Dodaj do ulubionych

fajny sklep dla dzieci

25.07.08, 05:07
www.onestepahead.com/home.jsp
Obserwuj wątek
    • kroke96 Re: fajny sklep dla dzieci 14.08.08, 18:01
      tak, tak, tez polecam ten sklep. Robilam juz tam zakupy. Maja zwykel
      niespotykane i bardzo przydatne rzeczy.
      • bea_mama Re: fajny sklep dla dzieci/ Kroke96 15.08.08, 05:26
        Tak, sklep znamy:)

Kroke, ale masz boskie blizniaczki!!! fotki i dziewczynki cudne:)
        • edytkus Re: fajny sklep dla dzieci/ Kroke96 15.08.08, 07:05
          sklep ma fajny asortyment, wiele razy robilam tam zakupy ale
          ostatnio az w grudniu i niestety hustawka przyszla wybrakowana a
          dziewczyna w cs byla bardzo niemila (doslali czesci ale po juz po
          Bozym Narodzeniu wiec prezent byl spalony). Tak sie dzieje chyba ze
          wszystkimi malymi rodzinnymi biznesami ktore sie szybko rozrastaja.
          Szkoda. Z The Wooden Soldier tez mialam podobna sytuacje, a nawet
          gorsza bo panan na pytanie czy maja wiekszy rozmiar odparla ze nie
          i... odlozyla sluchawke :O
        • kobraluca bea_mama 18.08.08, 00:51
          widzialam na fotce,ze nosisz w chuscie
          ja tez i ciekawa jestem jaka masz chuste i czy masz jakies inne
          nosidla. Ja bym chciala cos nowego poprobowac i chetnie sie zamienie z
          kims na jakis czas
          • bea_mama Re: bea_mama 18.08.08, 02:28
            Mam tylko Moby Wrap elastyczny. Tylko ze Maly nie jest juz taki maly
            (7 kg - 3,5 m-ca) i bede musiala chyba kupic jakas tkana chuste albo
            przesiadziemy sie do nosidla Baby Bjorn. Ja tam wielka fanka chust
            nie jestem... tak tylko z koniecznosci:) bo Maly w wozku zawsze
            wlacza syrene:(
            A ty co masz? Jak ci sie nosi? Bo dla mnie to juz jest dosyc ciezko,
            a maz nie chce w niej nosic, woli nosidlo.
            • kobraluca Re: bea_mama 18.08.08, 15:24
              Bea, ja tez mam Moby elastyczna, uzywalam ja na poczatku. Potem
              kupilam Ellaroo, a teraz nosze w Storchenwiege Leo Rouge i musze Ci
              powiedzicm,ze roznica jest ogromna. Nauczylam sie juz nawet nosic na
              plecach, bardzo to lubie, Kajtek tez. Oprocz tego mam chuste
              kolkowa, mei taia i zamowilam poucha, uzywam wszystkie nosidla w
              zaleznosci od okolicznosci, kolkowa na jest swietna na zakupy, plaze
              itp.
              Jesli myslisz o nosidle nie polecam baby bjorn, kup lepiej nosidlo
              ergonomiczne takie jak beco, ergo albo Manduca. Manduca jest top of
              the line,ale trudno ja dostac, bo sie sprzedaje jak cieple buleczki.
              Sama o niej mysle, dla meza wlasnie. Jak bedziesz chciala sprobowac
              cos nowego dal znac, postaram sie pomoc
              • kobraluca Re: bea_mama 18.08.08, 15:44
                jeszcze jedno mi przychodzi do glowy, moze nie lubisz nosic, bo zle wiazesz. Ja tak mialam na poczatku, nie potrafilam porzadnie podociagac, jak mi na warsztatach dziewczyny pokazaly jak dobrze wiazac od razu pokochalam chusty i tak do tej pory. Moge Ci dac namiary na kogos w NY, kto Ci pomoze. Jestes z NY o ile sie nie myle, prawda?
              • bea_mama Re: bea_mama 18.08.08, 17:15
                Ty to masz tych chust... Moze i zle wiaze, ale ja nie przepadam za
                chustami bo u nas gorac straszny i sie poce niemilosiernie. I jest
                to wlasnie glowny powod dla ktorych moj maz tez nie chce nosic
                chusty. Nosidlo jest dla niego ok, bo ma tylko szelki z tylu i sie
                tak nie spoci:) Drugi powod to niestety ceny, te chusty i nosidla sa
                drogie a ja nie pracuje i sie kolko zamyka.

Jestem z CO:)
                • kobraluca Re: bea_mama 18.08.08, 18:14
                  w takiej sytuacji moze rzeczywiscie lepiej zebyscie jedno nosidlo
                  kupili, takie zeby pasowalo na meza i na Ciebie. Moge Ci doradzic.
                  Jakie macie wymiary?
                  Jak nie chcesz pisac tutaj wyslij mejla na kobraluca@msn.com
                  • bea_mama Re: bea_mama 18.08.08, 18:24
                    Dzieki:) O jakie wymiary chodzi?
                    Ja mam 1,7 m a maz 1,85 m. Cos jeszcze potrzebne?
                    • kobraluca Re: bea_mama 19.08.08, 04:06
                      Ty jestes szczupla, widzialam na zdjeciu, a maz?

pogadam z kolezankami na forum chustowym i dam Ci znac jakie sa
                      najlepsze dla Was opcje. Powiedz mi jeszcze jaka jest gorna granica
                      cenowa.
                      • bea_mama Re: bea_mama 20.08.08, 06:23
                        > Ty jestes szczupla, widzialam na zdjeciu, a maz?

A maz ma brzuszek:) do szczuplych bym go nie zaliczyla:)

Kobraluca, a nie znasz jakiejs grupy chustowej w CO?
                        Cena nie wyzsza niz $100.
                • hannamay Re: bea_mama 19.08.08, 21:21
                  bea --

tak pomyslalm ze ja moglabym ci przeslac moje wrap lub/i dr sears
                  sling. pierwsze uzywane bardzo niewiele, drugie uzywane czesto ale w
                  stanie b. dobrym. ja juz sporadycznei uzywam a mam dwie sztuki z
                  kazdego ( razem z mezem nasze kruszyny nosilismy). jak bedziesz
                  zainteresowana to moge je przeslac ci nieodplatnie oczywscie gdzies
                  pod koniec wrzesnia jak powrocimy z PL. pomysl i daj znac.

mozesz zerknac na fotki w sygnaturce tam sa obydwa.
                  • kobraluca Re: bea_mama 20.08.08, 02:35
                    hannamay, dwojka w chuscie - piekne i super jest fotka, na ktorym
                    karmisz blizniaczki :)
                    Bea, moze Ci sie noszenie w slingu spodoba, dziecko nie jest tak
                    przyklejone do mamy, wiec mnie powinno byc Wam goraco. Jak chcesz
                    wysle ci DVD z instrukcja noszenia, bylo bardzo pomocne jak
                    zaczynalam moja przygode z chusta kolkowa.
                    • hannamay Re:kobraluca 25.08.08, 14:08
                      dzieki za mile slowa :) i ze ci sie zdjecia podobaly :)
                  • bea_mama Re: bea_mama/Hannamay 20.08.08, 06:34
                    Hannamay, jak te twoje dziewczyny juz urosly! szok! Cudne sa:) Super
                    wygladasz z dwojka w chuscie... lekko pewnie nie bylo:)

Dzieki za oferte. Chetnie odkupie. Napisz jaki masz ten wrap, bo ja
                    mam Moby i srednio mi sie juz w nim nosi. Czytalam ze im dziecko
                    ciezsze tym lepsza chusta tkana.
                    Sling raczej odpada, bo Maly nienawidzi pozycji lezacej czy pol-
                    lezacej... a czy dobrze sie w nim nosi na biodrze? Nie jest za
                    goraco latem?
                    • kobraluca Re: bea_mama/Hannamay 20.08.08, 15:42
                      bea w slingu dziecko moze byc w pozycji siedzacej, w lezacej tylko
                      noworodki sie nosi. Ja nosze na biodrze i jest bardzo wygodnie,ale
                      raczej na krotkie noszenie, nie wiecej niz godzina. Na dluzsze
                      noszenie lepiej uzywac chusty albo nosidla ergonomiczne
                    • hannamay Re: bea_mama/Hannamay 25.08.08, 14:07
                      bea --

ja wlasnei mam i moby wrap i typowy sling od dr. sears'a - NOJO
                      SLING. ja dwie nosilam w moby a pozniej w slingu ktory moim zdaniem
                      jest duzo prsaktyczniejszy szczegolnei keidy sie ma wiecej ni zjedno
                      dziecko. heheh .. nawet bylam w stanei na poczatku zalozyc dwa i
                      nosic kazda w osobnym slingu :) smiesznie to wygladalo :)

jak chesz sling to moge Ci po powrocie przeslac bez problemu.
                      nieodplatnie. tobie sie przyda a mi jeden zostanie na wszleki
                      wypadek. oczywiscie mozesz nosic malego na boku tak ze siedzi
                      wygodnie sobei w nim, ja tak wlansie pzenosilam moja mala Ole chyab
                      przez 20 my a byl z niej wielkolud naprawde. male nei tak duzo nosze
                      juz bo sa zazdrosne ze jedna jest u mamy a druga nei,za to wozek mam
                      w stalym uzytku.

daj znac czy chcesz moj sling. nei musi to byc teraz bo jesscze
                      jeste w PL ale pod koneic wrzesnia z checia ci wysle.
              • rozwadowka Chusta kolkowa- jaka? 25.08.08, 13:21
                czy moglabys polecic chuste kolkowa dla noworodka? W tym gaszczu
                chust juz sie pogubilam, a zalezy mi na typowej chuscie na
                kolki.pozdrawiam. monika
                • hannamay Re: Chusta kolkowa- jaka? 25.08.08, 13:56
                  pierwszy raz slysze o chuscie typowo kolkowej .. hmm ... mnei sie
                  wydaje ze to jakis chwyt reklamowy jest bo generalnie nie chysta
                  tutaj jest wazna ale pozycja dziecka. kazda chusta, wrap,
                  sling ..cokolwiek moze pelnic role tzw chusty kolkowej pod warunkiem
                  ze nosissz w niej dziecko prawidlowo ulozone czyli w pozycji literki
                  C kiedy nozki sa podkurczone w strone brzuszka co umozliwia
                  wyproznianie gazow, poz atym czuje sie niczym jak w twoim lonie
                  czyli blisko, czuje twoj rytm, temperature, zapach i bicie serca i
                  to go uspokaja.
                  • kobraluca Re: Chusta kolkowa- jaka? 25.08.08, 14:25
                    hannamay, jest cos takiego jak chusta kolkowa, wiem, bo mam. Mam tez
                    sling i uwazam ze kolkowa jest o niebo lepsza. Daje mozliwosc
                    regulowania dlugosci, latwiej dziecko wlozyc i wyciagnac. Jak mama
                    przytyje/schudnie, dziecko urosnie nie trzeba kupowac
                    mniejszego/wiekszego romiaru. Ja mam zolowear i jestem bardzo
                    zadowolona. Ale z tego co wiem chusty ze splotem skosnoskrzyzowym,np
                    didymos, nosza o wiele lepiej, sama czaje sie na taka :)
                    oto moja chusta kolkowa, nie polecam jednak tego koloru na codzien,
                    bo bardzo szybko sie brudzi
                    zolowear.com/ProductDetail.aspx?ColorID=192
                    • hannamay Re: Chusta kolkowa- kobraluca 25.08.08, 14:35
                      zolowear ktore jest na zdjeciu wyglada identycznei jak moj sling -
                      inny kolor ale ten sam styl wiazania - tez sobei regulujesz jak
                      sobei chcesz i jeden sluzy od narodzenia do czasu az wyrastaja
                      automatycznei z noszenia.
                      • magdziol18 Re: Chusta kolkowa- kobraluca 25.08.08, 19:28
                        Dziewczyny a co myslicie o ergo carrier? U nas drugie w drodze i
                        zastanawiam sie nad nim albo nad chusta. Podzielcie sie wrazeniami,
                        dzieki!
                        M
                        • reninka72 Re: Chusta kolkowa- kobraluca 25.08.08, 20:22
                          ja mam ergo i malo uzywalam. jestem niska, chyba za niska do ergo, bo czytalam,
                          ze z jakiegos powodu niskim babkom jest niewygodnie. pas sciaga mi spodnie i
                          ciezar nie rozkalda sie zbyt dobrze. na plecy ciezko zalozyc, o zdjeciu juz nie
                          wspominajac. generalnie sama nie kupilabym ergo ponownie dla siebie ale maz
                          sporo uzywal. podobnie szwagierka, ktora nam ergo polecila, sama uzywa caly
                          czas. ja zawsze wolalam swoj elastyczny sling.
                        • kobraluca Re: Chusta kolkowa- kobraluca 25.08.08, 20:58
                          ergo nigdy nie probowalam,z tego co wiem dziewczyny chwala sobie.
                          Wiele osob twierdzi,ze nie powinno sie go uzywac do czasu az dziecko
                          siedzi samodzielnie, mimo to duzo mam w nich nosi od urodzenia. Na
                          pewno jest duzo lepsze od baby bjorna.

