podroznik125 18.06.08, 15:15 Witam:D Piszę by się pochwalić że dzisiaj byłem w ambasadzie po wizę turystyczną.I otrzymałem ją bez żadnych problemów:D Więc jeżeli ktoś miałby jakieś pytania co do Ambasady w Warszawie to śmiało piszcie:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
diana75 Re: Wiza :) 18.06.08, 18:32 Bardzo mnie ten temat interesuje:)Planuję wyjazd do Stanów i właśne czekam na paszport. Podobno przy umawianiu się na rozmowę trzeba go mieć, czy tak?Jak długo czeka się na spotkanie z konsulem ?(na stronie ambasady jest inf.że 2 dni). Zaczynam się bać, że mi wakacji zabraknie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
podroznik125 Re: Wiza :) 19.06.08, 19:46 :)Ja w rozmowie telefonicznej zaproponowałem odpowiadający mi dzień i godzinę 8 i nie było problemu. A co do oczekiwania na wizę to pani Konsul powiedziała mi że przyjdzie za 5dni, ale okazało się że wizę po wcześniejszym umówieniu się można odebrać osobiście nawet następnego dnia:)(ja właśnie tak zrobiłem)Powodzenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
w357 Pani Konsul ? 19.06.08, 20:02 podroznik125 napisał: ........ A co do oczekiwania na wizę to pani Konsul powiedziała mi > że przyjdzie za 5dni........ ---------------------------------------- Musisz mieć niezłe chody jeżeli z Panią A.Hall rozmawiałeś ! patrz ---> polish.krakow.usconsulate.gov/news.html Odpowiedz Link Zgłoś
sylwek07 Re: Wiza :) 18.06.08, 18:45 Podczas umawiania na rozmowe musisz podac numer paszportu ,mozesz wybrac sobie dzien i godzine jesli cos bedzie wolnego . Jesli rozmowa bedzie poztywna to w ciagu 5 dni roboczych dostaniesz paszport dhl a wiec powinnas sie wyrobic do konca wakacji :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: Wiza :) IP: 80.51.251.* 19.06.08, 10:51 witam, ja też 18.06 dostałam wizę, z tego co widziałam dużo osób dostało :-) Odpowiedz Link Zgłoś
w357 wyjazd Turystyczny do USA..... 19.06.08, 20:06 ....to już nie to samo co 10-20 lat temu !!! Teraz to US "szuka" ludzi/turystów , którzy dają dochód.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: wyjazd Turystyczny do USA..... IP: 212.160.172.* 27.06.08, 12:44 Witam Chciałam Wam po krótce przestawic moja historie i poprosic o jakies wskazowki. W przyszlym roku i ja i moj chlopak konczymy studia, poniewaz on bedzie musial odbyc w stanach roczny kurs nauki lotow na F16 chcielismy poleciec do stanow razem. Problem jest w tym ze nie wiem o jaka wize sie starac, czy juz sie o nia strac, od czego zaczac??? Jestem kompletnie zielona w tych sprawach. Mysle ze nasz pobyt w stanach nie potrwa dluzej niz szkolenie mojego chlopaka a na dniach "oficjalnego" narzeczonego :)) Jezeli chodzi o mnie to mam prace w polsce z umowa do 2010 roku, a chcialabym jechac do stanow z ta nadzieja zeby jezyk podszkolic, popracowac gdzies bo cale dnie siedziec raczej nie bede, no i przede wszystkim pozwiedzac. To jest moje najwieksze marzenie, zobaczyc Manhatan noca na zywo. Ehhh Mam nadzieje ze pomozecie mi i doradzicie od czego zaczac starania o wize jakie dokumenty szykowac? Czy w takiej sytuacji konieczne jest zaproszenie??? Wiem ze moze dla niektorych to banalny i dziecinny post ale nie mam kogo poprosic o pomoc i udzielenie potrzebnych informacji. Pozdrawiam Aneta Odpowiedz Link Zgłoś
sylwek07 tutaj poczytaj o wizach 27.06.08, 16:11 po prawej stronie masz takie cos : Rodzaje wiz nieimigracyjnych -i tam poczytaj o tych wizach : polish.poland.usembassy.gov/visas/nonimmigrant_visas/niv_how_to_apply.html jak chcesz legalnie pracowac to wiza turystyczna odpada. Odpowiedz Link Zgłoś
ela.tu-i-tam Re: wyjazd Turystyczny do USA..... 28.06.08, 00:33 W podobnej sytuacji (pan na kontrakcie pracy, a narzeczona nie wiadomo jak) moi znajomi Francuzi sie pobrali, i zona dostala automatycznie wize pozwalajaca na prace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agatka Re: wyjazd Turystyczny do USA..... IP: 85.134.220.* 30.06.08, 22:24 mam pytanie, kiedy najwczeniej mozna isc do ambasady starac sie o wize? 6 miesiecy przed? czy mozna wczesniej.Pytam bo wiadomo,ze od decyzji konsula zalezy czy bede kupowac bilety itd. Odpowiedz Link Zgłoś