karolla37 14.03.07, 09:13 jak w domowy sposob np dzieki roznym objawom mozna przypuszczalnie przewidziec plec dziecka? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martyna_ajp Re: jak mozna przewidziec plec dziecka? 18.07.07, 21:30 Nie wiem czy istnieje taka mozliwość ale chyba nie Jestem w 9 tygodniu ciąży i myślę, że będe znała płeć maluszka w 4-5 miesiącu na badaniu USG, koleżanka nie może się doczekać, spokojnie i cierpliwie, pozdrawiam, aga Odpowiedz Link
magdulka26 Re: jak mozna przewidziec plec dziecka? 19.07.07, 13:21 Nie ma takiego sposobu.Tylko lekarz podczas usg może to zabaczyć. Odpowiedz Link
zebra102 Re: jak mozna przewidziec plec dziecka? 25.07.07, 16:16 Magdulko czy my się przypadkiem nie znamy z przed dwóch lat? Czyli to, że ty tutaj piszesz oznacza, że Twój Kacper ma też mieć rodzeństwo? Mój Kacperek ur.15.07.2005 (prawie rówieśnicy). Nie umiem wkleić zdjęcia, ale był bardzo podobny do Twojego na tym zdjęciu w beciku. Odezwij się. Odpowiedz Link
magdulka26 Re: jak mozna przewidziec plec dziecka? 09.08.07, 13:07 Hej,jasne że Cię pamietam.Jak już zauważyłas Kacperek będzie miał rodzeństwo,w październiku spodziewam się córeczki.U nas wszystko w porządku,ja czuję się dobrze.Nie mam czasu na nudę haha.A co u Was? Odpowiedz Link
zebra102 Re: jak mozna przewidziec plec dziecka? 25.07.07, 16:10 Mozna jeszcze zrobić inwazyjne (niestety) badanie płynu owodniowego - amniopunkcję. Wtedy znany jest pełny kariotyp czyli wiadomo czy dziecko nie ma wad genetycznych i jakiej jast płci na 100%. Ale to oczywiście jest jest sposób domowy, takich nie ma. Życzę cierpliwości. Odpowiedz Link
jakasik Re: jak mozna przewidziec plec dziecka? 26.07.07, 08:17 nie ma domowych sposobów na sprawdzenie płci dziecka Odpowiedz Link
mamalesia2 objawy płci?? 26.07.07, 20:17 Przewidzieć nie, ale powiem o moich spostrzeżeniach: byłam w ciąży z chłopcem i dziewczynką. Na chłopca bolała mnie potwornie głowa od samego terminu spodziewanej miesiączki, ból uporczywy kilkudniowy (pytałam po koleżankach - nie tylko mnie), z chłopcem są mniejsze mdłości, i prawdą jest, że także tyje się inaczej. Z dziewczynką faktycznie byłam bardziej rozlana, szybko straciłam talię, a z chłopcem nie tyje się zbytnio, tylko wyskakuje brzuszek. Co jeszcze? Na pierwszysch usg szybciej bije serce chłopca - powyżej 140 na minutę uderzeń, a dziewczynki 140, albo wolniej. To oczywiście tylko moje odczucia, oprócz tętna - to wiem z jakiejś książki i mi się sprawdziło. Co do apetytu na słodkie lub kwaśne - to u mnie nie działało zupełnie. Odpowiedz Link