Dodaj do ulubionych

Brak zarodka

27.06.06, 20:57
Dziewczyny pomóżcie. Jestem w 5 tc. dzisiaj gin po raz pierwszy robił mi usg
dopochwowe i nie stwierdził nic. Ani zarodka ani pęcherzyka. Kazał mi zrobić
beta "coś tam". Obawia się iż może to być ciąża pozamaciczna. Czy jest
możliwe żeby zarodka w tym okresie jeszcze nie widział ?? Nie przeżyję
kolejnej straty.
Obserwuj wątek
    • jol34 Re: Brak zarodka 27.06.06, 21:46
      Witaj,
      Jest to bardzo wczesna ciaza i jest mozliwe, ze jeszcze nic nie widac, to zalezy od dlugosci cykli, wiec na razie nie martw sie, bo to moze zaszkodzic dzidziusiowi. Mozesz oznaczyc beta-HCG, co 2-3 dni, jesli wzrasta to znaczy ze ciaza sie rozwija. Powtorz USG za 2 tygodnie, wtedy powinno juz byc widac male pulsujace stworzonko smile i aby wykluczyc ewentualna ciaze pozamaciczna. Trzymaj sie cieplo i mysl pozytywnie, to bardzo potrzebne Twojej fasolce. Pozdrawiam.
      Jola
      • nikita_26 Re: Brak zarodka 28.06.06, 09:51
        Wczoraj wieczorem udało mi się znależć labolatarium które pobrało mi krew i
        wykonano odpowiednie badania. Moja Beta HCG ma 672 mlU/ml. Jestem w 35 dc. Czy
        to możliwe że go nie widać. Dzięki ci Jolu za pocieszenie. Chociaż trochę
        podniosło mnie na duchu.Mam nadzieję że jest tak jak piszesz. Tylko jak tu się
        nie marwićsad
    • aida155 Re: Brak zarodka 28.06.06, 10:37
      Witaj nikita i wszystkie obecne na forum smile. Mam za sobą podobne doświadczenie
      i moja wiedza na temat ciąży pozamacicznej jest już dosyć obszerna. W
      diagnostyce ciązy pozamacicznej istotne jest seryjne oznaczenie beta HCG, USG,
      poziom progesteronu, a w razie istotnych wątpliwości (i jako leczenie)
      laparoskopia. Prawidłowy przyrost beta HCG to minimum 66% co 48 godz, zazwyczaj
      jest to podwojenie wartości. Pęcherzyk ciążowy można uwidocznić w macicy przy
      poziomie beta HCG ok 1000-1500 mIU/ml. Można tez oznaczyć poziom progesteronu -
      wartości poniżej 5 ng/ml (ok 16 nmol/l) mogą sugerować ciąze pozamaciczną. W
      Twoim przypadku, przy braku objawów (plamień, bólów brzucha), trzeba oznaczyć
      2-3 krotnie beta HCG. Przy prawidłowyym przyroście i poziomie powyżej 1000-
      1500 mIU/l ponwnie nalezy wykonać USG. A przede wszystkim zaufać swojemu
      lekarzowi smile W razie wątpliwości polecam artykuł "Ciąża ektopowa" w serwisie
      termedia.pl. Pozdrawiam
      • nikita_26 Re: Brak zarodka 28.06.06, 12:06
        Dzięki za słowa otuchy. Własnie się dodzwoniłam do mojego gina, a w zasadzie to
        on oddzwonił smile Faktycznie powiedział, że przy takiej becie - 672 można nic nie
        zauważyć. W czwartek muszę powtórzyć badanie a w piątek idę na powtórne USG.
        Mam nadzieję że beta będzie ok. 1300 i będzie widać fasolkę:0 Jeszcze raz
        dzięki.
        • princessa1 Re: Brak zarodka 28.06.06, 15:58
          Nikita,
          moim zdaniem beta nie jest zła i mam nadzieję że urośnie.
          U mnie nie było nic widać w 6 tym tyg. ale beta wynosiła tylko 180 i ani troche
          wiecej.
          Potem przyszła @. Wyszło na to że to była ciąża biochemiczna.
          Sądzę że u Ciebie będzie dobrze bo beta już ponad 600.
    • nikita_26 Re: Brak zarodka 30.06.06, 06:27
      Dziewczynki jak na razie jest dobrze. Wczoraj wieczorem zrobiłam sobie Bete HCG
      i progesteron w surowicy krwi. Z niecierpliwością czekałam na wyniki (2h) to
      był kolejny najdłuższy czas w moim życiu. Kiedy je zobaczyłam zaczełam beczeć
      Beta 1275 po 46 h (wcześniej 672) progesteron 25. Mężowi az serce podskoczyło
      go gardła jak mnie zobaczył. Pomyślał że jest na odwrót. Zatem wyniki
      zaprzeczają ciąży pozamacicznej. Dziaj mam 6 tydzień ciąży i 2 dni i idę na
      USG. Mam nadzieję na dużą fasolkę. Jestem spokojna. Pozdrawiam was wszyskie i
      trzymajcie cię cieplutko.
      • aida155 Re: Brak zarodka 30.06.06, 13:10
        Trzymam kciuki. Będzie dobrze smile Beta HCG i progesteron są naprawdę OK.
        Może miałaś później owulację w ostatnim cyklu..
    • nikita_26 Re: Brak zarodka 06.07.06, 10:50
      Witam ponownie. Mam jak na razie dobre wieści chociaż w piątek nie było mi do
      śmiechu sad. Po badaniu USG w piątek nadal nic nie było widać a Beta HCG w
      czwartek miała już 1275. Więc podjęto decyzję o natychmiastowym przyjęciu mnie
      do szpitala z podejrzeniem pozamacicznej. Leżałam w Klinice w Katowicach.
      Lekarz stwierdził, iż w razie komplikacji lepiej jak przeleżę w szpitalu niż w
      domu. No więc leżałam, denerwowałam się i beczałam. Na szczęscie były ze mna
      fajne dziewczyny ktrym tez nie było do smiechu. Ania miała krwiaka który się
      powolutku wchłaniał (9tc) Jolka torbiele (7tc)i do tego problemy z tarczycą sad.
      Zrobiono mi badania które były OK. Beta nadal ładnie rosła ale jak stwierdzili
      lekarze to wcale nie musiało oznaczać, iz jest wszystko OK. Badanie USG miałam
      mieć robione dopiero we wtorek. Na szczęście w poniedziałek wieczorem zjawił
      się u mnie mój lekarz (nota bene mnie nie poznał)i zrobił mi USG.Tym razem
      zobaczył pęcherzyk o wymiarach 7mm na 6mm. Zobaczył go dopiero w 6 tc i 5
      dniach. Beta była już powyżej 3000. We wtorek dostałam wypis. Mam się zgłosić
      na USG dopiero za 2 tygodnie. Wtedy będzie już podobno wszystko na swoim
      miejscu. Dzisiaj zaczynam 7 tc. Napisze co i jak. Pa
      • edycia11 Re: Brak zarodka 06.07.06, 11:29
        No to trzymam mocno kciuki,żeby wszystko było dobrzewink
        Też jestem z Katowicwink
      • zaisa :) 06.07.06, 12:58
        Cieszę się z dobrych wieści. Oby tak dalejsmile
      • jol34 Re: Brak zarodka 07.07.06, 20:20
        No widzisz, dzieciatko rozwija sie prawidlowo. Musisz wierzyc, ze wszystko bedzie dobrze.
        Ja prawie dokladnie rok temu bylam w podobnej sytuacji, 4-5 tc, wyczekanej, po dwoch poronieniach, na USG nie widac nawet pecherzyka, balam sie ale wierzylam i mowilam sobie, ze musi byc dobrze. Na kolejnej wizycie po 2 tygodniach zobaczylam bijace serduszko mojego dziecka. Moj synek, ktory spi obok w lozeczku ma juz 4 miesiace smile. Uwierz, ze wiosna przytulisz wreszcie swoje malenstwo. Pozdrowienia.
        Jola
      • aneczka002 Re: Brak zarodka 10.07.06, 11:28
        jak to cztam to jakbym nabrała troche wiary w cuda.... Ja miałam USG 2 tyg temu
        i gina powiedziała ze mam pęcherzyk ciążowy 15,2 mm (ok 4 tyg ciązy od
        zapłodnienia)i kazała przyjść jak chcę zobaczyc serduszko najwcześniej za 2 tyg
        no i popędziłam za 2 tyg i.. załamka... nie widać zarodka..sad pęcherzyk urósł
        troche ale jak to napisła w karcie "echo zardka nieuwidoczniono" serce mi
        zamrło myslałam ze umre w gabinecie na zawał... oczywiscie kazała sie nie
        martwić tylko przyjść za tydzien.. na kontrolne USG .. ze podobno tak czasem
        jest ze dzidzi nie widać na początku!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a ja odchodze od
        zmysłów .. martwie sie... BARDZO>>angry((((((
        • nikita_26 Re: Brak zarodka 09.08.06, 06:34
          Mam nadzieję że u ciebie też już wszystko jest dobrze. Napisz co u ciebie.

Pozdrawiam
    • nikita_26 Re: Brak zarodka 09.08.06, 06:29
      Witam po długiej nieobecności spowodowaną urlopem mojego gina, a przy okazji
      równiez mojej osoby smile Tylko Krynica Zdrój ale zawsze jakiś urlop. Dla
      dziewczyn z dolegliwośćiami bólowymi kręgosłupa polecam fotel masujący
      kręgosłup za pomocą wałka smile
      A teraz szczegóły:
      Jestem w 11 tc a moja kuleczka ma 36 mm. Tak więc jeszcze raz powtarzam, iż
      wcześniejsze chodzienie go gina niż w 8-9 a nawet 10 tc nie jest wskazane.
      Oczywiśćie jeżeli dzieje się coś niedobrego to zaraz się do niego udajemy. W
      tych tygodniach już wszystko powinno być na miejscu. Pęcherzyk, zarodek i
      bijące serduszko. Piszę tak ponieważ sama się o tym przekonałam. Każda z nas
      jest inna u jednej zarodek widać w 4 tygodniu a u innej może to być nawet 7
      tydzień. Niepotrzebny stres na pewno nie pomaga naszym maleństwom. U mnie nawet
      przy becie powyżej 2000 nie było nic widać. Więc głowa do góry wszystkie laski
      które macie taki problem i nie przejmujcie się. Pozdrowionka

Ola mama Aniołka Piotrusia *25.11.2005 +26.11.2005
      • edycia11 Re: Brak zarodka 09.08.06, 09:59
        Nikita cieszę się,że wszystko dobrze z fasolinkąsmile)
        dalej trzymam kciukiwink
      • zaisa :) 09.08.06, 22:17
        Cieszę się z rosnącego Maluszka. Żeby dalej było bezproblemowo a wszelkie
        strachy okazywały się bezpodstawnesmile
        • nikita_26 Re: :) 10.08.06, 07:04
          Dziękuję wam za słowa otuchy. Ja też mam nadzieję, iż maleństwo będzie dalej
          zdrowo rosło. Wam tez życzę samy pogodnych wiadomości i dużo zdrówka.
          • aneczka002 Re: :) 11.08.06, 14:07
            no mi niestety sie nie udało.. musiałm miec zabieg..Pozdrawiam
    • an555 Re: Do Nikita 26 11.08.06, 21:33
      Ola odpisłam na poczte, pa

Ania mama Aniołka Kubusia i fasoleczki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka