Gość: GOSC IP: *.adsl.inetia.pl 03.01.10, 18:37 Czy tam jest tak fajnie jak pisza? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Fredzio Francja IP: *.zwm.osi.pl 04.01.10, 15:51 Dla miłosników zwiedzania (w najszerszym tego słowa zakresie - krajobrazy, architektura, gastronmia i i.- to raj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milka Re: Francja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.10, 19:59 Byłam w 2009r pierwszy raz w Paryzu 2 tygodnie. Całą rodzinaą zakochalismy sie we Francji i napewno wrocimy.Goraco polecam bo warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justine Re: Francja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.10, 20:50 Polecam południe Francji - Lazurowe wybrzeże, Prowansje, Langwedocje. To na prawde urocze miejsca i nie spotkalam jeszcze osoby, ktora bylaby rozczarowana Odpowiedz Link Zgłoś
marguyu Re: Francja 04.01.10, 23:14 Kazdy zakatek Francji ma swoje uroki. :) Wlasnie zdalam sobie sprawe z tego, ze choc wiele podrozowalam, to nie moglabym stwierdzic, ze po ponad 20 latach spedzonych we Francji dobrze ja znam. Mam wiele zaleglosci do nadrobienia. Odpowiedz Link Zgłoś
embeel Re: Francja 05.01.10, 12:23 zgadzam sie z Marguyu, kazdy zakatek tego kraju ma swoje uroki, czy to na koncu swiata w Bretanii, zabita dziura w Aveyron czy mala wioska alpejska w Sabaudii. Tous pour Daniel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lazurkowa Re: Francja IP: *.135.66-86.rev.gaoland.net 07.01.10, 21:40 Justine dobrze prawi. Na dluzsze zwiedzanie nie polecam jedynie Lotaryngii. Odpowiedz Link Zgłoś
janou Re: Francja 07.01.10, 22:59 wprawdzie nigdy tam nie bylam mimo pol wieku we Francji,ale moze nie jest az tak zle; www.tourisme-lorraine.fr/fr/default.asp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lodium Re: Francja IP: 93.25.89.* 08.01.10, 13:19 nie zgadzam sie z lazurkowa w lorraine jest sporo ciekawych miejsc do zwiedzania! napomkne tylko o VERDUN (wspaniale szlaki do spacerow historycznych + wizyty fortow i muzeow zwiazanych z bitwa pod verdun)... place stanislas w nancy i wogezy. nie wystarczy? we francji chyba kazdy region ma swoje uroki... jak do tej pory zaden mnie nie zawiodl, a nie bylam tylko w pirenejach, côte d'azure i w regionie lille. Odpowiedz Link Zgłoś
felinecaline Re: Francja 08.01.10, 14:45 A moze poprosmy Lazurkowa, zeby uzasadnila :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lazurkowa Re: Francja IP: *.135.66-86.rev.gaoland.net 08.01.10, 16:58 lazurkowa uzasadnia: owszem zwiedzic mozna Verdun i Nancy, ostatecznie w 15 minut Commercy. Na zwiedzanie mialam prawie 2 lata. Lotaryngie uwazam za najmniej ciekawy region Francji w sensie turystycznym i klimatycznym, moge? Odpowiedz Link Zgłoś
labadine Re: Francja 08.01.10, 17:09 Mieszkalem pare lat w Paryzu,potem pod Paryzem w Herblay(95),troche kolo Cannes i Montpellier,w Niemczech tez i na koniec jestem w Alzacji.Najbardziej z wszystkich stron gdzie mieszkalem i gdzie mi sie podobalo to Baden-Baden w Niemczech,natomiast we Francji moje serce podbilo Hyeres i Montpellier-a wiec morze srodziemne z miejscowa ludnoscia a nie z ta ktora naplynela,jednak najbardziej nie lubie wszechobecnego betonu i szczegolnie Paryza. Odpowiedz Link Zgłoś
marguyu Re: Francja 08.01.10, 18:39 lodium, koniecznie musisz nadrobic zaleglosci i zwiedzic Nord. Wiem, ze dla 'poludniowcow' po Lille chodza zima biale niedzwiedzie, ale zapewniam, ze to nie jest prawda! Przezylam tam ponad 20 lat i zapewniam, ze region jest bardzo interesujacy z turystycznego punktu widzenia. Bienvenue chez les cht'is :) Odpowiedz Link Zgłoś
embeel Re: Francja 08.01.10, 18:58 o przepraszam bardzo, ja mieszkam na Poludniu a Lille uwielbiam calym sercem i chetnie bym "przeflancowala" tamtejsza ludnosc tutaj, no ale ja emigrantka jestem ;-) -- www.myspace.com/thelanskies Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lodium Re: Francja IP: 93.25.89.* 08.01.10, 19:46 marguyu, niestety jak na razie w lille bylam pare razy tylko na dworcu kolejowym, przejazdem; przez "okna" dworca zauwazylam, ze musi to byc miasto raczej nowoczesne; w przyszlosci mamy zamiar zwiedzic la baie de somme, wiec moze i podciagniemy vers les cht'is! Odpowiedz Link Zgłoś