podroznik125 16.06.08, 22:44 Mam pytanie jeżeli mam w Ameryce ciotkę(jest to stosunkowo daleka rodzina siostra mojej babci)której nawet nie odwiedzę, to i tak mówić o tym konsulowi czy raczej nie?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylwek07 Re: Rozmowa z Konsulem 16.06.08, 23:33 jak nie podajesz jej adresu oraz nie napiszesz o tym w ds 156 to po co masz o tym mowic?wazne jest po co lecisz,do kogo,gdzie bedziesz nocowac... Odpowiedz Link Zgłoś
agrado_22 Re: Rozmowa z Konsulem 21.06.08, 14:37 Ja też jadę do dalszej rodziny. zaznaczyłam to w formularzu, miałam od nich zaproszenie. konsul nawet nie spytał mnie o to. bardziej interesowało go to, czy jestem "przywiązana" do Polski - pytał o studia, pracę. na stronie ambasady i konsulatu USA jest napisane, że oni nie zwracają jakiejś szczególnej uwagi na te zaproszenia, bo wielu Polaków mających obywatelstwo i zamieszkujących USA sprzedaje z necie za ciężką kasę takie zaproszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej.sniezek Re: praca iq 30.07.08, 10:22 Gość portalu: MAJECZKA SUper to napisał(a): > szukasz pracy? Odpowiedz Link Zgłoś