kura17 Re: troche intymne (?) pytanie 27.09.04, 11:09 oczywiscie wyslalam za wczesnie wybaczcie... no wlasnie, moze wcale nie intymne? troche mi glupio, ale troche sie martwie, wiec sie pytam, i juz mam maly problem od jakiegos tygodnia. poza nim z moja ciaza wszystko ok, nie mam zadnych plamien czy krwawien, brzuszek ok, nie miewam jakis regularnych i dlugich boli (czasem mnie cos zaboli, jak kazda), na usg tydzien temu wszystko bylo ok (19 tc od OM). tak wiec brzuch - w porzadku. ale od jakiego tygodnia miewam takie dziwne bolo-skurcze (?) w okolicach pochwy (a moze odbytu?), w srodku. niby nic, nie boli ani mocno ani dokuczliwie, ale to czuje. od czasu do czasu, trudno wytlumaczyc, co dokladnie czuje... tak jakby ktos igielke wtykal? albo krotki skurcz? milyscie kiedys wypalana nadzerke? ja tak (ze znieczuleniem miejscowym) - czuje sie podobnie... choc czasem mam wrazenie, ze to jednak nie pochwa, a moze odbyt?... mija momentalnie, za jakis czas sie potwarza... czasem nie odzywa sie przez cale godziny, dnie... wczesniej (przed ciaza) tez mi sie to czasem (ale rzaaaadko) zdarzalo, ale teraz jest czesciej. no i od jakiego tygodnia regularnie... tydzien temu bylam u gina, ale poniewaz wtedy bylam po chyba jednym dniu takich "atrakcji", wiec zapomnialam sie zapytac (myslalam, ze przeszlo). gin zrobil tylko usg i badania krew+mocz, nie badal mnie "recznie". za 2 tygodnie mam badanie polowkowe. co myslicie? mam sie martwic? isc do gina? wiem, ze moj jest na wakacjach, ma zastepstwo, ale wtedy jest na ogol szalenstwo (nawet z umowiona wizyta czeka sie 2-3 godziny...). spotkalyscie sie z czyms takim? co to moze byc? gdyby cos bylo zle, byloby widac na usg, w krwi lub moczu? pomozcie... z gory dziekuje Odpowiedz Link
misiabella Re: troche intymne (?) pytanie 27.09.04, 11:36 Kurko,ja też mam takie kłucia,teraz troszkę rzadziej.Tak jakby ktoś wbijał igiełkę w szyjkę macicy.Ale lekarz nie wie co to.Miałam usg,normalne badanie usg i nic nie wyszło.Szyjka zamknięta,niby wszystko w porządku. Może to wynik powiększania się macicy i tego,że szyjka musi bardziej się wysilac,zeby trzymać Odpowiedz Link
kura17 Re: troche intymne (?) pytanie 27.09.04, 11:45 myslisz, ze wystarczy jak za 2 tygodnie zapytam gina co to? oprocz tego zadnych niepokojacych objawow nie mam jesli cokolwiek sie dolaczy - oczywiscie zaraz lece do lekarza, ale na razie nie chce panikowac... Odpowiedz Link
malomi Re: troche intymne (?) pytanie 27.09.04, 11:49 ja tez mam takie kłucia. Jakiś czas temu były bardzo intensywne i poleciałam do mojego gina, ten wszystko posprawdzał i wszystko było ok. Teraz znowu tak mam, rzadziej ale mocniej. Szczególnie jak zrobie jakiś gwałtowny ruch. Nie wiem czym to tłumaczyć. Wizyte mam dopiero w przyszły poniedziałek i poczekam już bez paniki. Skoro wtedy było dobrze i Wy odczcuwacie podobne dolegliwości, może tak ma być) Odpowiedz Link
bei Re: troche intymne (?) pytanie 27.09.04, 14:52 ...ja tez....tłumaczę to sobie tym- że szyjka jednak pracuje- trzyma mozno- ale niekiedy- raz kiedy jest pociągnięta- tym bardziej- że maluszek sie rusza....wiem, ze ciaza to takie "nowum" dla organizmu- więc my- wsłuchujące się w cialo Mamay- odczytujemy każdy przekaz.....zatoki okołoodbytniecze- które tyle mają wspolnego z ginekologią- też są nadciagane- uciskane..przyciskane..poruszane- całkieminaczej niż zawsze= i dlatego czujemy ten dyskomfort.....najważniejsze- że ginowie- oglądają...słuchają..badają- i widzą- że jest O.K....to czysta fizjologia ciaży pozdrawiam Odpowiedz Link