milkamon 25.10.06, 12:14 Ktora z was urodzila majac problemy z tarczyca? Moje TSH [0,69]Czy moge starac sie o dziecko? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patimati1 Re: problemy z tarczyca 25.10.06, 20:17 Ja też mam problemy z tarczycą, ale inne niż u Ciebie, bo mam niedoczynność, a Ty jak widać skłonności do nadczyności. Ja na początku ciąży miałam TSH powyżej 3! Trafiłam do bardzo dobrego endo i wyregulował mi hormonki lekami , tak że w poniedziałe jak robiłam wyniki to miałam juz 1,121. Już pod koniec sierpnia miałam 1,9. Myślę jednak , że możesz być dobrej myśli, bo po pierwsze Twój wynik nie jest taki skrajny ( najlepsze wyniki to pomiędzy 1 a 2), niewieli Ci brakuje do 1! No a po drugie po opieką dobrego endo wszystko będzie dobrze, najlepiej jakbyś trafiła do gin-endo, mi niestety sie nie udało i muszę chodzić do dwóch lekarzy! Trzymam kciuki za Ciebie! Będzie dobrze! Odpowiedz Link
milkamon Re: problemy z tarczyca 25.10.06, 23:25 Dzieki za slowa otuchy... W piatek ide zrobic TSH i wtedy bedzie jasne czy mozemy sie starac o dzidzie. Modle sie o pozytywny wynik. Gdyby jednak cos bylo nie tak,musialabym brac leki,powiedz mi jak dlugo,ile musialabym czekac by starac sie o dziecko? Czy ty jestes jeszcze w ciazy? Nie ma problemow? Odpowiedz Link
patimati1 Re: problemy z tarczyca 26.10.06, 17:26 Na Twoje pytanie o starania musi odpowiedzieć lekarz! No a co do mnie to TAK jestem w ciąży w 18 tygodniu i wszystko jest dobrze! Nie ma żadnych problemów! Tak, więc nie martw się, zapytaj o wszystko lekarza i wierz , że będzie dobrze! Odpowiedz Link
milka_milka Re: problemy z tarczyca 31.10.06, 11:11 Jeśli jesteś z W-wy mogę Ci podać namiar na panią endoktynolog, która prowadzi mnie w ciąży od strony tarczycowej (mam niedoczynność i hashimoto). Odpowiedz Link
patimati1 Re: problemy z tarczyca 31.10.06, 12:38 Dzięki, ale niestety jestem ze Śląska. Jednak teraz jestem zadowolona z mojego endo, wreszcie udało mi sie trafić na kompetentnego lekarza. Trzymam za Ciebie kciuki!! Odpowiedz Link