marcysiaw1 26.07.07, 15:17 czy slyszalyscie? a jesli tak to jakie opinie o tym przedszkolu? Dzieki za odpowiedzi marta Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agany Re: Przedszkole na Williamsburgu - Ny 29.07.07, 02:39 czesc Ja slyszalam,ze to przedszkole jest bardzo dobre, wiele moich znajomych tam posylalo dzieci i byly zadowolone. Za niedlugo sama sie przekonam,i bede mogla powiedziec cos wiecej, bo od wrzesnia moje dzieci tam beda chodzic. Synek juz chodzil pare dni w lipcu i podobalo mu sie, zreszta mi tez. pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
aniutek Re: Przedszkole na Williamsburgu - Ny 30.07.07, 02:17 jakie to przedszkole?? nazwa, adres, na williamsburg jest pewnie ich kilka, skad wiecie, ze piszecie o tym samym? Odpowiedz Link Zgłoś
marcysiaw1 Re: Przedszkole na Williamsburgu - Ny 30.07.07, 02:29 jutro jade zapisac Filipa od wrzesnia 2008r, bedzie mial 2 lata i 8 miesiecy i mam nadzieje, ze go przyjma. A skad wiemy ze piszemy o tym samym? Bo jest dobre i glosno o nim. Adres na Division Ave! pozdrawiam marta Odpowiedz Link Zgłoś
aniutek Re: Przedszkole na Williamsburgu - Ny 30.07.07, 05:26 hmmm bardzo mila odpowiedz Marcysiaw1..... gdybym pytala o przepis na ciasto powiedzialabys mi : maka, cukier, jajka + maslo i masz ciasto?? Odpowiedz Link Zgłoś
marcysiaw1 Re: Przedszkole na Williamsburgu - Ny 30.07.07, 14:31 sluchaj!!!! ile przedszkoli gdzie przyjmowane sa polskie dzieci moze byc w dzielnicy gdzie wszyscy pejsaci??? zastanow sie tylko! Mila odpwiedz nie mila ale chyba nie prosilam o ocenianie stopnia milosci mojej wypowiedzi tylko pytalam o przedszkole a Ty chyba nie masz nic w tej kwestii do powiedzenia! pozdrawiam marta Odpowiedz Link Zgłoś
aniutek Re: Przedszkole na Williamsburgu - Ny 30.07.07, 15:50 ton Twojej wypowiedzi jest do bani, ale niech tam odpowiem choc nie powinnam. po 1 na williamsburgu nie wszyscy sa jak napisalas pejsaci, to duza dzielnica i coraz bardziej "in vogue". po 2 bezplatne??? hehehehehehehehehehehe ciekawe bardzo? perpetum mobile? ktos za to musi placic, jeszczed nie ma tak dobrze :) w tym wypadku pewnikiem state placi, wobec czego na nic mi sie nie przyda adres przedszkola, za moje dziecko panstwo nie musi placic. Odpowiedz Link Zgłoś
bozena73 Re: Przedszkole na Williamsburgu - Ny 30.07.07, 14:45 ja tez nie mam pojecia o jakim przedszkolu piszecie...? to jest przedszkole zydowskie????? Odpowiedz Link Zgłoś
marcysiaw1 Re: Przedszkole na Williamsburgu - Ny 30.07.07, 15:00 nie to nie jest zydowskie przedszkole bo kto by przyjal dziecko niezydowskie do zydowskiego przedszkola i odwrotnie? to jest przedszkole gdzie sa polskie i amerykanskie dzieci (i jakies inne pewnie tez), maja swoj plac zabaw i w kadej grupie polska pania, zajecia sa po polsku i angilesku, polska kucharka wiec zarcie jest polskie. Znajduje sie w samym sercu zydowa ale nie jest zydowskie i jest bezplatne a ponoc baaaaaaaaaaardzo dobre! Jutro jade zapisac Filip a wiec napisze wiecej pozdrawiam marta Odpowiedz Link Zgłoś
agany Re: Przedszkole na Williamsburgu - Ny 30.07.07, 16:05 hej Do tego przedszkola chodzi 60% polskich dzieci a reszta to hiszpanskie ,amerykanskie i itp. ZAjecia sa glownie po angielsku, a polska pani pomaga po polsku tylko na poczatku tym dzieciom, ktore maja problem z jezykiem angielskim.I nie w kazdej grupie sa polskie panie,u mojej coreczki np nie ma.Kucharka moze i polska ale jedzenie bardziej w stylu amerykanskim np bagle, mufiny,tosty i itp.Ale posilki odpowiednio komponowane dla dzieci,zdrowe przekaski.To jest przedkszole dla dzieci 3 i 4 letnich, od wrzesnia do czerwca, czasami maja zajecia w lipcu. pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
bozena73 Re: Przedszkole na Williamsburgu - Ny 30.07.07, 16:30 bezplatne? a wiec to jest przedszkole panstwowe? ale skoro mowicie ze ma dobra renome to pewnie tak jest..a jak sie nazywa? tak z ciekawosci pytam.. Odpowiedz Link Zgłoś
agany Re: Przedszkole na Williamsburgu - Ny 30.07.07, 18:54 tak bezplatne, panstwowe,stanowe z tego co wiem. Nazywa sie Head Star lub Head Start, nie wiem dokladnie bo nie zwracalam na to uwagi,jakos.Jest na Division ave. Odpowiedz Link Zgłoś
onthelake Re: Przedszkole na Williamsburgu - Ny 30.07.07, 20:22 O u nas tez sa w Illinois te przedszkola Head Start ale nie sa dla kazdego tylko dla bardzo biednych rodzin. Odpowiedz Link Zgłoś
aniutek Williamsburg 31.07.07, 05:49 czy to to? YM/YMHA of Williamsburg Inc. 6470 Division Avenue Brooklyn, New York 11211 Phone: 718/387-1919 (D) Fax: 718/387-1461 tu jest cala lista Head Start przedszkoli www.nysheadstart.org/adirectory.html blisko mego domu jest ich 4, w jednym z nich bylam i nie za bardzo podobalo mi sie to co zobaczylam, wszytsko OK ale jakos tak bardzo surowo, ascetycznie. nasze przedszkole ( mis) jest przytulne, bardzo czyste, zadbane i kolorowe co mi bardzo przypomina to do ktorego sama chodzilam. Odpowiedz Link Zgłoś
marcysiaw1 Re: Williamsburg 31.07.07, 22:46 napisz prosze ile sie placi za "Misia" i kiedy tzreba zapisywac dziecko chcac je puscic od wrzesnia 2008? dziekiz a wszelkie info pozdrawiam marta Odpowiedz Link Zgłoś
aniutek Re: Williamsburg 31.07.07, 23:57 $200 wydaje mi sie, ze nie bedzie wcale za wczesnie jesli zadzwonisz teraz. Odpowiedz Link Zgłoś