Gość: alka IP: *.jgora.dialog.net.pl 11.12.03, 23:45 jakie konsekwencje poniosE jeżeli po upływie czasu na który została wystawiona wiza czyli pół roku zostanę nadal w kanadzie i wrócę po upływie np.9 miesięcy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: misiek alka a co ty tez z jeleniej jestes??:))) IP: *.jgora.dialog.net.pl 11.12.03, 23:49 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alka Re: alka a co ty tez z jeleniej jestes??:))) IP: *.jgora.dialog.net.pl 11.12.03, 23:53 pytam poważnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek no ciezko tego jakos nie zauwazyc ,ten Dialog nas IP: *.jgora.dialog.net.pl 11.12.03, 23:55 laczy , Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alka Re: no ciezko tego jakos nie zauwazyc ,ten Dialog IP: *.jgora.dialog.net.pl 12.12.03, 00:02 jezeli wiesz napisz cos na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek ja mysle...... IP: *.jgora.dialog.net.pl 12.12.03, 00:21 ze nic ci nie zrobia tylko pozniej bedizesz miec zakaz wjazdu do kanady ale to jest tylko moje osobiste zdanie ,moge sie mylic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alka Re: ja mysle...... IP: *.jgora.dialog.net.pl 12.12.03, 01:02 czy ten zakaz będzie obowiązywał jakiś określonyczas, i czy przy uzyskaniu wizy np do usa nie będzie to miało znaczenia?????????/ Odpowiedz Link Zgłoś
jj19 A ja mysle... 12.12.03, 02:03 Witaj Alka, Konsekwencja przedluzenia pobytu moze byc odmowa wizy przy nastepnym podejsciu. I nic wiecej. Mozesz rozwazyc wystapienie o przedluzenie pobytu o kolejne trzy miesiace po paru miesiacach pobytu w Kanadzie. Sa male szanse otrzymania ale sprobowac na pewno warto. Twoje wizowe sprawy z Kanada nie maja zadnego odniesienia do Stanow. Ewentualna wiza do Kanady moze lekko zwiekszyc Twoja szanse otrzymania promesy wizy do Stanow. Pozdrowionka, jj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaCiEj Re: A ja mysle... IP: *.onlink.net 12.12.03, 10:33 Niektore kraje w formularzach wizowych pytaja o to czy jakis inny kraj odmowil ci wizy. Ja osobiscie bym nie radzil zostawac dluzej niz waznosc wizy. Mozna przedluzyc, a jak nie to wracaj. Przynajmniej nie zamykasz sobie drzwi na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dradam Re: A ja mysle... IP: *.direcpc.com 12.12.03, 11:19 konsekwencja moze byc ( i z reguly jest) deportacja z Kanady. Informacja o tym idzie do systemu komputerowego (imigracyjnego) , ktory USA/Kanada maja wspolny, w tym zakresie i z wiza do USA mozna sie rowniez pozegnac na zawsze. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaCiEj Re: A ja mysle... IP: *.onlink.net 12.12.03, 11:31 Moze i taki system jest, ale ja jeszcze nigdy nie slyszalem zeby jakiegos "spoznionego turyste" deportowali. Na to trzeba sobie "zasluzyc" w inny sposob, np. sprawy kryminalne, lub nielegalna praca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wielki Inkwizytor Re: A ja mysle... IP: *.mad.east.verizon.net 15.02.04, 05:13 Nie moze...a jest na 100%... a to ze nie wiesz o takim przypadku...to nie znaczy, ze tak jest. W ostatnim czasie z New York deportowano okolo 80 osob...nie bylo wprawdzie Polakow...a w Kanadzie tez deportuja...i do tego w kajdankach...tak wracal do Polski moj znajomy...rowniez podobny przypadek widzialem w Australii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alka Re: A ja mysle... IP: *.jgora.dialog.net.pl 12.12.03, 22:17 dziękuję za odpowiedzi, myślę ze zdecyduję się zostac,najwyżej później zostanie europa, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek alka ale ty w jeleniej jestes............ IP: *.jgora.dialog.net.pl 12.12.03, 23:44 wiec jakim cudem jestes w kanadzie???? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: A ja mysle... IP: 5.3.1R* / *.cogeco.net 26.12.03, 05:28 Czesc!!! Ja jestem w Kanadzie juz siodmy miesiac. Przed uplywem waznosci wizy (poczatkowo bylo to pol roku) zlozylam wniosek o przedluzenie wizy, i przedluzono mi pozwolenie na pobyt na kolejne 5 miesiecy. Bez problemow. Radze jednak wniosek wyslac jakies dwa miesiace przed uplywem waznosci wizy (ja czekalam dokladnie 58 dni). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wielki Inkwizytor Re: ja mysle...... IP: *.mad.east.verizon.net 15.02.04, 05:08 Zakaz wjazdu do USA, Kanady i Australii...maja polaczony system komputerowy... formalnie w Konsulacie odmowia wykrecajac sie jakas przyczyna badz nie podadza jej wcale... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrew Re: wiza kanada - IP: *.home.cgocable.net 13.12.03, 02:24 Jak mozesz miec wystawiona wize na pol roku lub jakakolwiek jezeli jestes w Polsce w Jeleniej Gorze . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alka Re: wiza kanada - IP: *.jgora.dialog.net.pl 13.12.03, 19:29 Fakt jestem w okolicach Jeleniej , a wizę już mam, i także pracę w kanadzie, wiem, ze napewno nie będę mogła jej rzucić po pół roku, i zanim odpiszę że napewno ją wezmę muszę się zdecydować czy będę mogła zostać dłużej dzięki za wszystkie rady Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek alka a gdize sie wybierasz do kanady??? IP: *.jgora.dialog.net.pl 13.12.03, 23:49 bo ja sie tez mam zamiar tam wybrac tylko jeszcze musze jeszcze przyslowiowa herbatke z konsulem wypic :)) do jakiego miasta sie wybierasz,i jaka jest twoja sytuacja ,ze dostalas, mozesz opisac?? pozdro.... Odpowiedz Link Zgłoś
lookout Re: alka a gdize sie wybierasz do kanady??? 14.12.03, 08:50 takich wlasnie wytrwalych ludzi potrzeba nam w Kanadzie ;) btw, proponuje Vancouver powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alka Re: alka a gdize sie wybierasz do kanady??? IP: *.jgora.dialog.net.pl 14.12.03, 12:18 Będę w okolicach Toronto, strasznie się boję, bo z moim językiem angielskiego to myślę że na zasadie chcieć jeść, chcieć spać. Wnioskuję że piszesz z kanady, napisz jakie szanse będę miała w póżniejszym okresie na studiowanie w Kanadzie? Interesują mnie kierunki budownictwo, architektura- jeżeli z Polski będę miała tytuł inżyniera Odpowiedz Link Zgłoś
lookout Re: alka a gdize sie wybierasz do kanady??? 14.12.03, 17:54 ok, tak przy okazji... ;) jezeli chodzi o jezyk to najwyzszy czas aby sie go nauczyc proponuje 8godz dziennie, plus sluchanie non-stop kanadyjskich czy amerykanskich rozglosni radiowych, np przez internet plus klikanie przez internet po angielsku na czacie czy gadu gadu osluchanie sie z amerykanskim akcentem to z reguly kwestia kilku m-cy im wczesniej zaczniesz tym wczesniej osiagniesz poziom komunikacji w jez ang potrzebny na emigracji szanse na studiowanie w kanadzie maja wszyscy, i dla ambitnego emigranta to jedyna droga aby cos osiagnac, studia sa platne najlepiej skonczyc cos w Polsce i przyjechac do Kanady na studia podyplomowe /graduate studies, wtedy jest duzo latwiej utrzymac sie i studiowac. Mozna latwiej dostac stypendium, pracowac na uczelni itd., po skonczeniu latwo znalezc prace i zaczepic sie na stale Studiowanie od poczatku jest mozliwe, jedyny problem to sie utrzymac finansowo, jezeli ten problem masz rozwiazany to startuj Jednym slowem wszystko zalezy od twojej sytuacji. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alka Re: alka a gdize sie wybierasz do kanady??? IP: *.jgora.dialog.net.pl 14.12.03, 22:11 dzięki, takich rad mi chyba trzeba, gorzej jak mnie deportują, pozdrowienia Ten angielski naprawdę chyba tłukę , ale i tak mam pietra, dobrze że moge pogadać przez internet, bo wszyśćy mnie uważają za odważną babę i jak tu się przyznać, że najchętniej to bym skończyła spokojniutko te studia a nie odkładała końcówkę jak przyjadę poszła do pośredniaka i narzekała że nigdzie nie ma pracy Pa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alka Re: alka a gdize sie wybierasz do kanady??? IP: *.jgora.dialog.net.pl 14.12.03, 12:28 prawie że pewne że dostaniesz wizę turystyczną, jeżeli tak jak ja będziesz studentem np, 3 roku (w moim przypadku to końcówka - studia inżynierskie)i masz odwagę olać je w Polsce na około rok. W ambasadzie pokazujesz indeks + legiymację studencką + zaproszenie z kanady i to pewnik,najlepiej robić to przed wakacjami,i tak wiza liczy się od momentu przekroczenia granicy pozdrawiam,powodzenia-alka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marchewa Re: alka a gdize sie wybierasz do kanady??? IP: 69.156.59.* 11.03.04, 01:59 Ja zrobilam dokladnie tak samo, bylam studentka 3 roku, wyjechalam z mysla o roku i juz nie chce mi sie wracac. Czekam wlasnie na odpowiedz w sprawie przedluzenia wizy ale im sie nie spieszy. Angielski troche juz lepszy ale to jeszcze nie to co bym chciala :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marchewa Re: alka a gdize sie wybierasz do kanady??? IP: 69.156.59.* 11.03.04, 01:59 a ja jestem teraz w ottawie :) Odpowiedz Link Zgłoś
sajjitarius Re: wiza kanada - 12.03.04, 19:46 Masz prace w Kanadzie ? Ktora nie bedziesz mogla rzucic ? Az tak bardzo potrzebuja akurat Ciebie ? Bo jesli tak, to zamiast zastanawiac sie nad konsekwencjami przedluzenia sobie pobytu "turystycznego" w Kanadzie, moze lepiej byloby zastanowic sie nad konsekwencjami bycia przylapanej na pracy na czarno, czyli konsekwencjami lamania prawa...no ale Polacy lamania prawa nie uwazaja za "prawdziwe" przestepstwo, prawda ? A pozniej sie zala, ze ci Amerykanie i Kanadyjczycy dziwni jacys, uparli sie tych wiz... Odpowiedz Link Zgłoś