a_dassuj 23.07.08, 19:35 czy sa bajki typu dora itd w wydaniu polskim?Gdzie mozna kupic fajen dvd z bajkami w jezyku polskim .Mozecie polecic jakis internetowy sklep ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jolkapolka1 Re: bajki 27.07.08, 11:24 Jesli chodzi o bajke Dora, to nie widzilam w jezyku polskim, wlasciwie jest to prosta bajka po angielsku wprowadzajaca hiszpanskie slowka (wiem ze jest tez znana we Francji) ja kupuje typowo polskie bajki z merlin.pl, zajrzyj, chyba przesylaja tez do USA. Odpowiedz Link Zgłoś
natkos1 Re: bajki 29.07.08, 06:22 tak przy okazji, jak to jest z tymi dvd i vhs zakupionymi w Polsce?czy one beda tutaj dzialac na naszych tvi dvd playerach??? myslama wlasnie by zamowic w merlinie i poszukac na allegro... Odpowiedz Link Zgłoś
basienkas Re: bajki 29.07.08, 14:15 nie beda tu dzialac ale na ebay mozesz kupic region free dvd player za $20 i bedzie gral wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
rolinka81 DVD kody 29.07.08, 14:53 Zalezy jaki odtwarzach dvd masz. Osobiscie mam 4, z ktorych 3 odtwarzaja wszystkie regiony. Bardzo czesto "typowe" dvd w ntsc, maja ukryte kody, po ktorych wprowadzeniu mozesz ogladac filmy w palu.Wiec zanim kupicie dodatkowy "sprzet" na ebay'u lub gdziekolwiek indziej sprawdzcie czy Wasz obecny odtwarzacz nie jest przypadkiem multi-regionowy:) Polecam do sprawdzenia: www.dvdcodes.net/ Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: bajki 02.08.08, 21:16 odtwarzacze blue ray sa region free i odtwarzaja niemal wszystkie formaty, problem w tym ze pomimo ze na opakowaniu polskiego dvd jest napisane format DVD Video to moze sie okazac ze tak naprawde jest to prymitywny dysk komp. Juz mi sie kilka razy tak zdarzylo. Niemal kazdy dvd player mozna rozkodowac - instrukcje dot. pszczegolnych modeli mozna znalezc w internecie, naprawde sa proste. Albo, jak wyzej napisano, mozna kupic region free player. Przewaznie wszystkie tanie no names za 20-40 dol. sa takie, tyle ze na opakowaniu nie jest napisane ze sa region free. Odpowiedz Link Zgłoś
moniamm Re: bajki 04.08.08, 22:37 nie wiem gdzie mieszkasz, ale mozesz online zamowic ksiazki, bajki , muzyke i filmy z ksiegarnii Quo Vadis albo Dom ksiazki. osobiscie polecam Quo Vadis (www.quovadisbooks.net). moj sposob na roznosystemowe dvd - TV podlaczony do komputera, w kompie program rozkodowujacy systemy DVD. sposob moze troszke skomplikowany dla laika, ale nie posiadam innego sprzetu odtwarzajacego DVD a i TV sluzy mi glownie do ogladania filmow z komputera, dzieki temu moge na wiekszym ekranie ogladac filmy, ktore min. dzialaja tylko na komp. Odpowiedz Link Zgłoś