Dodaj do ulubionych

Do świeżo zaciążonych!!!małe pytanko o ból brzucha

15.07.04, 15:45
Mam pytanie do dziewczyn, które parę dni temu dowiedziały się, ze są w ciąży.
Ale najpierw hurtowe GRATULACJE! Wysyłam w Waszym kierunku pozytywne myśli i
czekam na same dobre wiadomości z frontu!
A pytanie brzmi- zanim test wyszedł pozytywnie jakie miałyście objawy
typowo ciążowe? kiedy zaczęły was boleć piersi, a kiedy brzuch ( chodzi mi o
te "ciągnące" bóle). Do ewentualnej @ zostało mi 4 dni. Wczorajszy test
wyszedł oczywiście negatywnie. Moze to śmieszne ale mam takie wzdęcie
brzucha....ze czuję że zaraz pęknę.....hi, hi... no a poza tym, boli mnie
brzuch ale tak jakby bardziej na dole...
Wy jesteście na świeżo z tymi objawami, a potwierdzenie dwukreskowe już
macie. Poratujcie biedną co o niczym innym nie myśli....!!!
Obserwuj wątek
    • rendziak Re: Do świeżo zaciążonych!!!małe pytanko o ból br 15.07.04, 15:53
      ja miałąm objawy jak na @, bolało mnie podbrzusze i piersi (tak na 3 dni przed
      spodziewaną @) potem wszystko ucichło.......nie rób testów z apteki bo to nie
      ma sensu....zrób sobie test z krwi na beta hcg i to najlepiej w dniu
      spodziewanej @....
      aha tak poza tym u każdej z nas objawy są różne.i niekoniecznie muszą powtórzyć
      sie u Ciebie
      życzę fasolkismile
      aga + synuś
    • gusiek74 Re: Do świeżo zaciążonych!!!małe pytanko o ból br 15.07.04, 16:50
      Cześć smile
      Ja się strasznie spracowałam w sobotę (to był 23 dc), nadzwigałam,
      nasprzątałam, myłam okna, odkurzałam, bo goście mieli przyjść. I zaczęło mnie
      właśnie tak pociągać po tym wysiłku, nawet sie pokazało malutkie plamienie.
      Pomyślałam wtedy kwaśno, że pewnie mi sie @ przyspieszy... Ale potem mnie
      tknęło, bo mi strasznie ser śmierdział - mój ulubiony (a wszystkim smakował),
      no i w niedzielę rano czyli 24 dc zrobiłam test smile Dziś jest dopiero 28 dc i
      każdego dnia od czasu do czasu to ciaganie i pokłuwanie sie odzywa, zwłaszcza,
      gdy dużo siedzę. Gdyby nie ten test, to myślałabym, że to @ idzie... A tak mam
      nadzieję, że jednak poszła sobie kysz! Ale boję się jeszcze cieszyć...
      Pozdrawiam, Agata
      • gusiek74 Re: Do świeżo zaciążonych!!!małe pytanko o ból br 15.07.04, 16:51
        No i życzę powodzenia, oczywiście smile
    • perissa Re: Do świeżo zaciążonych!!!małe pytanko o ból br 15.07.04, 17:17
      U mnie w dwóch ciążach tak samo: 4 dnia od owulacji (i pewnie zapłodnienia)
      lekki ból piersi. 6 dnia mnie porządnie zemdliło. 7 dnia wyskakiwał brzuszek
      (taka mała piłeczka ale inna niż przed @, znacznie twardsza), dalej mdliło, a
      piersi jak przed wybuchem. 8, 9, dnia objawy lekko ustępowały oprócz...
      brzuszka, który dalej był odstającą piłeczką (INNY niż normalnie). 10 dnia (7
      dni przed @) test wychodził pozytywnie. (wcześniej nie, tzn. 7/8 dnia coś tam
      prześwitywało, jakaś druga kreseczka, ale 9 dnia znikało) . I jeszcze jedno -
      zrobiłam w życiu niezliczoną ilość testów, jestem już w 3 ciąży i wiem, że
      dopóki na teście Quik View (taki z dzidziusiem na okładce - jest zdecydowanie
      najczulszy!! pokazywał mi moje ciąże gdy na innych testach były tylko 1 kreski)
      nie wyjdzie choć marna różowa kreseczka to BHcg we krwi jest <1...
      praktykowałam to wiele razy. Polecam więc ten test, jest conajmniej 3 razy
      tańszy niż badanie BHcg we krwi, a mówi prawdę smile
      I brzuch mnie nie bolał wcale. No ale to mój indywidualny przypadek smile
      pozdrawiam serdecznie!!
      • gusiek74 Re: Do świeżo zaciążonych!!!małe pytanko o ból br 15.07.04, 17:31
        Perissa, to pociesz mnie i powiedz, że skoro w 24 dc, czyli jakieś 10-11 dni po
        owulacji wyszła na tymże teście druga kreska tłusta jak słonina, to znaczy, że
        b-hcg już było solidne i że to dobrze rokuje i że przetrwam w zwiazku z tym
        termin miesiaczki i nie będzie to kolejna ciąża zwana biochemiczną....
        Powiedz... Bo jutro jest właśnie TEN dzień i od jutra dopiero naprawdę zacznę
        drżeć o maleństwo...
        Aha, zaobserwowałam nieznaczny, aczkolwiek wyraźny spadek temperatury około 8
        dnia po owulacji, może to był spadek implantacyjny? Czy jeśli tak, to szanse są
        większe, bo skoro się zagnieździło, to już sie tak łatwo wykurzyć nie da?
        Sorry, że w cudzym wątku, ale tak mi przyszło do łba w związku z tym, co
        napisałaś...
        Pozdrawiam, Agata
        • perissa Re: Do świeżo zaciążonych!!!małe pytanko o ból br 15.07.04, 17:47
          BHcg zapobiega wystąpieniu miesiączki. M.in. właśnie po to się pojawia....
          Zapobiega wystąpieniu miesiączki również progesteron, dlatego od stwierdzenia
          obecności BHcg we krwi (moczu) można już zacząć przyjmować Duphaston lub
          Luteinę (nie czekając na termin @). Ja tak robiłam. Duży poziom BHcg rokuje
          jednak bardzo dobrze. "Tłusta krecha" powinna uniemożliwić pojawienie się
          @ smile Bądź dobrej myśli. @ zazwyczaj przerywa słabe lub uszkodzone ciąże,
          wtedy jednak zazwyczaj BHcg pojawia się wcześniej w malutkiej ilości..
          Wczesne "ładne" BHcg rokuje zazwyczaj zdrową ciążę. Zobaczysz, @ nie
          przyjdzie smile pozdrawiam serdecznie.
          • gusiek74 Perissa :) 15.07.04, 18:54
            Twoje słowa to miód na moją roztrzęsioną duszę smile Niby człowek to wszystko wie,
            tłumaczy sobie jak umie, ale nie ma jak przeczytać cos takiego czarno na białym
            od kogoś innego smile
            Dzięki!!! Jak ja bym chciała, żeby ten czas szybciej leciał...
            Pozdrawiam, Agata
    • beti26 do Cedex 15.07.04, 18:34
      Witam ciepło,stwierdzam jednoznacznie że Twój zamęt jest również moimsmile)jestem
      w 21dc,mam wręcz identyczne objawy jak Ty,których nigdy wcześniej nie
      miałam.Oczywiście jak głupiutka,naiwna nastolatka która nie wie jak przebiega
      cykl kobiety zrobiłam test-mam nadzieję,że jedna kreska oznacza tylko i
      wyłącznie moją pochopność.Może nasze fasolki już wprowadziły się...smile)
    • malomi Re: Do świeżo zaciążonych!!!małe pytanko o ból br 15.07.04, 22:34
      U mnie takm pierwszym znakiem jest przeraźliwy, kilkudniowy ból głowy, ogólne
      zmęczenie, zniechęcenie i wściekłość. Piersi mnie nie bolały i nie bolą (przy
      pierwszej ciąży a i owszem)No i ten okropny ból brzucha, ciągnie,jakby mi ktoś
      szpilki wkładał. Acha, no i mam ciągle mokro, śluz i woda. Zaczyna mnie to
      martwić.
      Pozdrawiam gorąco i życzę szybkiego dołączenia do naszej gromadki.
      • cedex Re: Do świeżo zaciążonych!!!małe pytanko o ból br 16.07.04, 12:59
        hmmmm... Dzięki za info.
        Wiem, ze każda z nas inaczej przechodzi ciążę no i objawy mogą być różne.
        Sama byłam w ciązy 2 razy ( nieudane) i faktycznie objawy były różne... Ale od
        września minęło juz dużo czasu i może troszkę zapomniałam. Wy jesteście na
        bieżąco.
        Teraz jest 27 d.c. ( a cykle mam 30-31 dniowe) brzuch boli troszkę mniej, temp.
        36.8, piersi pobolewają .. no i sama nie wiem.
        Chcę poczekać do poniedziałku ( ale czy wytrzymam????). Trzymajcie za mnie i
        zdrową fasolkę kciuki, chociaz to pierwszy cykl starań po poronieniu w
        październiku 2003.
        Żegnam na weekend i dam znac w poniedziałek.

• justyna1212 Re: Do świeżo zaciążonych!!!małe pytanko o ból br 19.07.04, 14:48
      Dziś poniedziałek, jakie wieści???
      • cedex Re: Do świeżo zaciążonych!!!małe pytanko o ból br 20.07.04, 08:46
        Wczoraj- 19.07. zrobiłam test chociaż wszystkie znaki na nienbie i ziemi
        wskazywały na @. No i co... nic - jedna kreska. Nie powiem , że nie byłam
        rozczarowana, bo dotychczas 2 razy udawało się za pierwszym razem. Póki co
        dziś 20.07. a @ jak nie było tak nie ma. Nadzieja się tli ( chociaż pewnie to
        niemożliwe, jeśli test wyszedł negatywnie?)....
        Ech...dziewczyny musicie mocnej te fluidki ciążowe wysyłać...
        Dziękuję z góry.
        • rendziak Re: Do świeżo zaciążonych!!!małe pytanko o ból br 20.07.04, 09:20
          ja wysyłam cały czassmile zrób sobie jednak test z krwi oznaczający beta hcg - to
          jest o wiele pewniejsze niż test z apteki.
          czekamy na wieśći
          p.s. mi za pierwszym razem drugi raz również sie nie udało
    • alice1 Re: Do świeżo zaciążonych!!!małe pytanko o ból br 20.07.04, 10:20
      Mnie piersi bolą zawsze już od owulacjisad teraz było trochę inaczej, bolały
      ale nie były powiększone, naprężone, itd. Najbardziej wieczorem nie dają mi
      spokoju. Co do brzucha to czuję takie lekkie kłucie, ciągnięcie , raz po jednej
      stronie raz po drugiej gdzieś tak od 5 dnia po owulacji. Mnie zastanowił bardzo
      silny ból głowy na jakiś tydzień przed spodziewaną @ i straszne wyczulenie na
      zapachysmile))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka