08.01.07, 19:52
wyslalam kilka paczek do Polski zwykla poczta (glownie morska zeby bylo
taniej) i nie doszly, nie placilam za ubezpiecznie ani nic dodatkowego bo
mialo byc jak najtaniej. Ale teraz jak nie doszly to da sie gdzies to
zareklamowac?
Zdarzylo Wam sie ze paczki nie doszly?
Obserwuj wątek
    • reninka72 Re: poczta 08.01.07, 21:22
      A kiedy wyslalas? Bo morskie to ida chyba ze trzy miesiace.
    • cyborgus Re: poczta 08.01.07, 21:23
      musisz isc na poczte z kwitkiem - tam jest numerek przesylki i oni beda
      probowac paczke zlokalizowac.

ale - jak dawno temu wyslalas? bo morska moze isc nawet 2 miesiace w okresie
      swiatecznym (choc powinna dojsc do 6 tygodniu) moze jeszcze warto poczekac?

taniej jest wysylac uzywajac polskich firm - ja uzywam Domy. najpierw UPS-em
      (ground)wysylam paczke do Domy do chicago (za 13-funtowa zaplacilam chyba $8) -
      paczki adresuje normalnie, tylko ze przyklejam kartke z adresem Domy na polski
      adres docelowy. pod ta kartke wkladam list z info a karcie kredytowej, ktora
      maja obciazyc, mozna tez dolaczyc czek) - jak wysylam wiecej niz jedna paczke,
      wystarczy zalaczyc list tylko do jednej z nich. albo zamiast takiego listu,
      dzwonisz do tego konkretnego biura do ktorego to wyslalas, i uprzedzasz, ze to
      przyjdzie i telefonicznie podajesz info. Oni zrobia reszte i poczata przysla ci
      rachunki. Sa barddzo sympatyczni i pomocni.

ich lotnicza na ogol wychodzi taniej niz morska w USPS:))
      • happiest1 Re: poczta 08.01.07, 21:51
        Dzieki za info. Wyslalam lotnicza chyba z 2 m-ce temu i nie mam kwitka wiec
        pewnie przepadlo. A morska to wysylalam w listopadzie, powiedzieli ze do 6 tyg
        ma isc ale moze jeszcze poczekam.
        • reninka72 Re: poczta 08.01.07, 23:51
          Na twoim miejscu wstrzymalabym sie jeszcze jakis czas z reklamowaniem morskiej
          paczki. Moze i mowia, ze ma byc 6 tygodni, ale juz nie raz kartki
          bozonarodzeniowe wyslane z Polski droga morska przychodzily do mnie na
          Wielkanoc. W druga strone moze byc szybciej ale niekoniecznie.
          • natkos1 Re: poczta 09.01.07, 01:23
            z ta morska to spokojnie poczekaj, ja czekalam raz 8 tyg. Nie da sie jakos jej
            namierzyc, pewnie jak wysylaas najtaniej to nie ma zadnego ,,track number''
            A lotnicza ci tez zaginela? No chyba bym sie wsciekla:(
    • cyborgus Re: poczta 09.01.07, 22:58
      wlasnie dzis dostalam swiateczna pocztowke z polski, ktora byla wyslana 13
      grudnia, prawie miesiac temu. na ogol ida do 10 dni. czyli poczta ma obsuwe:))
      mysle ze w takim razie paczka w koncu dojdzie..........

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka