magenta174 Re: Ratunku -zaparcia 11.08.04, 13:37 Kochane! Mam taki chyba typowy problem dla kobiet w ciazy! Otoz w ostatnich dwoch tygodniach mam zaparcia nie potrafie sie wyproznic! Szkoda ze zapomnialam spytac o to lekarza, bo bylam pare dni temu na wizycie. Od trzech dni boli mnie brzuszek,jest czasami napiety. Lekarz wspominal ze jezeli bede miala takie tudnosci, to mam wspomoc sie nospa, powinnam jesc czesto i malo, nie jesc ciezkostrawnych rzeczy, pic duzo wody, jesc owoce! moze wy znacie jakies sposoby zeby sobie ulzyc? Wlasnie kupilam duzo jablek, slyszalam ze po zjedzeniu ich poprawia sie praca jelit, ale nie wiem czy mi to pomoze! Teraz brzuszek mam ciagle wzdety i toche mnie pobolewa? Mag Odpowiedz Link
anuteczek Re: Ratunku -zaparcia 11.08.04, 14:11 Możesz kupić sobie sok gruszkowy i pić do oporu. Z jabłek też możesz zrobić sok i też dużo pić. Do tego tylko ciemne pełnoziarniste pieczywko (to fitness paczkowane jest całkiem niezłe) i otręby. Powinno być dobrze. ściskam andzia Odpowiedz Link
fala75 Re: Ratunku -zaparcia 12.08.04, 10:51 Mi pomagaja suszone sliwki. Kiedys bardzo je lubilam ale teraz to juz za przeproszeniem rzygam nimi, jednak pomagaja najwyrazniej wiec zatykam nos i zjadam. Przeczytalam tez na "edziecku" rade lekarki, ze pomaga woda z miodem na czczo ale ciagle rano zapominam to wyprobowac Pozdrawiam. Aneta Odpowiedz Link
marzek2 Re: Ratunku -zaparcia 11.08.04, 14:48 Gdyby zaparciom towarzyszyły wzdęcia brzucha i uporczywe "gazy" można spokojnuie brać Espumisan, najlepiej dwie "kuleczki" na raz. Odpowiedz Link
magenta174 Re: Ratunku -zaparcia 11.08.04, 15:09 Ojej! Dziekuje za dobre rady! Zjadlam pare jabluszek i troche ruszylo, jest troszeczke lepiej! Mag Odpowiedz Link
kaja3004 Re: Ratunku -zaparcia 11.08.04, 18:27 Ja stosuję czopki glicerynowe. Dostawałam je nawet w szpitalu, więc są bezpieczne. A poza tym dużo owoców, kefirów i jogurtów. Pozdrawiam Odpowiedz Link