Dodaj do ulubionych

Prośbo- pomysł

09.09.04, 18:23
Dziewczyny,
Kiedy szłam do szpitala przezornie wzięłam ze sobą duphaston. Dobrze
zrobiłam, bo jak się okazało w szpitalu nie było - jest zbyt drogi. Dziś,
kiedy wychodziłam, zostawiłam cały swój zapas na odddziale. Położna, której
to dałam była bardzo zadowolona, mówiła, że nieraz w środku nocy trzeba było
wysyłać rodzinę pacjentki do apteki. Same wiecie, że w nagłych przypadkach
duphaston jest najlepszy i niezbędny.
Pomyślałam, że może warto przy okazji zostawić niepotrzebne już domowe zapasy
duphastonu na najbliższej patologii ciąży, może w ten sposób pomożemy
uratować choc jedną Fasolkę ?
ściskam
andzia
Obserwuj wątek
    • agnesm1 Re: Prośbo- pomysł 09.09.04, 18:27
      Dobry pomysł - ja przyznam, ze jak lezalam na patologii ciazy dostawalam
      luteine, bo najtansza... zreszta lekarz tez mi przepisywal luteine, zeby mnie
      finansowo nie wykanczac...
      Agnesm
      • anuteczek Re: Prośbo- pomysł 09.09.04, 20:23
        Tylko jest tak, że duphastonu można od razu wziąć dużo, z luteiną takiego
        manewru nie da się zrobić. Zresztą, jak zaczyna sie plamienio-krwawienie
        luteina może wylecieć zanim zostanie wchłonięta...
        A niestety na kaprogest jest sporo uczuleń i jak wiecie jeden zastrzyk na 4
        dni - w razie czego duphastonem ładnie można go uzupełnić
        a.
    • bei Aniu..... 09.09.04, 18:54
      podziwiam- w obliczu tragedi- potrafisz myśleć o innych....
      pomysł jest świetny....a mój podziw dla Ciebie rośnie i rośnie.....nie
      wierzylam, że takie kobiety istnieją....jestes wyjątkowa...i przyciągasz takie
      dziewczyny.....
      • basia_31 Re: Aniu..... 09.09.04, 19:26
        Czytam a łzy same lecą...
    • anuteczek do góry 14.09.04, 21:34

• bei Re: do góry 14.09.04, 21:50
        tak- to wazne!
    • gagat100 nie wiem czy HANDEL to dobre slowo 14.09.04, 23:23
      Popieram twoj post o zanoszenie duphastonu do szpitala bo tam moze pomoc
      jakiejs dziewczynie uratowac fasolke ale o co chodzi z tym HANDLEM mam wrazenie
      ze proszac o pomoc w odstapieniu lub odsprzedaniu duphastonu nie mam szans bo
      lepiej oddac do szpitala !! to co mojej fasolce nie mozna pomoc pierwszenstwo
      ma szpital?? a jesli (tak jak ja) nie stac kogos na duphaston a musza brac
      jeszcze przed ciaza to mam zrobic??
      Dziekuje dziewczyna ktore mi przeslaly duphaston jestem im ogromnie wdzieczna
      byc moze uratujecie moja fasolke!!!
      • anuteczek Re: nie wiem czy HANDEL to dobre slowo 15.09.04, 13:29
        Gagat, są osoby, które handlują duphastonem, ich cena jest o 5-6 złotych niższa
        niż w aptece, nie chcę tu takich osób. Po prostu nie chcę handlu na swoim
        forum, darmowa wymiana to co innego. Z drugiej strony Ty ciążę możesz
        zaplanować, policzyć, czy stać Cię, czy nie. Dziewczyna w szpitalu jest
        bezradna... może tylko czekać na przysłowiowe zmiłowanie boże...
        a.
        • ela74 Re: anuteczku 15.09.04, 14:12
          Aniu, mówisz, że nie chcesz handlu na swoim forum, może masz rację, ale czy nie
          nalezy zadać sobie pytania w jakiej sytuacji finansowej jest osoba, która
          proponuje, iż odsprzeda duphaston za tańsze pieniądze. Co nią kieruje? Faktem
          jest, że nikt się specjalnie nie wzbogaci o te 30 zł., ale być może dla kogoś
          zupełnie innego "te tylko" 30 zł to dużo więcej. Wszystkie wiemy, jak droga
          jest obecnie fachowa opieka lekarska, te wszystkie badania i witaminy i
          lekarstwa (bo nie daj Boże leczyć się w naszym kraju, niejednokrotnie słyszałam
          opinię, "lepiej umierać", takie mamy realia). Mam propozycje, aby te które nie
          potrzebują już duphastonu czy innych leków a finanse pozwalają im na jego
          oddanie osobie potrzebującej, to czynią. Nie rostrząsajmy i nie piętnujmy
          jednak dziewczyn, które proponują ich kupno.Nie znamy ani ich, ani ich sytuacji
          życiowej. Idea oddawania na patologie niepotrzebnego już leku jest bardzo
          piękna iją popieram, jednak niech każda z nas bedzie miała prawo zadecydować.
          sama.Tak więc wybacz Aniu, ale słowa "nie chcę handlu" są chyba nie na miejscu.
          • anuteczek Re: anuteczku 15.09.04, 14:54
            Ja się nie zgodzę z Tobą.
            Jest forum oddam/przyjmę wszystkie zaniteresowane odsyłam tam. Wystarczy
            przejrzeć Zdrowie kobiety, Starające się, Poronienie, e-mamę, żeby się
            zorientować, że są osoby, które hurtowo oferują duphaston. Ja nie chcę takich
            osób, to nie sklep. Zdecydowanie sprzeciwiam się handlowi lekami w internecie.
            Jaką masz pewność, że to co kupujesz to rzeczywiście ten lek, a nie kreda i
            glukoza? Wiesz ile osób się nacięło w ten sposób? Domowy zestaw do produkcji
            tabletek kosztuje grosze. Leki należy kupować tylko i wyłącznie w aptece.
            Dlatego posty osób oferujących duphaston po rewelacyjnej cenie, które wcześniej
            nie pisały na forum, będą wycinane.
            andzia
            • ela74 Re: anuteczku 15.09.04, 15:04
              Aniu nie podważam twoich słów jeśli chodzi o uczciwość sprzedającego, co
              naprawdę kupujemy, oto nie będe się spierać, bo faktycznie jest wiele
              nieuczciwości zwlaszcza na ludzkim nieszcześciu. Wcześniejsza moja wypowiedź
              dotyczyła ostrej krytyki osób "handlujących", mi zaś chodziło o to czym one się
              kierują.Masz z pewnością rację co do osób, które nagle pojawiają się na forum
              z propozycjami sprzedaży. Cała reszta - kwestia zaufania i na co kogo stać.
              pozdrawiam Ela.
              • gagat100 Re: anuteczku 15.09.04, 16:02
                moze lepsze slowo oddam a nie sprzedam faktycznie to nie to forum ale wlasnie
                dajmy szanse zdecydowac czy osoba majaca duphaston woli oddac go kobiecie tu na
                forum albo odda do szpitala, moze tych watkow "oddam duphaston"nie kasuj.
                • anuteczek Re: anuteczku 15.09.04, 19:00
                  Gagatku,
                  Napisałam wyraźnie posty osób oferujących duphaston w rewelacyjnej cenie. Wątki
                  oddam, oczywiście zostają.
                  a.
                  • gagat100 Re: anuteczku 15.09.04, 19:15
                    no to super!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka