lizaxo 04.01.05, 10:37 Witajcie mam pytanie co to jest ze na brodawkach powyrastaly mi w ciazy cos jakby pieprzyki malutkie i takie troszke odstajace? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
netmenka29 Re: Brodawki 04.01.05, 18:59 A wiesz, że też mam podobnie? Moze nie tyle co pieprzyki, ale jakby takie drobne narośle, jakby więcej tego naskórka, tej brodawki..... nie wiem jak to nazwać. Ale uzałam, że to tak ma być. Pozdrawiam Kaśka i 36 tyg. Dawidek Odpowiedz Link
lucid22 Re: Brodawki 04.01.05, 19:43 Te brodawki to gruczoły Montgomery'ego - coś zupełnie naturalnego. Pomagają nawilżać odpowiednio brodawki podczas karmienia. To coś jak gruczoły tłuszczowe. Odpowiedz Link
lizaxo Re: Brodawki 04.01.05, 21:58 No wiesz niewiem czy to gruczoły wcale to nie wygląda na gruczoły ale możliwe nie znam sie to wygląda że tak powiem jak" cycuszki takie, pieprzyki "czy cos takiego takie malutkie narośle i one odstaja" Odpowiedz Link
bei :) 05.01.05, 10:59 to na pewno te gruczoły.....a przebarwienia brązowe są od podwyższonego poziomu hormonu w ciaży...... Odpowiedz Link
misiabella Re: :) 05.01.05, 12:29 Bei ma rację,to zupełnie normalne zjawisko.U mnie te pieprzyki to był pierwszy sygnał ciąży. Odpowiedz Link
lizaxo Re: :) 06.01.05, 23:17 Kochane niewiem czy dobrze mnie zrozumiałyście. Jak to mogą być gruczoły nie bardzo rozumiem . Niedawno jeden z tych pieprzyków lekko odstawał tak prawie wisiał i w koncu dotykałam lekko i odpadł.Ludzie mają takie pieprzyki często na szyi na przykład. Moim zdaniem to co wokół brodawki takie malutkie zgrubienia to są gruczoły a nie cycuszki odstające( narośle takie) na brodawkach , niewiem ale czy gruczoł moze odpaśc nie bardzo to rozumiem Odpowiedz Link