17.05.07, 19:23
Gratuluje Graduation!!!

Jaki dostalas dyplom? Z czego?

P.S. Sprawdz poczte.
Obserwuj wątek
    • kisiulak Edytkus, zostalas Edyktusem. 17.05.07, 19:24
      Sorry :)
    • edytkus Re: Edyktus 17.05.07, 20:30
      kisiulak napisała:

> Gratuluje Graduation!!!

dzieki

> Jaki dostalas dyplom? Z czego?

jak to z czego? z kucia, dzieciolem zostalam ;))) aa, no tak, Ty jeszcze nie wiesz ze na tym forum (tzn.
      Polki i Mamy w Stanach) co druga jak nie artystka to z zapedami w tym kierunku ;), moj dyplom to BFA:
      communication design: graphic design... w koncu :) ale Ty sie mnie nie wypytuj tylko koncz swoje
      online portfolio ;)

> P.S. Sprawdz poczte.

odpowiedzialam

PS. nie gniewam sie :)
      • kisiulak Re: Edytkus 17.05.07, 20:50
        > jak to z czego? z kucia, dzieciolem zostalam ;))) aa, no tak, Ty jeszcze nie
        wiesz ze na tym forum (tzn. Polki i Mamy w Stanach) co druga jak nie artystka to
        z zapedami w tym kierunku ;), moj dyplom to BFA: communication design: graphic
        design... w koncu :)

No to dobrze wiedziec! Wiedzialam tylko o Aniutek :)

> ale Ty sie mnie nie wypytuj tylko koncz swoje online portfolio ;)

Po nitce do klebka :)
        Tak mi sie nie chce, a cholera trza, bo mam dosyc swojej roboty. Pracuje na
        przeciwko Discovery headquarters, i codziennie tylko patrze na ich budynek
        wzdycham ze tam chce! Ale mi nie odpisuja ;(

A mezula masz tutejszego?
        • edytkus Re: Edytkus 18.05.07, 00:11
          kisiulak napisała:

> No to dobrze wiedziec! Wiedzialam tylko o Aniutek :)

Lolyta jeszcze grafik, Hanna_may maluje. Ze mna konczylo jeszcze dwoch Polakow, co roku sa Polacy
          w art department - lubia nas, czesto slyszalam o swoich pracach "that's so european" ;)

> > ale Ty sie mnie nie wypytuj tylko koncz swoje online portfolio ;)
          >
          > Po nitce do klebka :)

no ja to samo powtarzam, moje portofolio od roku wyglada tak:
          thepurplepen.com/ ;))

> Tak mi sie nie chce, a cholera trza, bo mam dosyc swojej roboty. Pracuje na
          > przeciwko Discovery headquarters, i codziennie tylko patrze na ich budynek
          > wzdycham ze tam chce! Ale mi nie odpisuja ;(

Ja mam na rogu Canona, Ralph Lauren i pare innych znanych firm, malo placa a praca nudna
          (przeprowadzilam rozeznanie wsrod znajomych, po jakims czasie wszyscy uciekali). Inna sprawa ze
          zazywczaj takei firmy i tak zatrudnaija inne firmy, np. ja pracuje w malej kilkuosobowej firmie a nasi
          klienci to np. Sharp, personalne rzeczy dla CEOs z Pepsi itp.

> A mezula masz tutejszego?

ano trafil sie taki
          • kisiulak Re: Edytkus 18.05.07, 01:33
            Edyktusie :D a ile u Was placa Senior Graphic Designer?
    • edytkus komplement 17.05.07, 20:33
      jeszcze jedna mam anegdote na dzisiaj z wczoraj. Zalozylam cap i gown, pytam sie meza jak wygladam.
      On mnie uwaznie zlustrowal wzrokiem, i powiada kiwajac glowa: big.
      • beatamc Re: komplement 18.05.07, 04:37
        Gratuluje i ja :) Czy w Pol tez studiowalas grafike?
        • edytkus Re: komplement 18.05.07, 15:23
          dziekuje, z Polski wyjechalam jako ksiegowa czy cos ;)
          • i-ka Gratulacje! 19.05.07, 01:07
            I dalszych sukcesow:))
            • edytkus Re: Gratulacje! 19.05.07, 02:16
              i Tobie rowniez dziekuje :)
              • jaga_nj Re: Gratulacje! 19.05.07, 02:36
                Ja rowniez sie dolaczam i zycze dalszych sukcesow:)))))Moj maz tez jest taki do
                bolu szczery;)))
                • bella41 Re: Gratulacje! 19.05.07, 02:58
                  tez gratuluje
                  i szczerze zazdroszcze:o)
                  tez bym chciala juz konczyc, a nie dopiero zaczynac
                • edytkus Re: Gratulacje! 19.05.07, 03:42
                  dziekuje dziekuje, i ja tez wszystkim zycze sukcesow!

Bella, ja bym chciala jeszcze sie uczyc ale brak czasu i funduszy stoja na przeszkodzie :(
                  • bella41 Re: Gratulacje! 19.05.07, 16:48
                    edytkus napisała:

> dziekuje dziekuje, i ja tez wszystkim zycze sukcesow!
                    >
                    > Bella, ja bym chciala jeszcze sie uczyc ale brak czasu i funduszy stoja na
                    prze
                    > szkodzie :(

ale prosze bardzo:)))
                    wiesz, na mysl o szkole bardzo sie ciesze, wreszcie cos sie bedzie dzialo w tym
                    moim nudnawym zyciu, ale wlasnie z braku czasu moge brac ograniczona ilosc
                    kredytow, wiec moje studiowanie potrwa dluzej niz te 4 lata i jak pomysle, ile
                    ja bede miala lat...mh...mam tylko nadzieje, ze wczesniej uda mi sie znalezc
                    fajna prace
    • zapomnialamnicka Re: Edyktus 19.05.07, 03:50
      gratlacje!!

btw
      ja myslalm o graphic design ale tak sie rozgladam to nawet z lodowki wylaza ;D...
      nic ja mam jeszcze rok w planie zeby cos ustalic

jeszcze raz gratuluje
    • claudia207 Re: Edyktus 19.05.07, 20:02
      Gratulacje Edytkos! A jak z praca w Twojej dziedzinie? Kiedys, ale to bylo wieki
      temu, znajomy nazekal, ze ciezko o dobra prace, bo konkurencja wielka.
      • edytkus Re: Edyktus 19.05.07, 20:56
        claudia207 napisała:
        > A jak z praca w Twojej dziedzinie? Kiedys, ale to bylo wiek
        > i
        > temu, znajomy nazekal, ze ciezko o dobra prace, bo konkurencja wielka.
        >

konkurencja jest ogromna, co wlacze TV to jakis nowy kurs czy szkole dla grafikow reklamuja, u mnie
        w firmie w ogole szef wyczail ze najtaniej mu bedzie podszolic paru high school students w
        oprogramowaniu za minimum wage (na dodatek ja musze przeprowadzac interviews i decydowac czy
        sie nadaja czy nie). Przegladam ogloszenia i na entry level wymagaja znajomosc wszelkiego mozliwego
        oprogramowania i lata doswiadczenia za smieszne zarobki i benefits. Niestety moj maz nie chce sie
        wyprowadzic gdzies dalej od Manhattanu, ale w sumie tyle co on tutaj zarobi to ja musialabym z
        miejsca zostac art director a to mnie nawet nie pociaga (tzn. branie na siebie calej odpowiedzialnosci
        mnie nie pociaga). Powinnam byla kontynuowac ta ksiegowosc ;) Ale przynajmniej robie co lubie.

Bella, mnie zajely studia w sumie 6 i pol roku, moj maz sie ze mnie wysmiewal ze jestem na jedenastym
        roku dziesiecioletniego planu czy jakos tak :)) Tak naprawde to byly cztery lata ale w miedzyczasie
        urodzila sie Alexandra i mialam prawie trzy lata przerwy. Nie zalamuj sie, studiowanie tutaj jest fajne
        wlasnie m.in. przez rozpietosc wiekowa studentow a tym samym ich doswiadczen i pogladow, mozna
        fajnych ludzi poznac, troche jak na forum bo w realu raczej przestaje sie z osobami w tym samym
        wieku i tych samych pogladach. Po jakims czasie wpadniesz w dryg i przestaniesz odliczac ile do konca
        zajec musisz zaliczyc, tylko gdzies po polmetku dopada zwatpienie ze jescze tyle, grunt to sie nie
        poddac. Jezeli nie robisz tego czego sie uczysz koniecznie zalatw ze szkoly jakies internship, to
        bardzo pomaga. Ze mna studiowal inny Polak, bardzo utalentowany, ma swietne portfolio ale pracuje
        jako mechanik w jakims zakladzie metalurgicznym, nie ma co wpisac w resume jako doswiadczenie w
        zawodzie grafika wiec nikt nawet nie prosi go na interview a tym samym nie ma mozliwosci objerzenia
        portfolio. Szkoda.
        • kayola Re: Edyktus 19.05.07, 21:46
          Z rozmowy z Edytkus oraz doswiadczenia, w okolicach Waszyngtonu wyglada to
          znacznie inaczej i chyba wiecej placa. W kazdym razie po collegu dostaniesz
          znacznie wiecej niz minimum wage. Moze nie ma az tylu fajnych firm co w NY,
          ale jest od cholery government cotractors. Pozatym nawet w temp agency
          dostaniesz conajmnej $20 na godzine, co dla poczatkujaczych mysle nie jest tak
          malo.

Pozdrawiam i sukcesow zycze :)
          • edytkus Re: Edyktus 19.05.07, 22:56
            No nie, tak tragicznie zeby po college'u placili tylko minimum nie jest ale i wiele lepiej tez nie. Jednak
            rzeczywiscie w Waszyngtonie lepiej placa, nawet mi i sobie swego czasu siostra powynajdowala rzadowe
            oferty tam, no ale przeciez sie sama nie przeprowadze.
    • aniutek Re: Edyktus 20.05.07, 02:55
      Gratulacje !!!!!
      • edytkus Re: Edyktus 20.05.07, 06:33
        Tak sobie pzegladam Craigslist i znalazlam ogloszenie dla grafika do pracy w agencji w Las Vegas. Chca
        min. 10-15 lat doswiadczenie i placa.... 45tys. :O
        • onthelake Re: Edyktus 22.05.07, 07:45
          To ja tez gratuluje!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka