Dodaj do ulubionych

Znowu Airbus!

11.06.09, 06:47
wiadomosci.onet.pl/1988126,12,item.html
co sie dzieje z tymi samolotami?
Obserwuj wątek
    • edytais Re: Znowu Airbus! 11.06.09, 16:08
      W czasach kryzysu, kiedy firmy bankrutuja lub ucinaja etaty czy pensje, linie
      lotnicze nie sa wyjatkiem. Moze ucieli etaty mechanikom i mniej sprawdzaja
      dzialanie samolotow, albo czekaja za dlugo, zeby wymienic czesci, ktore
      potencjalnie moga sie zepsuc do czasu az sie zepsuja ???? :/
      • wiklimuszkiback Re: Znowu Airbus! 11.06.09, 20:26
        Marcysiaw1 chcesz mnie zabic takimi wiadomosciami zanim wsiade we
        wtorek do samolotu??? o ile sie nie myle to lot nie ma airbusa
        tak???!!!
        • aneta05 Re: Znowu Airbus! 11.06.09, 22:43
          wiklimuszkiback napisała:

> o ile sie nie myle to lot nie ma airbusa
          > tak???!!!

tak, maja tylko stare Boeingi
          • marcysiaw1 Re: Znowu Airbus! 11.06.09, 23:13
            moze i stare t Lotowskie Boeingi ale jak widac, nie wszystko dobre
            co nowe. Osobiscie uwazam, ze Lot ma jedne z najbezpieczniejszych i
            najlepszych samolotow (gdzies tak slyszalam) i jednych z lepszych
            pilotow tak wiec wiklimuszki nie pekaj tylko lec. Jak wiesz we
            wtorek moj kuzyn z Polandu do mnie przylatuje dla otuchy dodam, ze
            chlopak sie nie boi - moze to jakos pomoze:)
            • happiest1 Re: Znowu Airbus! 12.06.09, 00:31
              Ja slyszalam odwrotnie, wlasnie lot ma stare samoloty i czesto odwoluja loty bo samolot nie nadaje sie do latania. Nawet kobieta w biurze podrozy powiedziala ze nie poleca Lotu bo samoloty stare i obsluga kiepska. I komu tu wierzyc :)
              • aneta05 Re: Znowu Airbus! 12.06.09, 01:01
                happiest1 napisała:

> Ja slyszalam odwrotnie, wlasnie lot ma stare samoloty i czesto
                odwoluja loty bo
                > samolot nie nadaje sie do latania. Nawet kobieta w biurze podrozy
                powiedziala
                > ze nie poleca Lotu bo samoloty stare i obsluga kiepska. I komu tu
                wierzyc :)

dokladnie, to ze dawno nie bylo wypadku Lotu moze jeszcze o niczym
                nie swiadczyc
                podobnie dawno chyba nie bylo wypadku Lufthansy, Air Austria czy BA,
                ale czy na tej podstawie mozna powiedziec, ze Lot jest od nich
                bezpieczniejszy?
                • marcysiaw1 Re: Znowu Airbus! 12.06.09, 02:07
                  Nie powiedzialam, ze obsuga jest super bo wlasnie nie jest:) Komuna
                  upadla 20 lat temu a Paniusie w Locie dalej niestety pracuja jakby
                  musialy a nie chcialy. Napisalam to co slyszalam o Locie i tyle
                  b3.lilypie.com/ID5xm4.png[/img][/link]
                  • wiklimuszkiback Re: Znowu Airbus! 12.06.09, 04:09
                    I ciesze sie ze to napisalas!!! :) dziewczyny co komu pisane moze
                    byc stary ,albo nowy nawet z 2009 jak pisane spasc to juz czy nowy
                    czy stary to zadna roznica dla spadajacego-oczywiscie, a moze sie
                    myle???
                  • jan_ka77 Re: Znowu Airbus! 12.06.09, 04:12
                    ja LOTem nie lecialam z 10 lat i chyba bym nie poleciala (w lipcu lec Swiss).
                    Chyba ze by bylo za darmo. Moja mama w zeszlym roku leciala Swiss, a dwa lata
                    temu LOTem. Myslalam,ze LOT bedzie jej bardziej odpowiadal (bo nie zna
                    angielskiego). A ona po Swissie powiedziala, ze LOT jest g.... warty.
                    • wiklimuszkiback Re: Znowu Airbus! 12.06.09, 04:27
                      jan_ka77 ja tam sie w locie nigdy z niczym przykrym nie spotkalam,
                      pisze o obsludze i o samym samolocie .Podejrzewam , ze duzo zalezy
                      od tego na kogo trafisz.A jesli chodzi o wybor to wole 100 razy
                      bardziej Lot lecac z dzieckiem ,bo moje dziecie nie nadaje sie na
                      przesiadki i czekanie.Taki typ.
                      • kashunda Re: Znowu Airbus! 12.06.09, 05:05
                        Lot tez mial w zeszlym miesiacu awaryjne ladowanie w Islandi.Takich awarii jak Airbusa jest co roku dziesiatki ,nie sa one jednak tak naglasniane.Co do Lotu , to od kiedy mam dziecko to latam tylko z nimi.Tylko i jedynie dlatego ze leca bezposrednio ,bez miedzyladowania.Te nasze lotowskie boeingi sa w oplakanym stanie,mowie o wnetrzach samolotu tzn siedzenia ,toalety itp.Ostatni raz lecialam tydzien temu i musze przyznac ze obsluga byla bardzo profesjonalna i mila(prawie sami panowie w obsludze lotu) i jedzenie tez sie poprawilo.Niestety w porownaniu do lufthansy czy Swiss wypada ten nasz polski LOT bardzo mizeria.A warszawskie lotnisko to juz temat na nowy watek.
                        • bozena73 Re: Znowu Airbus! 12.06.09, 14:41
                          A ja wole osobiscie tysiac razy bardziej LOT niz np. American
                          Airlines, gdzie sa odrapane, brudne fotele, kiepskie jedzenie,
                          obsluga niemila..i to sa linie lotnicze kraju ktory zalicza sie do
                          potegi swiatowej, a LOT-em latalam wiele razy, zawsze bylam
                          zadowolona..no, moze akurat bylam szczesciara bo nigdy nic niemilego
                          nam sie nie przytrafilo..
                        • edytkus Re: Znowu Airbus! 12.06.09, 15:35
                          kashunda napisała:
                          >musze przyznac ze obsluga byla bardzo profesjonalna i mila(pr
                          > awie sami panowie w obsludze lotu)

juz dawno zadnym samolotem nie latalam ale moje loty LOTem byly
                          bardzo rozne. Tez pamietam taki, gdzie oblsuga skladala sie z
                          mezczyzn - doslownie dwoili sie i troili na zyczenia pasazerow. Byli
                          bardzo mili, potem na forum pracownikow LOT dowiedzialam sie ze ich
                          wszyscy stewart'ci to geje, moze to mialo znaczenie. A znowu kolejny
                          raz lecialam do PL z jakimis starymi prukfami, byly niewiarygodnie
                          niemile i nieuczynne, nawet kubka goracej wody nie chcialy przyniesc
                          chociaz dobrze widzialy ze zle sie czuje.

Gdybym dzisiaj odwazyla sie leciec do PL wybralabym LOT, ze wzgledu
                          na bezposredni lot.

Zdaje sie ze ostatni problemy airbusa nie wynikaly z usterek
                          samolotow, a z warunkow atmosferycznych, kolizji z ptakami itp.
                          czyli powodow ktore moga zdarzyc sie kazdemu samolotowi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka