (19 miesiecy)
Obserwuj wątek
    • izabela78 Re: mamy z okolic Chicago? 19.06.06, 17:43
      CZesc. Mieszkam w Glendale Heights czyli niedaleko Ciebie i z tego co wiem to
      tutaj nie ma jakis takich fajnych miejsc dla malych dzieci. Ja ma 4 i pol
      letnia coreczke to w bardzo gorace dni to chodze z nia na shopping do miejsca
      gdzie dzieci sie moga pobawic a w inne dni to chodzimy na plac zabaw ktory jest
      niedaleko naszego miejsca lub po prostu zabieram ja do mojej mamy na yarde.
      POzdrawiam serdecznie
      Iza mama Natalie i 18 tygodniowego brzdaca w moim brzuszku:)
      • amj02 Re: mamy z okolic Chicago? 21.06.06, 00:58
        Witaj Iza , gratulacje:)Gosia
    • nanuk24 Re: mamy z okolic Chicago? 19.06.06, 20:24
      ja jestem z Schaumburg:-)
      • nanuk24 Re: mamy z okolic Chicago? 19.06.06, 20:40
        za wcznie mi sie kliknelo

Wlasciwie w upalne dni siedze w domu, bo nie chce mi sie nigdzie wychodzic:-0)
        Nie cierpie upalow.
        Wychodze na basen, ktory jest tuz pod moim balkonem.
        Na Springinsguth Rd jest Atcher Island na upalne dni z dzieckiem w sam raz:-)
        jeszcze tan=m nie bylam, ale moze w krotce sie przejde, bo mam wlasciwie kilka
        minut na piechote:-)
        www.parkfun.com/dir/fit/ww/atcher.html
        • nanuk24 Re: mamy z okolic Chicago? 19.06.06, 20:44
          Uwilebiam piesze wycieczki:-)
          Wiec laze z synem nawet i 6 mil dziennie:-)
          • kashunda nanuk24 20.06.06, 00:39
            Nanuk ja mieszkam nie tak daleko Ciebie bo w Mt.Prospect.Ja tez uwielbam piesze
            wycieczki i spacerki ,tylko troszke mi sie nudzi tak chodzic samej.Moze kiedys
            sie spotkamy na spacerku i razem pochodzimy ,zdaje sie nasze dzieci sa w tym
            samym wieku. Basen tez super wyglada ja wiem ze Mt .Prospect Park District ma
            fajne baseny dla dzieci ale jaszcze nie mialam ochoty sie wybrac.Super miejsce
            dla dzieci ktore polecam to www.kohlchildrensmuseum.org/site/PageServer
            moja corka uwielbia!
            • mama136 spacerki 20.06.06, 05:59
              czesc

Ja takze wychodze czesto z moim synkiem na spacerki i na shopping ale jak
              wiadomo samemu nudno. Przynajmniej raz w tygodniu probuje sie spotkac z
              kolezankami i ich dziecmi na "play date". Moze jak ktoras z was ma ochote to
              warto bylo by cos zorganizowac i spotkac na jakis spacerek razem? A czy ktoras
              z was byla moze w Coosley Zoo co jest w Wheaton? Jak nie to polecam moj synek
              bardzo tam lubi chodzic.

kasia
            • nanuk24 Re: nanuk24 20.06.06, 19:38
              No ba! Bede uradowana, zwlaszcza, ze mnie tez sie nudzi na spacerach bo ilez
              mozna mowic do siebie;-)A i Natan nie ma z kim sie bawic, a on uwielbia
              towarzystwo dzieci w swoim wieku - zwlaszcza dziewczynki:-)))
              Mozemy sie umowic nie ma problemu:-) Tylko - amoze Az - problemem jest, ze
              przez jakis czas nie mam jak sie ruszyc samodzielnie z tego zadupia;-), bo na
              razie nie jezdze autem;-((uczes ie dopiero)
              Ale jak sie chce to i wyjscie sie znajdzie:-)
              Mozemy oczywiscie spotkac sie tez we trzy(z mama1360 a nawet we cztery, z
              kolezanka, ktora tez sie czasem udzieli -np Polki w stanach(dominika801), a z
              ktora czesto sie widuje.

Pisz, pisz, albo na priva albo tutaj:-)Mozemy nawet telefonicznie sie dogadac:-)
    • nanuk24 Re: mamy z okolic Chicago? 20.06.06, 19:39
      A gdzie dokladnie mieszkasz?
      • kashunda Re: mamy z okolic Chicago? 20.06.06, 20:42
        Nie ma problemu -ja dojade!Trzeba nam tylko zorganizowac spotkanie ,ja narazie
        nie pracuje tak wiec wolny czas mam.Mieszkam w Mt Prospect algonquin /bussy rd.
        • nanuk24 Re: mamy z okolic Chicago? 20.06.06, 23:13
          Jestem w stanie dostosowac sie do Ciebie/Was:-) Tez nie pracuje, syn nie ma
          popoludniowych drzemek, wiec jestem wolna o kazdej porze dnia przez 5 dni w
          tygodniu, a weekendy do 5pm:-)) Byel nie o 9 rano, bo o tej godzinie wstaje:-))
          • kashunda nanuk24 21.06.06, 23:06
            Nanuk,wyslalam Ci moj numer telefonu na poczte gazetowa.Zadzwon to sie umowimy
            na spotkanie.
            • mama136 my tez chcemy 22.06.06, 16:22
              Ja ze synkiem tez sie chetnie z wami spotkam. Nie pracuje wiec mam duzo
              czasu. Maly moj bierze jeszcze jedna nap, ale mozemy sie dostosowac. Moze
              ktoras z was wyslala by mi numer telefonu to sie zdzwonimy.

Ja wysle swoj do Nanuk i kashundy

dzieki
    • dominika801 Re: mamy z okolic Chicago? 23.06.06, 05:30
      No prosze ile jest mam mieszkajacych w okolicach Chicago,zaciekawilo mnie to
      zoo w Weaton.Z moja coreczka chodze na basen w Itasca i do Nature center,tuz
      obok(na spacery super i tez mozna poogladac ptaki,glownie sowy)tez lubie
      spacerowac(wszedzie samochod,nie to co w Polsce),fajny park jest tez w Wood
      Dale,gdzie mieszkam i na spacery i na piknik(mozna spotkac sarenki i jest gdzie
      chodzic)Zdecydujcie,to moze zorganizujemy jakis piknik
      • nanuk24 Re: mamy z okolic Chicago? 23.06.06, 05:50
        Ty lubisz spacerowac? Autem chyba:-))))))
        oszustko ty:-))))
        • mama136 Re: mamy z okolic Chicago? 23.06.06, 06:51
          No to do roboty. Dajcie telefony na privatna mail i sie jakos zdwonimy, Nanuk
          wyslalam ci swoj telefon do domu na prywatnego maila, zadzwoncie albo niech mi
          ktos da swoj telefon to ja zadzwonie i sie w koncu omowimy.
          Ide teraz spac bo mialam ciezki dzien....
        • mama136 Re: mamy z okolic Chicago? 23.06.06, 06:54
          Nanuk

Sorki, nie sprawdzalam swoja poczte zanim napisalam, teraz sprawdzilam i mam
          twoj telefon jutro sie odezwe.

pa
          • dominika801 Re: mamy z okolic Chicago? 24.06.06, 03:58
            Nanuk ,czekam kiedy w koncu ty do mnie przyjedziesz,parki obok ciebie to juz
            przelecialysmy kilka razy,ucz sie ucz,bo nauka to potegi klucz,a gdy zbiezesz
            duzo kluczy to zostaniesz.......WOZNA!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka