ewka-1974 03.04.09, 17:15 Czy płaciłyście za amniopunkcje? Ile i dlaczego? Czy prywatny lekarz ginekogol może wystawić skierowanie na darmową amniopunkcję w szpitalu. Pozdrawiam Ola. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madasia Re: Ile za amniopunkcję 03.04.09, 21:01 Sprawdz, czy nie masz prawa do bezplatnego swiadczenia www.nfz.gov.pl/profilaktyka/programy.php?pr=5 www.nfz-gdansk.pl/swiadczeniodawcy/konkursy/2007/materialy/2006_z53/z53_20060 825_z5.pdf www.gen.org.pl/index.php?Itemid=225&id=210&option=com_content&task=view Bo moze sie okazac,ze szpitale nie robia tego zabiegu bez skierowania od gina. Odpowiedz Link
asik.33 Re: Ile za amniopunkcję 05.04.09, 10:11 Ja miałam bezpłatnie w szpitalu. Lekarz gin w książeczce RUM wystawił skierowanie do przyszpitalnej poradni genetycznej z powodu złej Pappy (robiłam prywatnie) i po konsultacji z genetykiem bez problemu ustaliliśmy termin amnio. Odpowiedz Link
sanciasancia Re: Ile za amniopunkcję 06.04.09, 10:20 W Centrum Damiana kosztuje ok. 2000. Sprawdź, czy nie przysługuje Ci bezpłatna amniopunkcja ( 1. wiek powyżej 35 lat; 2. wystąpienie w poprzedniej ciąży aberracji chromosomowej płodu lub dziecka; 3. stwierdzenie wystąpienia strukturalnych aberracji chromosomowych u ciężarnej lub u ojca dziecka; 4. stwierdzenie znacznie większego ryzyka urodzenia dziecka dotkniętego chorobą uwarunkowaną monogenetycznie lub wieloczynnikową; 5. stwierdzenie w czasie ciąży nieprawidłowego wyniku badania USG i/lub badań biochemicznych wskazujących na zwiększone ryzyko aberracji chromosomowej lub wady płodu. ) Potrzebujesz skierowania od lekarza prowadzącego ciążę, który ma umowę z NFZ (czyli musi być państwowy a nie prywatny). -- Loitering with content. Odpowiedz Link
asik.33 Re: Ile za amniopunkcję 06.04.09, 13:32 Mój lekarz przyjmuje i prywatnie i państwowo, ale skierowanie jest z pieczątką poradni "K" z państwowej przychodni. Dużo lekarzy oprócz szpitala czy przychodni ma gabinety prywatne. Odpowiedz Link