Magdziol, a widzials beco? tez sa super i maja piekne wzory

Ja mysle o kupnie manduki, tu link, mozna poczytac co dziewczyny o
                          niej mysla
                          www.chusty.info/forum/viewtopic.php?t=3232&highlight=manduca
                          • kobraluca Re: Chusta kolkowa- kobraluca 25.08.08, 20:59
                            magdziol, dla noworodka chusta jednak jest najlepsza, zadne nosidlo
                            sie nie umywa
                    • rozwadowka dzieki serdeczne za namiary 25.08.08, 21:17
                      jak bede maiala jakies watpliwosci bede do Was pisac i prosic o
                      rady.monika
                    • hannamay Re: Chusta kolkowa-= kółkowa ??? :)))) 05.09.08, 09:03
                      wiesz dzisiaj czytalam cos o chustach i tak mi sie przypomnialo ta
                      wlasnie dyskusja.

czasami bez polskich znakow czlowie sie miesza :) a ja juz myslalam
                      ze masz chuste specjalna na kolki i bolacy brzuszek dziecka :) i tak
                      sie upieralam ze przeciez to musi byc jakis chwyt marketingowy nic
                      wiecej.

Oczywiscie i ja maialam chuste kółkowa z regulacja dlugosci (
                      sling).

zwracam honor!
    • kobraluca Re: fajny sklep dla dzieci 18.08.08, 00:52
      tez lubie ten sklep
      • klaudona Re: fajny sklep dla dzieci 18.08.08, 16:16
        Fajny jest, ale ceny mozna znalesc nizsze w innych sklepach
        internetowych.
        • kroke96 Re: fajny sklep dla dzieci 19.08.08, 03:34
          Tak, zgadzam sie, czasami w tym skelpie nie maja takich atrakcyjnych cen. Ale
          fakt jest ze maja cieakwy asortyment. Mozna podgladnac, pogmerac w internecie i
          zakupic gdzie indziej taniej.

A moze macie jeszce jakies ulubione sklepyu internetowe dla dzieci?
          Jesli chodzi o ciuchy to jestem wielka fanka www.hannaandersson.com. Czekam na
          przecene jesienna :)!
          • magdziol18 Re: fajny sklep dla dzieci 19.08.08, 21:00
            hej ja to UWIELBIAM www.bodenusa.com
            • kobraluca Re: fajny sklep dla dzieci 20.08.08, 03:21
              magdziol fajny ten sklep,ale ceny maja z kosmosu
              • magdziol18 Re: fajny sklep dla dzieci 20.08.08, 03:41
                fakt ceny astronomiczne, ale co jakis czas maja dobre wyprzedaze, ja
                to wole miec mniej ubranek ale dobrej jakosci..choc tez kupuje w
                Targecie no bo nic nie przebije ubranek za $3-$7 zwlaszcza przy
                mojej malej ktora brudzi sie niesamowicie( 3-4 bluzeczki dziennie)
                M

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka