Dodaj do ulubionych

niskie beta

14.03.14, 22:33
Witam

19.02 miałam inseminacje od 21 biorę duphaston.
13.03 byłam u lekarza z wynikami beta i zrobił USG stwierdził że na 99% to płód jest obumarły. Kazał odstawić natychmiast duphaston i czekać na okres albo na cud sad
moje wyniki bety
6.03 -68
10.03 - 104
14.03 - 301
Przeczytałam że nagłe odstawienie duphastonu może spowodować poronienie a odstawiłam go wczoraj bo tak mi lekarz kazał nie wiem czy słuchać się jego czy może połówki brać.
Obserwuj wątek
    • courrare Re: niskie beta 17.03.14, 14:07
      Skoro już odstawiłaś, to po co pytasz, ile brać? Ja bym wogóle nie odstawiała, skoro beta rośnie. U mnie spadała, więc można było na 100% mówić o martwej ciąży. Dziwny ten Twój lekarz...

> Przeczytałam że nagłe odstawienie duphastonu może spowodować poronienie a odsta
      > wiłam go wczoraj bo tak mi lekarz kazał nie wiem czy słuchać się jego czy może
      > połówki brać.
      • anonimowa84 Re: niskie beta 19.03.14, 12:59
        Wypadałoby skonsultować to z innym lekarzem, a przynajmniej powtórzyć usg
        • asiulka1976 Re: niskie beta 20.03.14, 08:46

dokladnie , beta rosnie !!! idz do innego lekarza potwierdzić.
    • adgj102 Re: niskie beta 23.03.14, 18:12
      Witam
      To jeszcze raz ja przypominam moje wyniki

1 beta 68
      2 beta po 4 dniach 104
      3 beta po kolejnych 4 dniach 304
      4 beta po kolejnych 4 dniach 668
      dzień później byłam na USG widać pęcherzyk (czyli musiało być w okolicach 1000) ale 2 dni po USG 5 beta czyli 3 dni od 4 bety wynik 933

Nie mam plamień nic mnie nie boli z wyjątkiem piersi bo mam wrażliwe, lekarz mówił że mam marne szanse mam niską rezerwę jajnikową (tylko wydawało mi się że niska rezerwa mówi o ilości a nie o jakości )za 2 dni USG nie wiem na co mam liczyć czy mogę mieć nadzieję na zdrowe dziecko, czy zostaje mi czekać na samoistne poronienie choć w sumie to by było lepsze niż łyżeczkowanie bo o tym lekarz wspominał
      • jw.ow Re: niskie beta 23.03.14, 18:20
        ja przyrost w ciągu 48 godzin miałam o prawie 70% więc tutaj troszkę mało przyrasta na moje oko. Lekarzem nie jestem więc może skonsultuj sie z innym na wszelki wypadek. powodzenia !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka