Dodaj do ulubionych

Przedszkole na Williamsburgu - Ny

26.07.07, 15:17
czy slyszalyscie? a jesli tak to jakie opinie o tym przedszkolu? Dzieki za
odpowiedzi
marta
Obserwuj wątek
    • agany Re: Przedszkole na Williamsburgu - Ny 29.07.07, 02:39
      czesc
      Ja slyszalam,ze to przedszkole jest bardzo dobre, wiele moich znajomych tam
      posylalo dzieci i byly zadowolone. Za niedlugo sama sie przekonam,i bede mogla
      powiedziec cos wiecej, bo od wrzesnia moje dzieci tam beda chodzic. Synek juz
      chodzil pare dni w lipcu i podobalo mu sie, zreszta mi tez.
      pozdrawiam Aga
    • aniutek Re: Przedszkole na Williamsburgu - Ny 30.07.07, 02:17
      jakie to przedszkole?? nazwa, adres, na williamsburg jest pewnie ich kilka, skad wiecie, ze piszecie o tym
      samym?
      • marcysiaw1 Re: Przedszkole na Williamsburgu - Ny 30.07.07, 02:29
        jutro jade zapisac Filipa od wrzesnia 2008r, bedzie mial 2 lata i 8 miesiecy i
        mam nadzieje, ze go przyjma. A skad wiemy ze piszemy o tym samym? Bo jest dobre
        i glosno o nim. Adres na Division Ave!
        pozdrawiam
        marta
        • aniutek Re: Przedszkole na Williamsburgu - Ny 30.07.07, 05:26
          hmmm bardzo mila odpowiedz Marcysiaw1.....
          gdybym pytala o przepis na ciasto powiedzialabys mi : maka, cukier, jajka + maslo i masz ciasto??
          • marcysiaw1 Re: Przedszkole na Williamsburgu - Ny 30.07.07, 14:31
            sluchaj!!!! ile przedszkoli gdzie przyjmowane sa polskie dzieci moze byc w
            dzielnicy gdzie wszyscy pejsaci??? zastanow sie tylko! Mila odpwiedz nie mila
            ale chyba nie prosilam o ocenianie stopnia milosci mojej wypowiedzi tylko
            pytalam o przedszkole a Ty chyba nie masz nic w tej kwestii do powiedzenia!
            pozdrawiam
            marta
            • aniutek Re: Przedszkole na Williamsburgu - Ny 30.07.07, 15:50
              ton Twojej wypowiedzi jest do bani, ale niech tam odpowiem choc nie powinnam.
              po 1 na williamsburgu nie wszyscy sa jak napisalas pejsaci, to duza dzielnica i coraz bardziej "in
              vogue".

po 2 bezplatne??? hehehehehehehehehehehe
              ciekawe bardzo? perpetum mobile? ktos za to musi placic, jeszczed nie ma tak dobrze :)
              w tym wypadku pewnikiem state placi, wobec czego na nic mi sie nie przyda adres przedszkola, za
              moje dziecko panstwo nie musi placic.
    • bozena73 Re: Przedszkole na Williamsburgu - Ny 30.07.07, 14:45
      ja tez nie mam pojecia o jakim przedszkolu piszecie...? to jest przedszkole zydowskie?????
      • marcysiaw1 Re: Przedszkole na Williamsburgu - Ny 30.07.07, 15:00
        nie to nie jest zydowskie przedszkole bo kto by przyjal dziecko niezydowskie do
        zydowskiego przedszkola i odwrotnie? to jest przedszkole gdzie sa polskie i
        amerykanskie dzieci (i jakies inne pewnie tez), maja swoj plac zabaw i w kadej
        grupie polska pania, zajecia sa po polsku i angilesku, polska kucharka wiec
        zarcie jest polskie. Znajduje sie w samym sercu zydowa ale nie jest zydowskie i
        jest bezplatne a ponoc baaaaaaaaaaardzo dobre! Jutro jade zapisac Filip a wiec
        napisze wiecej
        pozdrawiam
        marta
        • agany Re: Przedszkole na Williamsburgu - Ny 30.07.07, 16:05
          hej
          Do tego przedszkola chodzi 60% polskich dzieci a reszta to
          hiszpanskie ,amerykanskie i itp. ZAjecia sa glownie po angielsku, a polska pani
          pomaga po polsku tylko na poczatku tym dzieciom, ktore maja problem z jezykiem
          angielskim.I nie w kazdej grupie sa polskie panie,u mojej coreczki np nie
          ma.Kucharka moze i polska ale jedzenie bardziej w stylu amerykanskim np bagle,
          mufiny,tosty i itp.Ale posilki odpowiednio komponowane dla dzieci,zdrowe
          przekaski.To jest przedkszole dla dzieci 3 i 4 letnich, od wrzesnia do czerwca,
          czasami maja zajecia w lipcu.
          pozdrawiam Aga
          • bozena73 Re: Przedszkole na Williamsburgu - Ny 30.07.07, 16:30
            bezplatne? a wiec to jest przedszkole panstwowe?
            ale skoro mowicie ze ma dobra renome to pewnie tak jest..a jak sie nazywa? tak z ciekawosci pytam..
            • agany Re: Przedszkole na Williamsburgu - Ny 30.07.07, 18:54
              tak bezplatne, panstwowe,stanowe z tego co wiem. Nazywa sie Head Star lub Head
              Start, nie wiem dokladnie bo nie zwracalam na to uwagi,jakos.Jest na Division
              ave.
              • onthelake Re: Przedszkole na Williamsburgu - Ny 30.07.07, 20:22
                O u nas tez sa w Illinois te przedszkola Head Start ale nie sa dla kazdego
                tylko dla bardzo biednych rodzin.
                • aniutek Williamsburg 31.07.07, 05:49
                  czy to to?
                  YM/YMHA of Williamsburg Inc.

6470 Division Avenue
                  Brooklyn, New York 11211
                  Phone: 718/387-1919 (D)
                  Fax: 718/387-1461

tu jest cala lista Head Start przedszkoli
                  www.nysheadstart.org/adirectory.html
                  blisko mego domu jest ich 4, w jednym z nich bylam i nie za bardzo podobalo mi sie to co zobaczylam,
                  wszytsko OK ale jakos tak bardzo surowo, ascetycznie. nasze przedszkole ( mis) jest przytulne, bardzo
                  czyste, zadbane i kolorowe co mi bardzo przypomina to do ktorego sama chodzilam.
                  • marcysiaw1 Re: Williamsburg 31.07.07, 22:46
                    napisz prosze ile sie placi za "Misia" i kiedy tzreba zapisywac dziecko chcac
                    je puscic od wrzesnia 2008?
                    dziekiz a wszelkie info
                    pozdrawiam
                    marta
                    • aniutek Re: Williamsburg 31.07.07, 23:57
                      $200
                      wydaje mi sie, ze nie bedzie wcale za wczesnie jesli zadzwonisz teraz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka