23.06.06, 23:37
j.w. moj 5 miesieczny synek po raz pierwszy dzis jadl squash i tak mu
posmakowal ze zjadl caly pojemniczek na raz! Nie mialoam sumienia mu nie dac
jak szeroko otwieral buziaka ale z drugiej strony nie jestem pewna czy moglam
tak odrazu dac mu cala porcje? Wczesniej juz jadl i marchewke i sweet potatoe
ale powiedzcie czy nic sie nie stanie?
Pozdrawiam
Marta
Obserwuj wątek
    • kami-danielito Re: Squash!!! 23.06.06, 23:48
      moj synek tez dzis dostal pierwszy raz to przepyszne warzywko, podeszlo mu
      bardzo, wszamal caly sloiczek, ale wczesniej juz mu dawalam sweet pot, i bylo
      tak samo, nic sie nie dzieje wiec daje mu cale sloiczki
      • bella41 Re: Squash!!! 24.06.06, 01:46
        nie powinno, ale mozesz dla pewnosci odczekac 2-3 dni, jesli nie bedzie sie nic
        dzialo, mozesz uznac suash za bezpieczne danie
        • zanetaub Re: Squash!!! 24.06.06, 04:03
          smacznego :))))))
          Moja Kasia tez to lubi
          tak jak pisala bella41 to uczulenie wychodzi po 3 dniach - czyli podaje sie 3
          dni pod rzad albo dluzej, jednak nie slyszalam zeby ktos mial uczulenie na
          squash.
          Ja teraz mieszam squash+carots+green peas z indykiem albo cielecinka Gerbera
          Kasia ma juz 7 miesiecy, wiec JUZ moze jesc miesko....za zupki wlasnej roboty
          nie biore sie(nie chce mi sie gotowac malutkich porcji skoro jest wszystko
          dostepne w sklepie i to dobrej jakosci)...jak podrosnie to bedzie jadla z nami
          rosol itp

sprobujcie oat cereal- Kasia uwielbia....i Gerbera najlatwiej "rozmiesz".
          :)

pozdrawiam
          Zaneta
    • 81karolcia Re: Squash!!! 24.06.06, 07:00
      ooo to chyba to warzywko smakuje dzieciom ;) a ja moja na razie tylko marchewka
      maltretowalam ale chyba zakupie i tego squash'a ;)
      mam nadzieje, ze Filipowi nic nie bedzie. Majka ostatnio zjadla pol sloiczka
      marcheki i po 3 godzinach marchewke w niezmienionej formie znalazlam w
      pieluszce (?!) Spotkalyscie sie z takim zjawiskiem?
      • bella41 Re: Squash!!! 24.06.06, 15:41
        kiedys czytalam o tym, moze byc uczulona na marchewkw/to bardzo rzadkie /,
        odczekaj kilka dni i ponownie podaj marchew, wtedy sie upewnisz
        moj syn nie akceptowal marchewki gerbera nr1, musialam mu podawac od razu 2,
        bylo ok
        a co do wprowadzania nowych pokarmow, to nie jest tak, ze podaje sie non stop
        przez 3 dni, podaje sie raz i czeka sie ok. 3 dni na reakcje, jesli nie
        wystapi, uznajemy pokarm za nieuczulajacy
        • edytais Re: Squash!!! 24.06.06, 15:52
          Ja czytalam, ze powinno sie czekac przynajmniej 5 dni lepiej 7.
          U nas squash tez w porzadku. squash jest mniej uczulajacy (jesli) niz
          marchewka.
          Ja sama robie jedzonko bo ja tylko kupuje organiczne i mam o wiele mniejszy
          wybor sloiczkow takiego rodzaju niz gergera itp (normalne). Ja robie 2 warzywa
          na raz i mroze w pojemnikach do robienia kostek lodu. Latwo sie robi i mam
          zapas na pare tygodni.
          Moj synek ma 7,5 miesiaca. Narazie mieska nie dalam, szykuje sie dac juz
          niedlugo.
          • zanetaub Re: Squash!!! 25.06.06, 03:08
            edytais to dobry pomysl z mrozeniem w kostki lodu, gdzies o tym czytalam ale
            jakos mi to wypadlo z glowy.
            Gerber tez juz robi organiczne jedzonka, a w sklepie ze zdrowa zywnoscia nie
            widzialam mieska w sloiczku.
            w tutejszym Costco jest np. mleko organiczne(pije je moj starszy syn) mleko
            sojowe Silk i organic PB......juz jest wiekszy wybor i odrobine taniej mozna
            dostac niektore produkty.

edytais a kiedy urodzil sie Twoj maly?
            • edytais Re: Squash!!! 25.06.06, 04:09
              12 listopada 2005
          • 4me1 Re: Squash!!! 25.06.06, 06:15
            Ja tez gotuje sama wylacznie organiczne warzywa i jak weszlo miesko to tez
            kupuje organiczne. Tylko na poczatku gotowalam z 3 warzywek ,a od 6 mies. juz
            wielowarzywne.Czesto do polowe zupki rozlewam do pojemniczkow, do drugiej
            czesci wrzucam na 2 min. szpinak .Mala uwielbia te zupki. Mroze w takich
            pojemniczkach z przykryciem, specjalne do zupek.
            • zanetaub Re: Squash!!! 26.06.06, 03:55
              4me1 napisał:

> Mroze w takich
              > pojemniczkach z przykryciem, specjalne do zupek.

gdzie dostalas pojemniki?
              moze i ja sie w koncu zabiore za gotowanie, ale najpierw skonczymy z
              probowaniem roznosci.
              od poczatku gotuje jej apple sauce i zostawiam w lodowce w sloiczku, starcza na
              2-3 razy.
              Jeszcze pare miesiecy i Kasia bedzie mogla jesc z nami........az sie trzesie do
              kawalka chleba-raz dalam jej sprobowac ale balam sie ze sie udlawi i jej
              zabralam, bardzo jej smakowalo i ssala zawziecie :)
              pozdrawiam
              • 4me1 pojemniczki na zupki 26.06.06, 14:55
                Pierwsze kupila mi mama , z jakiegos katalogu,ale dokupilam sobie wiecej w Wal-
                Mart'cie. My dla siebie rzadko gotujemy zupy,a jesli,to akurat nie takie jakie
                powinno jesc dziecko. Oprocz zupek mroze tez porcyjki pojedynczych warzywek,
                mala ma juz roczek,wiec jak my mamy ciemny ryz(innego juz nie jadamy)to daje
                jej ryz, plus kostke jarzynek,plus podziabane toffu. Miesko ma w zupie na obiad.
                • zanetaub Re: pojemniczki na zupki 27.06.06, 03:36
                  dzieki :)
      • nanuk24 Re: Squash!!! 26.06.06, 07:35
        Majka ostatnio zjadla pol sloiczka
        > marcheki i po 3 godzinach marchewke w niezmienionej formie znalazlam w
        > pieluszce (?!) Spotkalyscie sie z takim zjawiskiem?

To jest najzupelniej normalne:-)
    • marcysiaw1 Re: Squash!!! 27.06.06, 04:14
      Filipowi cale szczescie po squash nic nie jest i wcina az mu sie uszy trzesa.
      tak tez jest z marchewka i owocami natomiast seet potatoe nie cierpi wiec na
      sile mu nie daje.
      Pozdrawiam
      Marta
      • zanetaub Re: Squash!!! 27.06.06, 16:24
        widac Filipek to porzadne polskie dziecko :) moj Daniel tez nigdy tego nie
        chcial przelknac, a zwykle ziemniaki b.lubi. Kasi nigdy nie dawalam.
        Beech Nut robi pyszne Apples&Blueberries, Kasia woli to niz jablko z bananem
        (wlasnej roboty)mozna zagescic rice cereal i masz super jedzonko.....tylko
        blueberries moga spowodowac zatwardzenie, Kasi nic nie jest chociaz ma problemy
        z brzuszkiem(reflux).
        pozdrawiam , Zaneta
        • marcysiaw1 Re: Squash!!! 27.06.06, 17:44
          Tak ale Filip jest jeszcze chyba zamaly (jutro 5 miesiecy) zeby jesc berries???
          To zwykle uczula. Tak przynajmniej mnie poinformowano!
          Pozdrawiam
          Marta
          • zanetaub Re: Squash!!! 27.06.06, 18:05
            chyba masz racje, poczekaj az skonczy 6 miesiecy, a dzieci tak szybko rosna :)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka