Dodaj do ulubionych

Plaże w Cannes

IP: *.tktelekom.pl 21.06.11, 08:54
Czy może ktoś mi udzielić informacji na temat korzystania z plaży w Cannes. Mamy wykupiony apartament ale nie w hotelu więc czy możemy skorzystać z parasoli i leżaków należacych do któregoś z Hoteli oczywiście pewnie za odpłatnością. Możę ktoś wie ile kosztuje. Dziekuje za wszelkie informacje. Wyjeżdżamy 01.07.2011 więc sprawa jest dla mnie pilna. Zawsze korzystam z rad na forum i nigdy sie nie zawiodłam.Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • ktosco Re: Plaże w Cannes 22.06.11, 08:30
      Wczoraj bylam w Cannes wlasnie na plazy :) W okolicach "czerwonych schodow" plaze platne.Nietstety nie moge podac ceny ,bo jej nie znam. W CAnnes i okolicy jest duzo miejsc co nie sa platne ,tylko wtedy trzeba miec swoje lezaki i reczniki.Sa rowniez miejsca gdzie to wszystko mozna bedzie wypozyczyc.Jesli bedziecie miec samochod to nie ma problemu ze znalezieniem fajnej nie platnej plazy.Pogoda teraz rewelacyjna,woda jeszcze troche chlodna ale i tak z pewnoscia cieplejsza niz w Baltyku.Teraz nie ma takich tlumow na plazach i nie mialam problemow z parkowaniem Wlipcu juz niestety moze byc gorzej.
      • Gość: Grazka Re: Plaże w Cannes IP: *.tktelekom.pl 22.06.11, 09:36
        Dziękuje bardzo za odpowiedź
    • ktosco Re: Plaże w Cannes 22.06.11, 21:48
      Niedaleko Cannes (w strone Nice okolica Antibes)jest miejscowosc Juan Les Pins jak dla mnie ma super plaze, piasek i piekna woda. Raj dla dzieci ale rowniez dla doroslych. Sa plaze platne ale rowniez nie.Maz pytal o platna plaze 1 lezak(lozko) i parasol cena na caly dzien 16 euro Co do lezakow mozna zakupic sobie w Geant lub Carrefour :) My tak zakupilismy wygodny parasol. :) Pozdrawiam i zycze udanego urlopu.
      • nchyb Re: Plaże w Cannes 06.07.11, 10:31
        > Niedaleko Cannes (w strone Nice okolica Antibes)jest miejscowosc Juan Les Pins
        > jak dla mnie ma super plaze, piasek i piekna woda
        W JuanLesPins plaże ładne, ale wąskie. Paskudne są też kamienie, bardzo ostre, duże, lezące pod ścianami dzielącymi te plaże od ulicy. Nalezy bardzo pilnować dzieci na tych ściankach, murkach. W zeszłym roku (bliżej Golf Juan) widziałam tam małe dziecko, ktre spadło z murka wprost na te kamienie. Chyba miało złamany kręgosłup.
        Od tego wypadku mój syn przestał włazić na murki...

A bezpłatnych plazy w okolicy sporo. Są niemal na zmianę, płatna z lrestauracją i należącymi do niej eżakami i parasolami, potem odcinek bezpłatnej i znów ogrodzona restauracja itd...
    • ktosco Re: Plaże w Cannes 22.06.11, 21:51
      Co do Cannes to trzeba zwrocic uwage ( jesli bedzie przemieszczac sie samochodem) czy parking jest platny czy nie ?My z pospiechu nie zauwazylismy ze jestesmy w strefie platnego parkowania.Mandacik pojawia sie expresowo :)
    • Gość: ted2221 Re: Plaże w Cannes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.11, 15:29
      Doradzam wycieczkę statkiem na wyspę St.Marguerite, są tam malutkie odludne plaże i dzicz wokoło a w restauracyjnych w pobliżu przystani można zjeść znakomite ryby i owoce morza.
      • zarost2 Re: Plaże w Cannes 28.06.11, 13:15
        W Cannes na Croissette plaże są bezpłatne. Leżak i parasol- 12 i 8 euro chyba... Na kamienistym podlożu dobrze chyba mieć coś twardszego- osobiście się nie opalam...
        • ktosco Re: Plaże w Cannes 02.07.11, 18:06
          W Cannes nie spotkalam plaz kamienistych (?) natomiast do Nicei prosze przygotowac podkladki pod reczniki ,plaza to same drobne kamienie :) Woda ma piekny kolor :)
          • nchyb Re: Plaże w Cannes 06.07.11, 10:33
            w Cannes widuję plaże piaszczyste, woda miewa ładny kolor, ale sam piach już nie. Jego odcień wygląda jakby był brudnawy, dość ciemny, nie jak polskie białe plaże :-)
            Za to często błyszczy, jakby ktoś wysypał drobinki złota...
    • ktosco cena parkingu(ulica) w Cannes 29.06.11, 22:48
      W poblizu morza ,nie wiem jak w centrum, parking trzeba oplacac co 2h :) Parkometry sa tylko na 2h
      Parkingi sa platne od 8-12 , pozniej od 15-19 .Niedziela i swieta sa bezplatne.2h cena 3 euro, znalezienie miejsca na ulicy graniczy z cudem :) Zwlaszcza w weekend.Parkingi podziemne caly dzien 35 euro
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka