Dodaj do ulubionych

wiza kanada -

IP: *.jgora.dialog.net.pl 11.12.03, 23:45
jakie konsekwencje poniosE jeżeli po upływie czasu na który została
wystawiona wiza czyli pół roku zostanę nadal w kanadzie i wrócę po upływie
np.9 miesięcy
Obserwuj wątek
    • Gość: misiek alka a co ty tez z jeleniej jestes??:))) IP: *.jgora.dialog.net.pl 11.12.03, 23:49
      • Gość: alka Re: alka a co ty tez z jeleniej jestes??:))) IP: *.jgora.dialog.net.pl 11.12.03, 23:53
        pytam poważnie
        • Gość: misiek no ciezko tego jakos nie zauwazyc ,ten Dialog nas IP: *.jgora.dialog.net.pl 11.12.03, 23:55
          laczy ,
          • Gość: alka Re: no ciezko tego jakos nie zauwazyc ,ten Dialog IP: *.jgora.dialog.net.pl 12.12.03, 00:02
            jezeli wiesz napisz cos na ten temat
            • Gość: misiek ja mysle...... IP: *.jgora.dialog.net.pl 12.12.03, 00:21
              ze nic ci nie zrobia tylko pozniej bedizesz miec zakaz wjazdu do kanady ale to
              jest tylko moje osobiste zdanie ,moge sie mylic
              • Gość: alka Re: ja mysle...... IP: *.jgora.dialog.net.pl 12.12.03, 01:02
                czy ten zakaz będzie obowiązywał jakiś określonyczas, i czy przy uzyskaniu wizy
                np do usa nie będzie to miało znaczenia?????????/
                • jj19 A ja mysle... 12.12.03, 02:03

Witaj Alka,
                  Konsekwencja przedluzenia pobytu moze byc odmowa wizy przy nastepnym
                  podejsciu. I nic wiecej.
                  Mozesz rozwazyc wystapienie o przedluzenie pobytu o kolejne trzy
                  miesiace po paru miesiacach pobytu w Kanadzie. Sa male szanse otrzymania
                  ale sprobowac na pewno warto.
                  Twoje wizowe sprawy z Kanada nie maja zadnego odniesienia do Stanow.
                  Ewentualna wiza do Kanady moze lekko zwiekszyc Twoja szanse otrzymania
                  promesy wizy do Stanow.
                  Pozdrowionka,
                  jj.
                  • Gość: MaCiEj Re: A ja mysle... IP: *.onlink.net 12.12.03, 10:33
                    Niektore kraje w formularzach wizowych pytaja o to czy jakis inny kraj odmowil
                    ci wizy. Ja osobiscie bym nie radzil zostawac dluzej niz waznosc wizy. Mozna
                    przedluzyc, a jak nie to wracaj. Przynajmniej nie zamykasz sobie drzwi na
                    zawsze.
                    • Gość: dradam Re: A ja mysle... IP: *.direcpc.com 12.12.03, 11:19
                      konsekwencja moze byc ( i z reguly jest) deportacja z Kanady.
                      Informacja o tym idzie do systemu komputerowego (imigracyjnego) , ktory
                      USA/Kanada maja wspolny, w tym zakresie i z wiza do USA mozna sie rowniez
                      pozegnac na zawsze.

Pozdr.
                      • Gość: MaCiEj Re: A ja mysle... IP: *.onlink.net 12.12.03, 11:31
                        Moze i taki system jest, ale ja jeszcze nigdy nie slyszalem zeby
                        jakiegos "spoznionego turyste" deportowali. Na to trzeba sobie "zasluzyc" w
                        inny sposob, np. sprawy kryminalne, lub nielegalna praca.
                        • Gość: Wielki Inkwizytor Re: A ja mysle... IP: *.mad.east.verizon.net 15.02.04, 05:13
                          Nie moze...a jest na 100%...
                          a to ze nie wiesz o takim przypadku...to nie znaczy, ze tak jest.
                          W ostatnim czasie z New York deportowano okolo 80 osob...nie bylo wprawdzie
                          Polakow...a w Kanadzie tez deportuja...i do tego w kajdankach...tak wracal do
                          Polski moj znajomy...rowniez podobny przypadek widzialem w Australii.
                  • Gość: alka Re: A ja mysle... IP: *.jgora.dialog.net.pl 12.12.03, 22:17
                    dziękuję za odpowiedzi, myślę ze zdecyduję się zostac,najwyżej później zostanie
                    europa, pozdrawiam
                    • Gość: misiek alka ale ty w jeleniej jestes............ IP: *.jgora.dialog.net.pl 12.12.03, 23:44
                      wiec jakim cudem jestes w kanadzie???? :)))
                  • Gość: magda Re: A ja mysle... IP: 5.3.1R* / *.cogeco.net 26.12.03, 05:28
                    Czesc!!! Ja jestem w Kanadzie juz siodmy miesiac. Przed uplywem waznosci wizy
                    (poczatkowo bylo to pol roku) zlozylam wniosek o przedluzenie wizy, i
                    przedluzono mi pozwolenie na pobyt na kolejne 5 miesiecy. Bez problemow. Radze
                    jednak wniosek wyslac jakies dwa miesiace przed uplywem waznosci wizy (ja
                    czekalam dokladnie 58 dni).
                    Pozdrawiam
                • Gość: Wielki Inkwizytor Re: ja mysle...... IP: *.mad.east.verizon.net 15.02.04, 05:08
                  Zakaz wjazdu do USA, Kanady i Australii...maja polaczony system komputerowy...
                  formalnie w Konsulacie odmowia wykrecajac sie jakas przyczyna badz nie podadza
                  jej wcale...
    • Gość: Andrew Re: wiza kanada - IP: *.home.cgocable.net 13.12.03, 02:24
      Jak mozesz miec wystawiona wize na pol roku lub jakakolwiek jezeli jestes w
      Polsce w Jeleniej Gorze .

• Gość: alka Re: wiza kanada - IP: *.jgora.dialog.net.pl 13.12.03, 19:29
        Fakt jestem w okolicach Jeleniej , a wizę już mam, i także pracę w kanadzie,
        wiem, ze napewno nie będę mogła jej rzucić po pół roku, i zanim odpiszę że
        napewno ją wezmę muszę się zdecydować czy będę mogła zostać dłużej
        dzięki za wszystkie rady
        • Gość: misiek alka a gdize sie wybierasz do kanady??? IP: *.jgora.dialog.net.pl 13.12.03, 23:49
          bo ja sie tez mam zamiar tam wybrac tylko jeszcze musze jeszcze przyslowiowa
          herbatke z konsulem wypic :)) do jakiego miasta sie wybierasz,i jaka jest
          twoja sytuacja ,ze dostalas, mozesz opisac?? pozdro....
          • lookout Re: alka a gdize sie wybierasz do kanady??? 14.12.03, 08:50
            takich wlasnie wytrwalych ludzi potrzeba nam w Kanadzie ;)
            btw, proponuje Vancouver
            powodzenia!
            • Gość: alka Re: alka a gdize sie wybierasz do kanady??? IP: *.jgora.dialog.net.pl 14.12.03, 12:18
              Będę w okolicach Toronto, strasznie się boję, bo z moim językiem angielskiego
              to myślę że na zasadie chcieć jeść, chcieć spać.
              Wnioskuję że piszesz z kanady, napisz jakie szanse będę miała w póżniejszym
              okresie na studiowanie w Kanadzie? Interesują mnie kierunki budownictwo,
              architektura- jeżeli z Polski będę miała tytuł inżyniera
              • lookout Re: alka a gdize sie wybierasz do kanady??? 14.12.03, 17:54
                ok, tak przy okazji... ;)
                jezeli chodzi o jezyk to najwyzszy czas aby sie go nauczyc
                proponuje 8godz dziennie, plus sluchanie non-stop kanadyjskich czy
                amerykanskich rozglosni radiowych, np przez internet
                plus klikanie przez internet po angielsku na czacie czy gadu gadu
                osluchanie sie z amerykanskim akcentem to z reguly kwestia kilku m-cy
                im wczesniej zaczniesz tym wczesniej osiagniesz poziom komunikacji w jez ang
                potrzebny na emigracji
                szanse na studiowanie w kanadzie maja wszyscy, i dla ambitnego emigranta
                to jedyna droga aby cos osiagnac, studia sa platne
                najlepiej skonczyc cos w Polsce i przyjechac do Kanady na studia podyplomowe
                /graduate studies, wtedy jest duzo latwiej utrzymac sie i studiowac. Mozna
                latwiej dostac stypendium, pracowac na uczelni itd., po skonczeniu latwo
                znalezc prace i zaczepic sie na stale
                Studiowanie od poczatku jest mozliwe, jedyny problem to sie utrzymac
                finansowo, jezeli ten problem masz rozwiazany to startuj
                Jednym slowem wszystko zalezy od twojej sytuacji.
                pzdr
              • Gość: alka Re: alka a gdize sie wybierasz do kanady??? IP: *.jgora.dialog.net.pl 14.12.03, 22:11
                dzięki, takich rad mi chyba trzeba, gorzej jak mnie deportują, pozdrowienia
                Ten angielski naprawdę chyba tłukę , ale i tak mam pietra, dobrze że moge
                pogadać przez internet, bo wszyśćy mnie uważają za odważną babę i jak tu się
                przyznać, że najchętniej to bym skończyła spokojniutko te studia a nie
                odkładała końcówkę jak przyjadę poszła do pośredniaka i narzekała że nigdzie
                nie ma pracy Pa!
          • Gość: alka Re: alka a gdize sie wybierasz do kanady??? IP: *.jgora.dialog.net.pl 14.12.03, 12:28
            prawie że pewne że dostaniesz wizę turystyczną, jeżeli tak jak ja będziesz
            studentem np, 3 roku (w moim przypadku to końcówka - studia inżynierskie)i masz
            odwagę olać je w Polsce na około rok. W ambasadzie pokazujesz indeks +
            legiymację studencką + zaproszenie z kanady i to pewnik,najlepiej robić to
            przed wakacjami,i tak wiza liczy się od momentu przekroczenia granicy
            pozdrawiam,powodzenia-alka
            • Gość: Marchewa Re: alka a gdize sie wybierasz do kanady??? IP: 69.156.59.* 11.03.04, 01:59
              Ja zrobilam dokladnie tak samo, bylam studentka 3 roku, wyjechalam z mysla o
              roku i juz nie chce mi sie wracac. Czekam wlasnie na odpowiedz w sprawie
              przedluzenia wizy ale im sie nie spieszy. Angielski troche juz lepszy ale to
              jeszcze nie to co bym chciala :(
            • Gość: Marchewa Re: alka a gdize sie wybierasz do kanady??? IP: 69.156.59.* 11.03.04, 01:59
              a ja jestem teraz w ottawie :)
        • sajjitarius Re: wiza kanada - 12.03.04, 19:46
          Masz prace w Kanadzie ? Ktora nie bedziesz mogla rzucic ? Az tak bardzo
          potrzebuja akurat Ciebie ? Bo jesli tak, to zamiast zastanawiac sie nad
          konsekwencjami przedluzenia sobie pobytu "turystycznego" w Kanadzie, moze
          lepiej byloby zastanowic sie nad konsekwencjami bycia przylapanej na pracy na
          czarno, czyli konsekwencjami lamania prawa...no ale Polacy lamania prawa nie
          uwazaja za "prawdziwe" przestepstwo, prawda ? A pozniej sie zala, ze ci
          Amerykanie i Kanadyjczycy dziwni jacys, uparli sie tych wiz...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka