IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 08.12.03, 04:00
Naczytalam sie juz troche na temat roznych szkol oferujacych programy MBA
(szczegolnie w okolocach Chicago). Brakuje mi tylko komentarzy i rad od
ludzi, ktorzy juz robia MBA lub tez staraja sie o rozpoczecie studiow MBA.
Wielkie dzieki!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: busiol Re: MBA w USA IP: *.mikolow.sdi.tpnet.pl 08.12.03, 18:31
      Jaki sens jest studiowac MBA w USA za duze pieniadze jak wiekszosc robi to w
      polsce za 3 kroptnie mniejsz pieniadze . Np. Wyzsz szkola Biznesu Nowy SAcz
      kosztuje 4 tys dol. a dyplom wydaje i tak Uniwersytet z Chicago. Pozdrowienia
      • Gość: Ewka Re: MBA w USA - do busiola IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 09.12.03, 05:32
        Chyba sie nie specjalnie orientujesz na temat konczenia MBA w Polsce...
        Oczywiscie, wydaja "oryginalny" tyle ze nie dyplom a "certyfikat", ze program
        byl zblizony do tego w Stanach. Na chlopski rozum: jesli to co mowisz byloby
        prawda, to mielibysmy tysiace obcokrajowcow w Nowym Saczu... Szkoly polskie,
        ktorych programami nie mozna sie juz powstydzic (np. SGH) zycza sobie bardzo
        duzo pieniazkow, a i tak wszystkich wykladow nie ma po angielsku i to nie to,
        co studiowac za granica.
        • Gość: busiol Re: MBA w USA - do busiola IP: *.mikolow.sdi.tpnet.pl 09.12.03, 10:53
          Bede jednak obstawal przy swoim . Syn Mojego przyjaciela aktualnie studiuje
          MBA w Nowym Saczu i ani jedne godziny wykladow nie mial po polsku i studiuje z
          nim kilku amerykanow i placi tylko 4000 dol. Co do dyplomu to albo u nas
          oklamuje sie studentow,ze otrzymuja dokladnie ten sam dyplom co student w np. w
          USA albo za granica nie ma pelnej informacji ze mozna taki dyplom zdobyc np w
          POLSCE, Pozdrawiam Busiol
          • Gość: Ewka MBA w USA - do busiola IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 15.12.03, 02:02
            O ile pamietam z ostatniego "MBA Tour" w Warszawie, niestety MBA w Nowym Saczu
            jakos sie tam rewelacyjnie nie prezentowal, o ile w ogole sie prezentowal...
            Moze to i dobre wyjscie dla kogos, kto jeszcze jest w Polsce... ja niestety
            nie mam zamiaru wracac, bynajmniej nie w najblizszym czasie, a na pewno nie do
            Nowego Sacza. Rada moze dobra, bo niezmiernie tania, jednakze dla mnie
            niewykonalna. I troche mi to smierdzi, bo za tanio... Jaki jest sens
            sprzedawac cos po cenie stokroc nizszej niz cena rynkowa? I jaka wartosc w USA
            ma dyplom z national Louis University, zakladajac, ze dostaje sie identyczny
            dyplom co w Stanach? Co o tym myslisz? A moze lepiej zapomniec o MBA i zrobic
            CPA - taniej, szybciej, niekoniecznie latwiej... co Ty na to?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka