brutus666 12.06.06, 11:24 Mam pytanie. Przykład tzw. "wpadki" na tabletkach. Na usg w 5 tc licząc od OM widac juz pęcherzyk, ale stwierdza sie też bardzo cienkie endometrium. czy to zagraża ciąży? Dzieki za wszystkie opinie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zaisa Re: cienkie endometrium 12.06.06, 12:35 Co to znaczy "bardzo cienkie endometrium"? Gdy jest cienkie endometrium mogą być kłopoty z zagnieżdżeniem się zarodka. Ale zdaje się, że u Ciebie to już się udało? Odpowiedz Link
brutus666 Re: cienkie endometrium 12.06.06, 12:58 No na usg widać było pęcherzyk, czyli chyba sie zagnieździło. Ale lekarz powiedział, że jest bardzo cienkie endometrium (4 mm?? nie jestem pewna), że powinno byc dwa razy grubsze... Co to znaczy?? Odpowiedz Link
nati1011 Re: cienkie endometrium 12.06.06, 13:41 nie jestem fachowcem, ale chyba ma to związek z tym że brałaś pigułki - wtedy wyściółka macicy - endometrium - nie jest tak gruba jak w normalnym cyklu - krwawienie nie jest zwykłą miesiączką, czyli wyłuszczeniem macicy, ale krwawieniem z niedoboru (hormonów) Spytaj się lekarza, ale nie powinno to mieć wpływu na ciażę skoro już do niej doszło. Odpowiedz Link