Dodaj do ulubionych

Małowodzie

06.05.15, 14:07
Witam. Według OM jestem w 33/34 tc natomiast wczorajsze USG wykazało, że dziecko odpowiada 29/30 tc. Lekarz stwierdził, iż mam mało wód płodowych. Dostałam skierowanie do szpitala. Czy któraś z was też tak miała?

Obserwuj wątek
    • polaa27 Re: Małowodzie 06.05.15, 15:23
      A jak przepływy? Powodem hypotrofii najcześciej jest choroba dziecka lub choroba matki. Ale np w moim przypadku dziecko było genetycznie zdrowe i ja tez jestem zdrowa. Ale miałam bardzo zaawansowana hypotrofie oraz gestoze. Czy masz jakieś problemy zakrzepowe?

Najważniejsze teraz żeby pojechać do dobrego szpitala, z dobrym oddziałem patologii ciąży i neonatologicznym. Na pewno bedą badać Ci przepływy, robić usg i obserwować jak dalej rozwija sie ciąża. Trzymam kciuki.
      • maybelline78 Re: Małowodzie 06.05.15, 15:53
        Jutro rano mam stawić się w szpitalu. To jest moja druga ciąża. W pierwszej miałam to samo też było małowodzie. Syn urodził się z wagą 2800 g. Wtedy miałam robione przepływy i inne badania i wychodziło wszystko dobrze. Syn był zdrowy i ja też. Obecnie dziecko też jest zdrowe bo miałam robione badania genetyczne w 19 tc i ja też mam wszystkie badania książkowe. Nie wiem co się dzieje.
        • gajmal Re: Małowodzie 07.05.15, 11:58
          A jak Twoje ciśnienie, bo podwyższone może skutkować hipotrofią. Moje obie córeczki ważyły przy urodzeniu 2720, mało, ale były zdrowe. Powodzenia
          • maybelline78 Re: Małowodzie 07.05.15, 21:39
            Właśnie nie. Wszystkie wyniki mam książkowe. Nic mi nie dolega. Dodam też, że nie palę i nie piję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka