Dodaj do ulubionych

camping Chene Gris i Disneyland

IP: *.warszawa.vectranet.pl 26.04.12, 00:10
Zatrzymamy się na tym campingu pod koniec czerwca. Jedziemy we czwórkę, z dziećmi w wieku 8 i 10 lat, będziemy mieli samochód.
Planujemy poświęcić 2 dni na Paryż, a 2 na Disneyland.

Chciałabym zapytać o kilka rzeczy:
1) Czy Chene Gris (Pommeuse) jest dobrą bazą wypadową do zwiedzania tych miejsc? Wstępnie planujemy docierać do Paryża komunikacją miejską, a do Disneya samochodem.
2) Proszę o opinię nt. tego campingu. Przeszukałam forum i troszkę znalazłam, ale opinie są sprzed kilku lat i dotyczą głównie połączeń z Paryżem, nie samego campingu.
3) Czy zwiedzanie parków Disneya w składzie 1 dorosły + 2 dzieci to dobry pomysł? Naczytałam się o tłumach i kolejkach i boję się, czy ogarnę w tym wszystkim moją dwójkę?
4) Czy ktoś z Was był w Disneylandzie z dzieckiem niepełnosprawnym? Mój syn ma lekką niepełnosprawność (ruchowo jest OK), nie potrafię odnaleźć informacji, czy w związku z tym może liczyć na jakieś udogodnienia?

Nie ukrywam, że wyjazd jest niskobudżetowy, stąd m.in. wybór tego właśnie campingu.
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi, przepraszam, jeśli zadaję pytania, na które padła juz odpowiedź, ale nie mogłam ich znaleźć.
Obserwuj wątek
    • Gość: ania Re: camping Chene Gris i Disneyland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.12, 09:59
      Wydaje mi się ze lepszą opcją byłby kemping Eurocampu w Maisons Laffitte.Wtedy i do Paryza i do Disneylandu bezposredni dojazd kolejką rer.
      Wszystko zalezy od jaka to niepełnosprawność. Faktycznie w Parkach jest duzy ruch, mnóstwo ludzi. W czerwcu jest juz praktycznie sezon i kolejki mogą być spore. Byc moze w srodku tygodnia bedzie mniej tłoczno.
      • Gość: Anna Re: camping Chene Gris i Disneyland IP: *.warszawa.vectranet.pl 26.04.12, 10:16
        Dziękuję za odpowiedź.
        Sprawdzałam camping, o którym piszesz, ale koszt noclegu dla mojej rodziny na 5 dni jest o ok. 300 euro droższy niż na Le Chene Gris. Wydaje mi się, że nawet zakładając zwiększone koszty dojazdów i tak róznica jest bardzo duża.
        • Gość: anka Re: camping Chene Gris i Disneyland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.12, 13:45
          85 euro za noc to cena do 30 czerwca. Uwazam ze to nie jest duzo za 4 osoby w mobil home.Biorac cene tego drugiego kempingu w Vacansolei. Jedziesz samochodem a wiec troche jedzenia, napoje mozesz zabrać ze sobą. Do Disneya masz z tego kempingu troche blizej ale do Paryza dalej. Z Eurocampu w cenie masz ubezpieczenie.
          • Gość: Anna Re: camping Chene Gris i Disneyland IP: *.warszawa.vectranet.pl 08.05.12, 10:49
            Dziękuję.
            Może ktoś, kto był ostatnio, wypowie się na temat tego campingu? Zależy mi na każdej opinii.
    • Gość: e-tam Kemping Paryż. IP: *.dynamic.chello.pl 09.05.12, 09:40
      Anna napisał(a):
      Zatrzymamy się na tym campingu pod koniec czerwca. Jedziemy we czwórkę,
      z dziećmi w wieku 8 i 10 lat, będziemy mieli samochód.
      Planujemy poświęcić 2 dni na Paryż, a 2 na Disneyland.

Aniu,
      Przy tak krótkim pobycie radzę szukać kempingu
      jak najbliżej miasta z DOBRYM dojazdem do stacji RER lub Metra.

W niedzielę 06 maja wróciliśmy z naszej wyprawy Majówka 2012 r. < zapraszam

Może lokalizacja naszego kempingu Bois de Boulogne przypadnie i Wam do gustu. W załączonym linku URL znajdziesz więcej na temat naszego kempingu oraz jego lokalizacji i sposobu dojazdu komunikacją miejska do miasta. Przybliż ten kemping na mapie i poklikaj, znajdziesz więcej info.
      Jest to super baza wypadowa do zwiedzania.

Pozdrawiam,
      • Gość: Anna Re: Kemping Paryż. IP: *.warszawa.vectranet.pl 14.06.12, 10:33
        Podbijam temat.
        Moze ktoś był ostatnio na Chene Gris i mógby napisać parę słów o tym campingu?
        • Gość: bunia1974 Re: Kemping Paryż. IP: *.adsl.inetia.pl 07.05.14, 12:10
          Wybieram się w czerwcy na ten kamping. Czy była Pani na nim? Jak z dojazdami do Paryża?
          Będę wdzięczna za odpowiedź.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka