IP: *.adsl.inetia.pl 03.01.10, 18:37
Czy tam jest tak fajnie jak pisza?
Obserwuj wątek
    • Gość: coco Re: Francja IP: 93.25.89.* 03.01.10, 21:32
      lepiej niz w pl
    • cornish1 Re: Francja 04.01.10, 12:29
      W rzeczywistości jest jeszcze fajniej.
      • felinecaline Re: Francja 04.01.10, 12:41
        Jak ja (Francje) widza tak ja pisza.
        • Gość: Fredzio Francja IP: *.zwm.osi.pl 04.01.10, 15:51
          Dla miłosników zwiedzania (w najszerszym tego słowa zakresie -
          krajobrazy, architektura, gastronmia i i.- to raj.
          • Gość: milka Re: Francja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.10, 19:59
            Byłam w 2009r pierwszy raz w Paryzu 2 tygodnie. Całą rodzinaą
            zakochalismy sie we Francji i napewno wrocimy.Goraco polecam bo
            warto.
            • Gość: Justine Re: Francja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.10, 20:50
              Polecam południe Francji - Lazurowe wybrzeże, Prowansje, Langwedocje. To na prawde urocze miejsca i nie spotkalam jeszcze osoby, ktora bylaby rozczarowana
              • marguyu Re: Francja 04.01.10, 23:14
                Kazdy zakatek Francji ma swoje uroki. :)

Wlasnie zdalam sobie sprawe z tego, ze choc wiele podrozowalam, to
                nie moglabym stwierdzic, ze po ponad 20 latach spedzonych we Francji
                dobrze ja znam. Mam wiele zaleglosci do nadrobienia.
                • embeel Re: Francja 05.01.10, 12:23

zgadzam sie z Marguyu, kazdy zakatek tego kraju ma swoje uroki, czy to na koncu
                  swiata w Bretanii, zabita dziura w Aveyron czy mala wioska alpejska w Sabaudii.

Tous pour Daniel
              • Gość: lazurkowa Re: Francja IP: *.135.66-86.rev.gaoland.net 07.01.10, 21:40
                Justine dobrze prawi. Na dluzsze zwiedzanie nie polecam jedynie Lotaryngii.
                • janou Re: Francja 07.01.10, 22:59
                  wprawdzie nigdy tam nie bylam mimo pol wieku we Francji,ale moze nie
                  jest az tak zle;
                  www.tourisme-lorraine.fr/fr/default.asp
                • Gość: lodium Re: Francja IP: 93.25.89.* 08.01.10, 13:19
                  nie zgadzam sie z lazurkowa
                  w lorraine jest sporo ciekawych miejsc do zwiedzania! napomkne tylko
                  o VERDUN (wspaniale szlaki do spacerow historycznych + wizyty fortow
                  i muzeow zwiazanych z bitwa pod verdun)... place stanislas w nancy
                  i wogezy. nie wystarczy?
                  we francji chyba kazdy region ma swoje uroki... jak do tej pory
                  zaden mnie nie zawiodl, a nie bylam tylko w pirenejach, côte d'azure
                  i w regionie lille.
                  • felinecaline Re: Francja 08.01.10, 14:45
                    A moze poprosmy Lazurkowa, zeby uzasadnila :-D
                    • Gość: lazurkowa Re: Francja IP: *.135.66-86.rev.gaoland.net 08.01.10, 16:58
                      lazurkowa uzasadnia: owszem zwiedzic mozna Verdun i Nancy, ostatecznie w 15 minut Commercy. Na zwiedzanie mialam prawie 2 lata. Lotaryngie uwazam za najmniej ciekawy region Francji w sensie turystycznym i klimatycznym, moge?
                    • labadine Re: Francja 08.01.10, 17:09
                      Mieszkalem pare lat w Paryzu,potem pod Paryzem w Herblay(95),troche kolo Cannes
                      i Montpellier,w Niemczech tez i na koniec jestem w Alzacji.Najbardziej z
                      wszystkich stron gdzie mieszkalem i gdzie mi sie podobalo to Baden-Baden w
                      Niemczech,natomiast we Francji moje serce podbilo Hyeres i Montpellier-a wiec
                      morze srodziemne z miejscowa ludnoscia a nie z ta ktora naplynela,jednak
                      najbardziej nie lubie wszechobecnego betonu i szczegolnie Paryza.
                      • marguyu Re: Francja 08.01.10, 18:39
                        lodium,
                        koniecznie musisz nadrobic zaleglosci i zwiedzic Nord.
                        Wiem, ze dla 'poludniowcow' po Lille chodza zima biale niedzwiedzie,
                        ale zapewniam, ze to nie jest prawda!
                        Przezylam tam ponad 20 lat i zapewniam, ze region jest bardzo
                        interesujacy z turystycznego punktu widzenia.
                        Bienvenue chez les cht'is :)
                        • embeel Re: Francja 08.01.10, 18:58
                          o przepraszam bardzo, ja mieszkam na Poludniu a Lille uwielbiam calym sercem i chetnie bym "przeflancowala" tamtejsza ludnosc tutaj, no ale ja emigrantka jestem ;-)

--
                          www.myspace.com/thelanskies
                        • Gość: lodium Re: Francja IP: 93.25.89.* 08.01.10, 19:46
                          marguyu, niestety jak na razie w lille bylam pare razy tylko na
                          dworcu kolejowym, przejazdem; przez "okna" dworca zauwazylam, ze
                          musi to byc miasto raczej nowoczesne; w przyszlosci mamy zamiar
                          zwiedzic la baie de somme, wiec moze i podciagniemy vers les cht'is!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka