Dodaj do ulubionych

Hostele - Paryż

IP: 196.3.50.* 02.11.11, 22:22
Witam,

prześledziłem nieco wątków dotyczących noclegów w różnego rodzaju miejscach i mam pytanie czy macie doświadczenia z hostelami.

Jesteśmy jeszcze w tym wieku, że rozrywkowe życie wśród studentów nie jest nam obce, więc nie zależy nam na wygodach. Oczywiście nie myślimy o pokoju 16-os. :)

Jakieś za, jakieś przeciw?
Obserwuj wątek
    • c_x_v Re: Hostele - Paryż 03.11.11, 10:41
      Hostel jak hotel, raz lepszy raz gorszy. Z ta różnicą, że chyba więcej tam ludzi młodych bo jeśli wpisujesz sie do dużego pokoju to mogą Ci dokoptować obcych. Na dzikie imprezy do rana raczej nie licz, bo to miejsce tez słuzy do wysypiania się ;)
      • Gość: jenya Re: Hostele - Paryż IP: *.icpnet.pl 08.11.11, 22:27
        w hostelach są też pokoje prywatne, trochę dorższe, wiadomo, a z imprezami to zależy gdzie i jak, są naprawdę bardzo różne hostele. Sprawdź ceny w jakiejś porównywarce (np. oHotele.pl) i uda się na pewno znaleźć coś na Waszą kieszeń
    • Gość: Bartek Re: Hostele - Paryż IP: *.centertel.pl 04.11.11, 10:37
      Spałem w hostelach w Rzymie, Paryżu, Kopenhadze .... i innych miastach. Nigdy nie biorę najtanszych miejsc bo to gwarantuje, że nie trafią do niego podejrzane typy, ktore cos ukradna albo beda balowac po nocach a ich skarpety beda "pachnialy" na caly pokoj. Zawsze wybieram tez nocleg w centrum miasta. Teoretycznie jest drożej niż na peryferiach ale to co wydam na nocleg i bezpieczenstwo oszczedzam na czasie i transporcie.
      Jesli chodzi o noclegi w Paryżu to na paryz.com.pl masz wyszukiwarke tanich noclegow.
      • Gość: jenya Re: Hostele - Paryż IP: *.icpnet.pl 30.11.11, 00:06
        w pełni siępod tym podpisuję, najtaniej znaczy zawsze, że coś potem trzeba dołozyć...
    • uzi_123 Re: Hostele - Paryż 20.11.11, 22:05
      Ogólnie standard hosteli w Paryżu jest niższy, od tego znanego z Kopenhagi, ale oczywiście nie odbiega od polskiej normy. Imprezy do białego rana się zdarzają, ale wiekszość hosteli ma miejsca do tego przeznaczone.

Ja kiedyś spałem w aijparis.com/ i było całkiem tanio i całkiem nie źle, czytaj dali śniadanie w stylu bułka i dżem (nie licz, że gdziekolwiek we Francji dostaniesz dużo lepsze śniadanie), dostaliśmy dwuosobowy pokój z zlewem. Łazienki były wspólne, czyste ale wyraźnie zużyte.
      • Gość: mops Re: Hostele - Paryż IP: *.dynamic.chello.pl 26.11.11, 13:23
        jeśli hostel to wyłącznie z pokojem bez dodatkowych lokatorów którzy mogą wrócić w środku nocy, być pijani, chrapać, śmierdzieć itp itd. na hostelworld.com można przeczytać opinie o paryskich hostelach. wybirać najtańszego nie ma co bo syf i często brak ciepłej wody. ja z imprezami się w hostelach nie spotkałem.
        • Gość: gosc Re: Hostele - Paryż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.12, 23:05
          Witam,
          jestem studentką turystyki międzynarodowej na Uniwersytecie im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. Prowadzę badania do mojej pracy magisterskiej, których celem jest zbadanie opinii atrakcyjności Paryża zdaniem turystów. Proszę o poświęcenie kilku minut na wypełnienie ankiety, która będzie cennym źródłem moich badań.

Ankieta jest anonimowa.

Proszę najpierw o wypełnienie metryczki:
          net-ankiety.pl/ankieta.php?id=v1zpj4jsv7ezj7mzfv1jvx4b
          a następnie o wypełnienie ankiety na temat Państwa opinii:
          net-ankiety.pl/ankieta.php?id=v1zpj4jsv7ezj7mzfv1ov14z
          Dziękuję serdecznie za pomoc i poświęcony czas!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka