13.01.07, 15:29
Hejka! Probuje znalezc jakis dobry jogurt ale wszystkie sa kwasne i nie da
sie ich jesc. Jezeli znacie jakis dobry to dajcie znac. Pozdrowionka
Obserwuj wątek
    • staua Re: jogurty 13.01.07, 16:31
      Jesli chodzi Ci o naturalny, to moj ulubiony to grecki jogurt FAGE. Nie jest
      kwasny i nie zawiera zelatyny. Mozna go kupic w Trader Joe's i we Whole Foods.
      • mmagdaa5 Re: jogurty 13.01.07, 16:55
        Juz sie ucieszylam ze bede miala pyszny jogurcik a tu nici z jogurciku. U mnie
        w Orlando FL nie ma zadnego z podanych sklepow ;( Pozostaje mi czekac na inne
        propozycje
        • staua Re: jogurty 13.01.07, 18:02
          A czy sa jakies inne sklepy ze zdrowa zywnoscia lub gourmet? Tam powinien byc.
          Mozna go tez zamowic w Amazon, jesli juz bardzo bys chciala :-)
          Ale mzoe ktos poda Ci jakis inny - mnie zaden inny tutaj nie smakuje, ten jest
          idealny, ale moze sa jakies, o ktorych nie wiem.
        • martartek Re: jogurty 14.01.07, 01:04
          ja lubie Danon Activia sliwkowy albo truskawkowy albo podjadam corce
          Stonyfield Farms YoBaby szczegolnie jablkowy jest pyszny.
          • jaga_nj Re: jogurty 14.01.07, 02:39
            Moj ulubiony to LaYogurt o smaku pinacolada. Lubie tez Yoplait whipped, moj
            ulubiony to lime. Nie wiem czy sa one "wartosciowe", ja je lubie ze wzgledu na
            walory smakowe;)
            • badowimo Re: jogurty 14.01.07, 03:16
              Tragiczne sa tutaj wszystkie te deserki mleczne:( Nie smakuje mi z jedzenia
              amerykanskiego NIC! A juz zwlaszcza ten dzial zycia:)
              Przeplacam za jogurty i serki w polskich sklepach i marze o europejskich
              produktuach mlecznych. Dobrze, ze wracamy do kraju!

ps. z tego co sobie przypominam, polskich sklepow na Florydzie jest jak na
              lekarstwo tak ze przykro mi bardzo- nie pomoge!:(
              • edytkus Re: jogurty 14.01.07, 03:57
                Ja najbardziej lubie Activia i kanadyjskie Six Grains (podobne do Bakomy) firmy Liberte, z pitnych kupuje
                Nouriche oraz Yoplait.
    • kasiaw43 Re: jogurty 14.01.07, 20:11
      Jogurt Activia uwazam ze jest najlepszy z dostepnych w sklepach.

• edytkus Re: jogurty 16.02.07, 19:52
      Dannon All Natural - nothing artificial - pyycha

PS. w Shoprite on sale tylko 1.50 za czteropak
      • staua Re: jogurty 16.02.07, 22:27
        tez go ostatnio kupilam (truskawkowy) i rzeczywiscie jest OK, chyba dzieki
        brakowi zelatyny i innych ulepszaczy. Normalnie malo jadam smakowych jogurtow
        (w Szwajcarii jadalam niemieckie, takie ze szklanych sloikow, naturalne, ale
        tam byly ciekawe smaki, np. wanilia z makiem - pycha), ale ten jest w porzadku.
        Edytkus, jakich probowalas (procz truskawki)?
        • edytkus Re: jogurty 17.02.07, 06:09
          wszystkich :), za taka cene wzielam kilka opakowan (normalnie nie robie zakupow w ww supermarkecie
          wiec za rada siostry skorzystalam z okazji) - waniliowy, brzoskwiniowy, truskawkowy, jagodowy,
          wisniowy
          maz kupil mi ostatnio waniliowy Activia Light, niby OK ale troche za slodki, przypominal mi serek
          waniliowy z dziecinstwa ;)

PS. wanilia z makiem... hmm interesujace zestawienie, duzo maku w nim bylo? ;))
          • staua Re: jogurty 17.02.07, 14:05
            sporo, chrupal w zebach...
            Sprobuje ten All natural jagodowy, moze byc smaczny...
            • edytais Re: jogurty 18.02.07, 22:41
              Ja teraz kupuje Seven Stars Farm Organic Yogurt: Original Plain.
              Sklad: mleko plus bakterie i nic innego (zadne tam Guar gum, pectin, cukier
              itp). Nam bardzo smakuje a kupujemy w Wild Oats. Nie wiem czy sprzedaja tam
              gdzie mieszkasz. Mozesz sie pewnie dowiedziec z ich strony
              www.sevenstarsfarm.com
              • duniaw77 Re: jogurty 19.02.07, 01:49
                dziewczyny, a w jakim sklepie kupujecie te czyste Danona? W "zwyklym"
                spozywczaku? Bo mi chyba w oko nie wpadly, musze wejsc na ich strone i zobaczyc
                jak wygladaj. Chetnie bym sporbowala, bo tez mam problem z tutejszymi
                jogurtowymi smakami. Poki co podjadam corce Stone Farm :-)
                • edytkus Re: jogurty 19.02.07, 07:33
                  tak, zwykly supermarket ale to chyba nowosc wiec moze jescze nie wszedzie dotarly
                  • staua Re: jogurty 19.02.07, 19:40
                    U mnie sa w Stop and Shop (najzwyklejszy supermarket)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka