igi.wr 25.06.09, 14:33 Mam nawigacje TomTom i chcialbym jadac do USA zaladowac mapy stanow i uzywac jej na miejscu, czy ktos probowal tak robic i jak to sie sprawdzalo? Z gory dzieki za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Andrzej Re: Nawigacja. IP: *.adsl.alicedsl.de 25.06.09, 15:50 Tom Tom Go 910 Bylem dziala !!!!! Super!!!! polecam ....!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
igi.wr Re: Nawigacja. 25.06.09, 17:57 Ja az takiego wypasu nie mam, bo to tylko tomtom "one", ale mapy pewnie te same wiec nie powinno byc problemu :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: $ Re: Nawigacja. IP: *.dsl.irvnca.pacbell.net 26.06.09, 03:36 Nie laduj Tomtoma mapami amerykanskimi, bo sobie zniszczysz swoj GPS - na forum dyskusyjnym TomTom jest wiele wpisow ludzi ktorzy tak wlasnie robiac, zalatwili sobie swojego nawigatora. Mysle, ze lepiej byloby juz w Stanach, w np. Walmart kupic sobie amerykanska wersje tego prostego modelu za nieduze pieniadze (z fabrycznie zaladowanymi mapami USA) i uzywac go w Stanach, a swoj europejski model "One" zostawic na wlasnie Europe. Taka moja opinia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Nawigacja. IP: *.94-24.tampabay.res.rr.com 26.06.09, 05:05 ....przegladnij oferty GPS na buy.com albo amazon.com z mapami US/Canada i raczej kup tani (nawet $68 -free shiping- no tax).... masz lepszy deal niz rentowanie....kupilem dwa nowe TomTomy po $100 na amazon.... Odpowiedz Link Zgłoś
igi.wr Re: Nawigacja. 26.06.09, 09:04 Ok, dzieki za info $70 to akurat tyle ile kosztuja mapy usa do mojego modelu. Odpowiedz Link Zgłoś
jorn Re: Nawigacja. 30.06.09, 11:14 Byłem w ub. roku w południowo-zachodnich stanach z Tomtomem GO930 i działał. Tylko przewidywane czasy przejazdu były od czapy, zwykle faktycznie jechałem nawet o połowę krócej niż nawigator początkowo przewidywał, więc po paru dniach zrezygnowaliśmy z wybierania opcji "najszybsza trasa" na rzecz najkrótszej, ale dzieląc długie trasy na krótsze odcinki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciowka Re: Nawigacja. IP: *.nni.pl 30.06.09, 19:15 2 tyg. temu wrocilam z Kanady. Mielismy tomtoma one z zaladowana mapa ameryki polnocnej. sprawdzila sie znakomicie, szczegolnie w wiekszych miastach (vancouver, calgary). na trasie czasem jechal "po polach" rownolegle do drogi na mapie ;). Odpowiedz Link Zgłoś
wrodar Re: Nawigacja. 02.07.09, 17:01 Byłem w marcu na objazdówce po zachodnich stanach z moim TomTom XL. Przed wyjazdem kupiłem mapę (chyba 120 PLN) i całość sprawowała się znakomicie. Odpowiedz Link Zgłoś
grazka1963 Re: Nawigacja. 03.07.09, 15:48 mam pytanie..jaki jest koszt wypozyczenia nawigacji wtaz z samochodem?? czy warto kupowac wlasna ??? Odpowiedz Link Zgłoś
grazka1963 gdzie mozna kupic nawigacje?? 09.07.09, 18:37 Witam, Z tego co widze wypozyczanie nawigacji niezbyt sie oplaca, wobec tego mam pytanie : gdzie mozna ja dostac, czy polecacie jakies sklepy w L.V.??? ew. w Chicago?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: $ Re: gdzie mozna kupic nawigacje?? IP: *.dsl.irvnca.pacbell.net 10.07.09, 03:06 kazdym sklepie z elektronika, np. ogolnokrajowy Best Buys, albo na Zach. Wybrzezu Fry's, ale tez i w Walmart, Target czy innych discount'ach. Odpowiedz Link Zgłoś
haan87 Re: Nawigacja. 08.07.09, 18:21 z tego co wiem teraz większość samochodów ma nawigację w standardzie, wliczoną w cenę, więc trudno rozróżnić ile kosztuje wypożyczenie z nawigacją, a ile bez...ale na pewno warto zakupić własną jeśli o to pytasz - nie jest to znów tak duży koszt (np. w mixelectronics mają promocję na mio moov 330u, mój tata korzystał), a przynajmniej trafisz zawsze gdzie trzeba i nie wyrzucasz kasy na pożyczanie takiego sprzętu, który za chwilę oddasz - takie moje zdanie, pożyczanie to trochę wyrzucanie kasy w błoto Odpowiedz Link Zgłoś